Şimdi Ara

Ev içi internet dağılımı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar...
    Salonda superonline internet var. Modem arkasindan salondaki duvar prizine ağ kablosu baglayarak dağıtım yerine bir swich koyarak buradan da ağ kablosuyla diğer odaya duvar swich ne bağlantı yaptığımızda oraya da access point baglayarak interneti kablolu olarak çoğaltmak mumkun mudur? Duvar prizi asagida bu uygunmudur. Ayrica bunu nasıl bagliyacagim rj45 baglantisi gibi mi?
    Ev içi internet dağılımı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Olur. Bu işlem için kabloda 4 tane telin boşta olması yeterlidir. En kolayından hazır ara internet kablosu alırsın, ortadan ikiye kesersin. Duvardaki sokettende kabloyu çıkartırsın. Elinde kalan yarım kablonun rengini duvarın içindek kabloya şu şekilde eklemen lazım: turuncusunu turuncusuna, turuncu beyazı turuncu beyaz, yeşilbeyazını yeşil beyaza, yeşilini yeşile eklersin.

    Sonra dağıtım yerinde duvardaki prizin içine giden kabloyu bulursun orda da elinde kalan diğer yarım kablonun rengini yukarda yazdığım renk uyumuna dikkat ederek bağlarsın. priz tarafında yaptığın ekli kabloyu modeme, dağıtım panosu tarafında yaptığın ekli kabloyu swtiche girersin. Switchlke istediğiin odaya aynı şekil bağlantı yaparak kullanırsın.

    Ekli olmasın soketli olsun diyorsan, rj45 keystone jack denen üründen alıp 2 tarafada yapman gerekir. Duvar prizindeki soket bu iş için uygun değildir.
  • Hazir kablo degilde elimde cat6 kablo var baya fazla ondan yaparsam olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.