Şimdi Ara

Ev sahibi %25 üzerinde zam yapmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yarın kira sözleşmemin birinci yılı doluyor. Bugün ev sahibi yüzde 25 üstünde bir zam söyledi. %25'in seçimle ilgili bir şey olduğunu öyle bir kanun olmadığını söylüyor. Benim hukuki haklarım nedir? Ben yarın direkt yüzde 25 zamlı tutarı yatırmaya devam edersem bir sorun yaşar mıyım? Ben şu an ödediğim tutarın yüzde 25 zamlı halini yatıracağım. Bir de yeni sözleşme düzenlemeye gerek var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder10 -- 11 Kasım 2022; 21:9:48 >



  • Tahliye taahhüdü imzalamadiysaniz yasal artış sınırı olan %25 artışı yapın ancak taahhud varsa orta noktada anlaşmaya çalışabilirsiniz. Yeni sözleşmeye gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yasal artış oranı %25 üzerinden zam yapın ve ödemeye devam edin. Eğer bir sıkıntısı varsa aranızdaki husumet için dava açmasını söyleyin.

  • Özkan kullanıcısına yanıt

    hocam beni evden çıkarabilir mi? kirayı her ay gününde yatırdım bir yıldır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder10 -- 13 Kasım 2022; 13:39:10 >
  • coder10 C kullanıcısına yanıt

    Çıkaramaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tahliye taahhüdünüz var ise elinde icra takibi yapabilir. kusura bakmayın ama herşeyin %100 %200 zamlandıgı tüik in bile kasım ayında ortalama %65 enflasyon dedigi bir dönemde %25 yanlış bir uygulamadır. ortak noktada buluşmaya çalışın. (hem ev sahibi hemde kiracı olarak aynı şeyi yapmış biriyim.)

  • alikartall A kullanıcısına yanıt

    Tahliye Taahhütnamesi yok. Hocam her şey %100 %200 zamlandı ama benim maaşım onun yarısı kadar zamlanmadı bunu da göz önüne alır mısınız? İki taraf için de zor bir durum. Ödediğiniz kiranın bir anda iki katından fazlasını ödemeye başlamanın ne demek olduğunu biliyor musunuz?

  • coder10 C kullanıcısına yanıt

    zaten bildigim için size ortak bir noktada buluşabiliyorsanız buluşun diye yazdım :) ben hem kiracıyım hemde başka bir evin mal sahibiyim. %25 suan sizin yasal hakkınız yapıp devam edebilirsiniz. fakat sonrasında ev sahibiniz ile sorunlar yaşamanız muhtemel :)

  • öncelikle kontrat her sene kendini yasal zamla beraber yenile her sene kontrat imzalamanıza gerek yok. 5. yıl sonunda ev sahibiniz rayiç bedel davası açıp evin gerçek kirasının belirlenmesini isteyebilir 10. yılın sonunda sizi yasal olarak sebep göstermeksizin evden çıkarabilir. normalde artış oranı tefe/tüfe miktarı bu sene %25'tir. kirayı asla elden vermeyin IBAN üzerinden %25 zamlı olarak yatırmaya devam edin. ev sahibi sizi evden çıkaramaz. evde ben oturacağım ya da alt soyum oturacak diye tahliye etmenizi isteyebilir çıkarsanız evi başkasına kiralayabilir hiçbir yasal hakkınız olmaz. mahkemeye verdiğinde de hakimin o eve gerçekten kendinin ya da altsoyunun ihtiyacı olduğuna kanaat getirmesi lazım ki tahliye kararı versin. bu durumda da dediği gibi eve kendi veya altsoyundan birisi girmek zorunda. üç beş eşya atmayla değil ikametgah ve fatura adreslerini taşımak zorunda yani. taşınmazsa veya evi başkasına kiralarsa tazminat hakkınız var. yani kolay kolay sorun çıkartamaz. siz %25 zamlı yatırırken sizi kirasını yatırmayan kiracı konumuna düşürmek için yatırdığınız hesabı kapatabilir. bu durumda sulh mahkemesine başvurarak tevdi davası açarsınız ve mahkemenin belirttiği yere kiranızı yatırırsınız böylece sıkıntı çıkmaz.





  • kulga kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim hocam zaman ayırmışsınız. Aynı apartmanda birkaç tane daha kiracısı var. Bir de şunu öğrendim yan dairemiz bizden çok daha az kira ödüyormuş. Kimden ne koparabilirsem diye bakıyor galiba ev sahibimiz. Ben yasal zammı yaparak kasım ayının kirasını gönderdim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.