Şimdi Ara

Ev içi ağda istediğim verimi alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ev içi ağ ile bilgisayardan televizyona Plex uygulaması ile film aktarıyorum. Modem ile TV arasında 7-8 metre ve 2 oda mevcut. Direkt kablo çekmek fazlaca görüntü kirliliği yaratacağından farklı bir sistem denedim.

    Araçlar:

    Zyxel VMG3625-T50B (1 gbps ethernet destekli)

    Tenda PH3 AV1000 Powerline Adapter (1 gbps destekli)

    Vcom Cu835 USB 3.0 to Ethernet (1gbps destekli) (Televizyon ethernet girişi 1 gbps desteklemediğinden bunu aldım. Fakat televizyon usb girişi 2.0 yani tam verim alınamıyor)


    Modemden bir adaptöre cat6 kablo, diğer adaptörden de TV'ye cat5e kablo çektim fakat ortalama 50 mbps bitrate değere sahip filmde (anlık olarak 90 lara kadar çıkabiliyor) saniyelik takılmalar meydana gelmekte. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa sistemdeki eksiklikleri veya alternatif çözümleri belirtirse çok sevinirim.








  • cat5 te yırtınsanda 1gb i alamassın ve piyasada cat6 diye satılan kabloların çoğu cat5 kalitesindedir tavsiye 23awg ve TSE ve iso belgeli kablo kullanmandır. recber marka kablo önerebilirim sana ev içerisinde kablo dolaşımı çok olacağı için rezistans olayı çok olur bahsettiğim kablo bundan etkilenmez (not: uçlarına aldığın rc45 ler de cat6 uyumlu ve 23 awg olması gerekli)

  • Anakart arızasından kaynaklanıyormuş. Yenisiyle değiştirilince bu problem de ortadan kalktı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.