Şimdi Ara

Ev Kullanıcıları İçin Güncel BSD Distroları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1- FreeBSD


    En eski BSD distrolarından biridir. Birçok BSD distrosu FreeBSD'yi taban olarak kullanır. Türkçe dahil birçok dil desteğine sahiptir ve popüler çoğu masaüstü ortamını destekler, kurulumdan sonra istenen diğer masaüstü ortamları da kolayca kurulabilir. Orta düzey ev kullanıcısı tarafından tercih edilebilir.


    www.freebsd.org


    2- GhostBSD


    Ev kullanıcılarının kolayca BSD distrosu kullanmasına yönelik hazırlanan ve en çok tercih edilen BSD distrolarından biridir. Mate ve XFCE masaüstü ortamlarını içeren ISO kurulum kalıpları bulunur, kurulumdan sonra istenen diğer masaüstü ortamları da kolayca kurulabilir. Türkçe dahil birçok dili destekler, Live CD modunda kullanılabilir, grafiksel kurulum desteğine sahiptir. Başlangıç düzeyi ev kullanıcıları için uygundur.


    www.ghostbsd.org


    3- NomadBSD


    Ev kullanıcılarının USB bellek üzerinden kolayca BSD distrosu kullanmasına yönelik hazırlanan ve en çok tercih edilen BSD distrolarından biridir. Kurulumdan sonra yaptığınız işlemlerde USB belleğe kayıt edilir ve NomadBSD baştan başladığında da verileriniz korunur. Openbox masaüstü ortamını içeren kurulum kalıbı bulunmaktadır, kurulumdan sonra istenen diğer masaüstü ortamları da kolayca kurulabilir. Türkçe dahil birçok dili destekler, Live CD modunda kullanılabilir, grafiksel kurulum desteğine sahiptir. Başlangıç düzeyi ev kullanıcıları için uygundur.


    www.nomadbsd.org


    4- DragonFly BSD


    Eski BSD distrolarından biridir. Masaüstü ortamlarından farklı olarak Fvwm Pencere Yöneticisi ile birlikte gelmektedir. Fvwm pencere yöneticisini içeren kurulum kalıbı bulunmaktadır. Dil desteği biraz eksik olmakla birlikte Türkçe dahil birçok dil desteğine sahiptir ve kurulumdan sonra istenirse masaüstü ortamları da kolayca kurulabilir. Orta - üst düzey ev kullanıcısı tarafından tercih edilebilir.


    www.dragonflybsd.org


    5- MidnightBSD


    Eski BSD distrolarından biridir. Masaüstü ortamlarından farklı olarak, masaüstü ortamı pencere yöneticisi harmanlaması Amiga Workbench benzeri GNUstep ile birlikte gelmektedir. ISO kalıbının içinde XFCE, Gnome 3 ve Lumina masaüstü ortamları da bulunur ve istenirse kolayca kurulabilir. Dil desteği biraz eksik olmakla birlikte Türkçe dahil birçok dil desteğine sahiptir. Orta - üst düzey ev kullanıcısı tarafından tercih edilebilir.


    www.midnightbsd.org


    6- NetBSD


    En eski BSD distrolarından biridir. Çok fazla mimariyi, masaüstü ortamını ve sistemi desteklemektedir. Kurulum aşamalarında kullanıma göre masaüstü ortamı dahil birçok seçenek seçilerek özelleştirilmiş kurulum yapılabilir. Uzay ajansları dahil birçok kurum tarafından da tercih edilmektedir. Kurulumdan sonra popüler çoğu masaüstü ortamı kurulabilir. Türkçe dil desteği kısmi olarak bulunmaktadır. FreeBSD ile NetBSD arasında en eski BSD distrosu olma konusunda da tatlı bir atışma bulunur :) Orta - üst düzey ev kullanıcısı tarafından tercih edilebilir.


    www.netbsd.org








  • İlgili linkte bir çok yeni sürüm, Router ve Nas çözmleri mevcut.





  • Ghost ve FreeBSD kullanılabilecek düzeyde. Ev kullanıcısı için BSD dağıtımları iyi değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.