Şimdi Ara

Ev sinema sistemi hakkında bilgisi olanlardan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde z906 logitech ses sistemi var. Fakat işi ileriye taşımak istiyorum. Yetmiyor yani. Az buçuk araştırmalarımı yaptım. Kurmak istediğim sistem en az 1000 watt rms subwoofer 400-500 watt rms midrange twetter vsden oluşacak. Yani gerçekten yeri göğü inletecek bir sistem istiyorum. Müstakil ev olduğundan sıkıntım yok. Sistemi hem sinema hem de müzik için kullanacağım. Fakat nasıl kuracağımı tam bilmiyorum. Ya AVR alıp subwoofer midrange tweter vsleri ayrı alıp buna bağlıyacam. Ya da hazır sistemlerden alıcam. Açıkcası hazır böyle bir sistem bulamadım. Avr de ise sorun subwoofer. Genelde 5 veya 7 kanal olup kanal başı 120-130 watt rms veren avrler var. Bunlar diğer hoparlörler için rahatlıkla yetecektir ama subwoofer için aşırı yetersiz. Tam olarak ne yapmam gerekiyor? Örneğin aracımda kullandığım Alpine type-r subwooferlar var 750 watt rms lik. Bunlardan iki tane eve kursam tam istediğim bassı elde edeceğim. Fakat nasıl beslicem sorun bu.








  • Ayrıca oto amfilerini eve bağlamayı düşündüm fakat kullanışlılık olarak sıkıntı olacak. Çünkü 12 volt 240 volt dönüştürücüyle kullanıp üstüne rca bağlantısını filan bi şekilde tvye uydurmak gerekecek. Kısacası anlattığım sistemi surround olup pratik yoldan nasıl kurabilirim? Svssound gibi amerika firmaları var bu işi yapan fakat çok saçma fiyatlara geliyor ne yazık ki kargosu gümrüğü vs ile.
  • Ev sinemasinda genel olarak aktif subwooferlar kullaniliyor o yuzden AVR tarafinda guc ile ilgili herhangi bir kisitlama olmaz. Subwoofer olarak bumlayan degil derinlere, cok dusuk frekanslara inen subwoofera ihtiyaciniz var.


    > Svssound gibi amerika firmaları var bu işi yapan fakat çok saçma fiyatlara geliyor


    Kaliteli bass malesef ucuz degil :(

  • İşte ben güçlü sub istiyorum. Aktif olanlar 200-300 wattı geçmiyor. En azından 1000 wattlık istiyorum ben. Var mıdır aktif olup 1000 watt olan? Ben bulamadım. Zaten 1000 wattlık olan sub kalitelidir her türlü alt frekanslara da iner.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xalx -- 9 Mayıs 2022; 16:55:59 >
  • xalx kullanıcısına yanıt

    Aktif subwoofer'ın üretebileceği maximum ses şiddeti sadece amfi gücüne bağlı değildir.

    Onun kadar önemli olan faktör içindeki sürücünün, yani woofer'ın hassasiyetidir.


    Sizin elinizdeki Alpine R serisi subwoofer sürücüsünün hassasiyeti 84.5 db.

    Bu oldukça düşük bir değer. Yani biraz sağır bir sürücü... Tipik oto subwoofer sürücülerinin abartılı yüksek güç değerleri vardır, ama hassasiyetleri genelde düşüktür. Dolayısı ile bu abartılı yüksek güçten randımanlı bir şekilde yararlanamazlar.

    (Üreticiler neden böyle abartılı yüksek güçlü, düşük hassasiyetli woofer'lar üretiyor? Halk istiyor! Zira ortalama tüketicinin tek bildiği kriter Watt!)


    Alpine R serisini, örneğin 92 db hassasiyetli bir sürücü ile mukayese edersek şunu görürüz:

    • Aradaki hassasiyet farkı 7.5 db
    • Bunun anlamı Alpine'i 750 W güçle beslerken elde ettiğiniz ses şiddetini, hassasiyeti 92 db olan sürücü ile sadece 133 W güçle elde edebilirsiniz.

    Yani kısacası, 200-300 W'lık subwoofer'ları küçümsemeyin.

    Bu bir mühendislik işi...

    Çalakalem mukayeseler sizi yanıltır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 10 Mayıs 2022; 10:57:11 >




  • Teşekkürler cevap için. Db olayını da az çok biliyorum fakat subwooferlar hep 85-86 civarları oluyor. 90 lara çıkan sub ben bulamadım. Zaten ev sinema markaları bu değerleri fazla vermemişler. Peki svs sb4000 nasıldır? 1200 watt rms diyor. Kaliteli bir ürüne benziyor. Ya da bildiğin bir ürün var mıdır? Kafamda sistem AVR ile toplamak olacak sanırım. Avr ye bağlıyacağım hoparlörler için kabinleri kendim hazırlayıp hoparlörleri ayrı almayı düşünüyorum. Subwoofer da aktif olup direk avrye bağlanıcak zaten

  • Surada bircok subwooferin hangi frekansta ne kadar ses verdigi ile ilgili olcumler var.


  • xalx kullanıcısına yanıt
    Ev sinema sistemi wooferlarinda bu degeri bulamamaniz son derece normal cunku kebdi anfisi uzerinden bealeniyorlar avr uzerinden degil. Eviniz mustakil ama bu sistemi kuracaksabiz size onerim ozel ses yalitimi yapil.is ayri bir sinema odasi yaypip kurmaniz aksi takdirde odabizdaki tum esyalar yuruyen camasir makinasi misali yerdegistirebilir ve bunun cikaracagi zangirtilar nihai seate bozulmaya yol acar ses size yeterli gelmiyorsa 1den fazla sub kurulumu yapilabilir yada sub odanin koselere yakin noktalarina konabilir ama bu sesin tinisinibozavilir bir diger sey ise cok bilinmesede oturulan koltugun altona shaker konularak woofer bass vurdugunda shaker vasitasiyla koltukta titresim yaratilarak wooferin etkisi arttirilabilir.
  • Birde ek olarak yaziyorum elinizdeki logitech z906 bitakin guclu sistemleri giris seciyesi ucuz avr lerin bile oldukca altindadir. 1000 wattan bahsetmissiniz gercek anlamda 1000 watt ile stadyum konserleri yapiliyor watt kavrami malesef pc speaker ureticileri tarafindan carpitilan bir kavram haline geldi.
  • burakdc B kullanıcısına yanıt

    Z906'nın güçlü olmadığının farkındayım zaten. Watt değerlerini de rmslerine göre değerlendiriyorum. En azından bir fikir verir yani. Z906'nın subwooferı 165 watt. Odayı dolduruyor fakat arabada kullandığım Alpine r'a kıyasla hiçbirşey. Arabadaki baya yumruk yemiş hissi uyandırıyor açtığın zaman. Bu hissin daha fazlasını evde istiyorum. Sanırım Svs Pb4000 ya da 3000 alacağım. Birisi 1200 birisi 800 watt rms. 1000 wattla stadyum konserleri yapılıyor demişsiniz ama 1000 watt öyle büyük bir enerji değil. Masaüstü pcler bile 1000 watt enerji çekebiliyor oyun oynarken. Kaldı ki üreticilerin hepsi bu şekilde veriyorsa değerleri zaten karşılaştırma yapmak da bu değerler üzerinden olacaktır.

  • Z906 nin subwooferi hakkinda bilgiye ulasamadim ama uydu hoperlorleri gercekte yanlizca 10 watt Ev sinema sistemi hakkında bilgisi olanlardan yardım
  • xalx kullanıcısına yanıt

    bir subwooferin degerlendirmek icin gereken olcu - kac Hz'den itibaren ses seviyesi dusmeye basladigidir. Bir subwoofer ne kadar dusuk frekansa ne kadar yuksek desiblde inebiliyorsa o kadar iyidir. Yabancilarin chest kick dedigi yani yumruk yemis hissi ortalama 30 hz civarinda gerceklesiyor yani ortalama bir subwooferla da edinilebilir bu ama o yumruk hissi icin odadaki akustik cok onemli ve odanin neresinde oturdugunuz da cok onemli. Kotu akustikli bir odada cok iyi bir subwooferla da onu yakalayamama ihtimali var veya bassin tam ulasmadigi bir yerde bunu yakalayamama gibi bir ihtimal var cunku bass heryere esit dagilmaz - 50 cm yana kayarsiniz bir bakarsiniz hic bass yok. Birden fazla subwoofer ses seviyesini arttirmaktan ziyade dusuk frekansli seslerin odaya daha homojen dagilmasi ve duyulmasi icin yapiliyor.


    Insan kulagi belli bir frekans altini zaten duyamiyor - bu yasa gore degisiyor - yaslandikca bu aralik azaliyor diye biliyorum ama belli bir frekanstan itibaren duyulmasa bile o frekans hissediliyor - sizi oldugunuz yerde hoplatiyor veya titretiyor.


    O yuzden watt ve rms konusuna bence takilmayin daha cok hangi frekansa indigine odaklanin ama bu konuda ureticiler durust degil o yuzden excelde paylastigim bagimsiz olcumler cok gecerli.


    Amerikada uygun fiyata coook iyi subwooferlar var ama Turkiye'de bulunabilen cok cok az. SVS home theater camiasi tarafindan bayagi saygi goren bir marka - alacaginiz herhangi bir subwooferda uzuleceginizi sanmiyorum.


    Olmasi gerekenden fazla bass diye birsey yok o yuzden alabileceginiz en iyi subwooferi almakta fayda var ama 2 subwoofer homojen dagilim acisindan daha avantaji tek subwoofera gore.





  • Önce bütçe yazmalısınız.
    Oto amfi dünyasını unutun.
    Ev için cihaz alıyorsanız ayrı oto işin alıyorsanız ayrı bir dünyaya giriş yaparsınız.
    Evet. Oto sistemini eve alıp bir şekilde bağlayıp müzik dinleyebilirsiniz.
    Z906 vs bunlar multimedya ses sistemleridir.
    Bende kullandım yıllarca z5500z

    Fakat hifi ev sinema ve müzik farklı bir derya.
  • ilk önce nasıl bir sistem dizmek istediğinizi belirtmelisiniz.

    Kaç metre3 luk bir alanda kullanacaksınız.

    Bütçeniz nedir.

    Aracınızdaki hacım kücük oldugundan kicki rahat alırsınız lakin odanızdaki uzaklıgınız ve hacım söz konusu olduğunda o hacmı dolduraca bir subwoofer gerekmekte.

    portlu veya kapalı sub tamamen sizin tercihinize göre secilir. Sinemada kac frekanslara inilmesi istendiginden portlular tercih sebebi olur. ama kapalı olanlar daha dogru ve net bassları size sunar

  • xalx kullanıcısına yanıt

    svs sb4000 evimde kullanmaktayim yaklasık 32 m2 lık bir odada kullanıyorm cok yeterli buluyorum hatta bir cok insana göre fazla gelebiliyor.ama cok daha istiyorsanız pb4000 veya pb16 alabilirsiniz. watt olayına cok fazala takılmayın testlerde spl değerlerine bakarak kıyaslaayabilirsiniz filmlerde 20hz lerin altı deprem etkisi yaratır. ama muzik kick istiyorsanız normal suplarda işinizi görecektir. inç olarak büyük olanlara yönelmelisiniz ve adanızın m2 si nedir

  • Hocam bütçeniz nedir ona göre bir fikir belirtmek isterim herkese iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.