Şimdi Ara

Ev satın aldım. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. 5 gün önce. 145.000 TL'ye ev aldım. Evi almadan ev sahibi bana Haziranın 20'sine kadar oturması gerektiğini, o süreye kadar evi satın alırsam kirasını verebileceğini söyledi. Bende kabul ettim. tapu alma esnasında kanunda, yönetmelikte evi satan kişiye 1-2 ay müsade edilir diye söylemeye başladı. Bende kendisine ilk baştan beri evi satın aldıktan sonra 1 ay ücretsiz oturma süresi verdim. Kanunlara yönetmeliklere de bakarız ona göre hareket ederiz dedim. şimdi tapuyu aldım. ev benim üzerime. adam Hazirana kadar ücretsiz oturma peşinde sanırım.

    Soru: Bu şahsın iddia ettiği olayla ilgili yaptığım araştırmada herhangi bir kesin, net (kaynağı belli) olan bilgiye ulaşamadım. ancak herhangi bir süre belirtmeksizin eski ev sahibi aralarında aksi bir anlaşma yoksa evden çıkmalıdır diye yorumlar gördüm. kaynağı belli olan ve konuyla ilgili kesin ve net bilgiye nereden ulaşabilirim. Bu kaynağı şahsa göstererek görüşme yapacağım çünkü. Şimdiden teşekkür ederim.



    Not: Şahısla ilk kapora verirken sözleşme yaptık. Sözleşmede 20 Hazirana kadar oturabilir ibaresine yer verdik. Ancak ücretsiz oturabilir, yada şu kadar ücrete oturacaktır gibisinden sözler yazmadık. Zaten kaporaya ilişkin bir sözleşmeydi. Sözleşmeden vazgeçen tarafın ... kadar ödemesi gibi maddeler koyduk. Bu sözleşmeden de birşey iddia edebilir mi bana karşı =??







  • Kanunda veya yönetmeliktev ucretsiz müsade etme diye bir şey yok. Aranızdaki anlaşma neyse o uygulanır. Eğer anlaşma yoksa derhal boşaltması gerekir. oturduğu sürenin kirasini alabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bedel belirlememişseniz ücretsiz kullanım ödüncü sözleşmesi yapmışsınız demektir. 20 Hazirana kadar süre vermişsiniz bu tarihten sonra boşaltmazsa icra kanalıyla çıkartabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 aydan sonra ecrimisil talep edebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ihtimale karşılık sonradan çamur yapamasın diye tapu tarihinden itibaren sözleşme yaptığınız tarihi de ekleyerek o tarihe kadar çıkması için noterden ihtar çekin. Çekmezseniz 20 hazirandan sonra kiracı konumuna gelir ve uzun davalarla uğraşırsınız. 1 ay içinde ihtar çekerseniz tahliyesi 6 ay sürerken çekmezseniz davanız 1,5 seneye kadar uzayabilir.
  • PARAFESOR P kullanıcısına yanıt
    Yasal ihtarname süresi parafesorün belirttiği gibi 1 ay, sulh ile anlaşmaya varmanızı öneririm zira ihtarname çekmediğinizden olası dava durumunda süreciniz uzun olur.
  • Ihtarname cekmeni siddetle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.