Şimdi Ara

Ev tozu alerjisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son aylarda çok kötü etkiliyor arkadaşlar.

    Bademciklerimi ve bronşlarıma yapışıp şişiriyor. Acı ve huzursuzluk verici.

    2-3 farklı hap kullandım ama en ufak faydası olmadı. İğne tedavisini övüyorlar ama pek bilmiyorum.

    İnternetteki bilgiler klasik kopyala yapıştır bilgileri...

    Farklı bilgileri ve tecrübeleri olan arkadaşlar birikimlerini bize aktarabilir mi?



  • Akarlara benimde alerjim var ve bende allerjik rinit vb. şikayetler oluşturuyor. KBB doktoruna da gittim,allerji uzmanına da. Verdikleri ilaçlar işe yaramıyor, spreyler, gargaralar, haplar vs. neredeyse bütün alerji ilaçlarını kullandım.Tedavi olarak alerji hapı+alerjenden korunmaya çalışıyorum zorda olsa, Evimde hava temizleme cihazı kullanıyorum,her gün. Şikayetlerim yok denecek kadar azaldı, başka birinin evinde,dışarıda korunmak gerçekten zor..

    Bazı alerji uzmanları küçük yaştan başlayan alerjiler,hasta büyüdükçe etkisini kaybettiğini söylüyor, zamanla yok olma-azalma ihtimali varmış yani.

    Aşı tedavisi kalıcı değil ayrıca tedavi süresi çok uzun,masraflı,riskli.

    Şuan için ben rahatım çok şikayetim yok.
  • karatebesir K kullanıcısına yanıt
    Bende geçen sene faranjit ve nefes açlığıyla çıktı. İlk başta ne olduğunu anlayamadım. Geçtiğimiz son baharda boğazda şişlik ve inanılmaz göğüs ağrısı yapıyor. Bademciklerimi ve bronşlarıma yapışıp resmen şişiriyor.



    3-5 ay olmasına rağmen çok farklı haplar kullandım ve dediğiniz gibi neredeyse bırakın geçirmeyi hiç anlamadım etkisini.



    Yaşım 31 bu sene çıktı, hiçbir zaman alerji şikayetim olmamıştı.



    Lavanta çayı vs demiş Prof. Saraçoğlu, aslında alternatif olarak bulabildiğim tek umutta bu. Altını üstünü getirdim internetin normal tıpı geçtim alternatifi bile neredeyse yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soyken kullanıcısına yanıt
    deri alerji testi yapıldı mı? kanda alerji seviyelerine bakıldı mı?

    bildiğim kadarıyla alerji doğuştan,genetik olarak gelir. sanırım sizinki bağışıklık sisteminizin bozulması sonucu oluşan bir şey.

    bir çok kronik hastalığın şuan için tedavisi yok, genelde hep tedaviler şikayetleri baskılamaya yönelik tedavilerdir,
  • karatebesir K kullanıcısına yanıt
    Yapıldı hocam değer 6 mm şişlikti yanlış hatırlamıyorsam.



    Nefes testide yapıldı, akciğer filmide çektirdim, kan testide yaptırdım. Başka bir sıkıntım yok. Ki ben tozlu ortama maruz kaldıktan sonra ağrının başladığının farkındayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soyken kullanıcısına yanıt
    Testin sonucu allerjinizin olduğunu gösteriyor. Bulunduğunuz ilin varsa üniversite hastanesine başvurun derim, alerji uzmanı tarafından takip edilmeniz iyi olur. İleri tetkikler yapılıp uygun gördüğü tedavileri yapar.
  • karatebesir K kullanıcısına yanıt
    Üniversite'de yaptırdım zaten hocam. Prof'un talebeleri bakıyor. Eleman pek ileri aşamada alerji değil vs diye geveledi. Klasik alerji hapı ve sıvı verdi boğaza püskürtmek için. Faydası olmadı 2-3 doktora daha gittim ve sanırım gitmeye devam edeceğim.

    Yaptığım hiçbir şey en ufak etkide bulunmadı. Aşı tedavisine doğru yol alacak gibiyim
  • soyken kullanıcısına yanıt
    Öğretim görevlisi oldukları için pek para almadan hasta muayene etmiyorlar, belirli ücret karşılığı hocalara muayene olabilirsiniz.
  • Öncelikle geçmiş olsun, aynı problemi çocukluğum boyunca yaşadım benim şansıma uyuduğum yerde rutubette vardı ve daha da kötü etkiledi. Sürekli olarak ilaç ve sprey kullandım. 18-21 yaşlarımda sıcak bir memlekete gittim nedendir bilmiyorum orada alerjim azaldı daha sonra yaş ilerledikçe ilaç ve spreyide bıraktım şuan 27 yaşındayım sıfır etkiliyor artık alerji. Umarım seninkide yaşa bağlı olarak geçerde kurtulursun.
  • metiletilfenol kullanıcısına yanıt
    karatebesir K kullanıcısına yanıt
    Sağolasın 30 yaşında yakalandık, geçen sene neysede bu kış çok etkiledi. İnşallah çabucak geçer.

    @karatebesir, hocam doğru diyorsunuz. Geçen gidişimde pratisyen para verirsen profla görüşebilirsine getirince sinir oldum soğudum. Atla deve değil alt tarafı sonuca bakıp Avrupada ya da Amerikada patenti alınıp üretilmiş bir ilacı yazacaklar. Akademik ve bilimsel olarak ülkeyi çok ileri götürmüşler gibi maaşlarının yanında ekstra para istediler mi ben ifrit oluyor.

    Neyse teşekkür ederim arkadaşlar. Araştırdığım kadarıyla bu meredin kesin çözüme kavuşturacak tıp ya da alternatif tıp şeklinde tedavisi yok. Bir şey bulacak olursam, işe yararsa konuya eklerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.