Şimdi Ara

ETS direksiyon önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben pek oyun meraklısı biri değilim. Ancak bir heves ETS2 oyununu indirdim ve klavyeyle oynamanın hiç zevk vermediğini anladım. Bir direksiyon almak istiyorum ancak orijinal bir direksiyon gibi toplam 3 tur dönen direksiyonların çok uçuk fiyatlardan satıldığını gördüm. Yani 2000 tl 3000 tl gibi fiyatlardan bahsediliyor ki ben o fiyatları altı üstü bir joystick için vermem. Çünkü adım gibi eminim en fazla 4-5 gün kullanıp sıkılıp,bir daha kullanmamak üzere bir kenara atacağım cihazı.

    İkinci el hiç düşünmediğimi varsayarsak ve manuel vites değil de sıralı vitesi kabul ettiğimi düşünürsek, max 500 tl gibi bir bütçe ayırırsam, ets2 için en iyi hangi direksiyondan performans alırım? 900 olmasa da 180 dereceden daha yüksek dönüş açısına sahip bir direksiyon yok mu?







  • Bende sizinle aynı durumdayım Direksiyon seti olarak da Kontorland AP7'yi araştırıyorum. Ancak hakkında doğru düzgün bir bilgi bulamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhiTeRaVeN

    Bende sizinle aynı durumdayım Direksiyon seti olarak da Kontorland AP7'yi araştırıyorum. Ancak hakkında doğru düzgün bir bilgi bulamıyorum.
    Örneğin ap7 270 derece dönme açısına sahipmiş. Şimdi biz tırı geri geri yanaştırmak için tam sağ,tam sol yapmamız gerektiğinde nasıl olacak bu iş Bir otomobil direksiyonunda tam sağ yaptığımızda 450 derece çeviriyoruz. Ancak bu direksiyonda 135 derecelik dönüş payı var. Burada aklıma iki soru geliyor

    1- Biz bu 135 i çevirdiğimizde oyun onu otomatik 450 olarak mı algılayacak? Bu da sıradan bir viraja girdiğimizde büyük sıkıntıya yol açar. Atıyorum hafif bir virajda 30 derece direksiyonu çevirdiğimizde onu 90 derece olarak algılayıp bariyerlere çarptıracaksa sıkıntı

    2- Tam senkronize olup direksiyonu çevirdiğimiz açıyı ayarlayabiliyorsak bu da sadece sağa veya sola 135 derece döndürebileceğiz demektir. O zaman da daha büyük dereceler için nasıl bir çözüm bulmamız gerekecek?




  • Açısı kısıtlı olan direksiyonlarda hassasiyet kayboluyor. Yani dediğiniz gibi çok az çevirmeyle aracın ani hareket yapmasına neden oluyor. Ancak şu anda dualshock 4 kullandığım düşünülürse her türlü daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • 2. el bir Driving Force GT bakabilirsiniz. 900 derecedir.

    900 derece dönmeyen direksiyonlar daha çok yarış oyunları için uygun oluyor. Ben de G27'yi yarış oynayacağım zaman 270 derece yapıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    2. el bir Driving Force GT bakabilirsiniz. 900 derecedir.

    900 derece dönmeyen direksiyonlar daha çok yarış oyunları için uygun oluyor. Ben de G27'yi yarış oynayacağım zaman 270 derece yapıyorum.
    Vallahi kardeşim 350 tl ye 270 derecelik rampage rx3 aldım. Ets2 için gayet yeterli geldi. Zaten oyunun %90-95 lik kısmında çok düşük çevirme açısıyla virajları, dönüşleri alıyorsun.Direksiyonun dönüş açısı yeterli oluyor. Bazı dönüşlerde ve dorseyi geri geri yanaştırırken sadece açı yetersiz kalıyor. O da işin tuzu biberi olsun.

    Bir ara senin de önerdiğin ikinci el dfgt bakıyordum. Direksiyon açısı hep aklımda soru işareti oluşturuyordu yukarıdaki mesajlarda yazdığım gibi ancak rx3 ü deneyince oyunun çok küçük bir bölümü haricinde 900 dereceye hiç gerek olmadığını anladım. İyiki 750-800 tl verip almamışım dfgt yi. ETS2 için 180 derecelik direksiyon bile yeterli gelirmiş. En azından hevesini alıyorsun tır sürmenin.




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Logitech driving force gt kullanıyordum, Bu oyunun zevki 900 derecede çıkıyor. Büyük monitör ve güzel bir kulaklıkla km katetmenin keyfi bir başka.
    velhasıl DFGT bozuldu, garanti tamir edemedi, yenisi de üretimde olmadığı için para iadesi yaptı. O devirde G29 2.000 liraya fırlamıştı. Ben DFGT'yi sıfır olarak 450ye almıştım. Dolayısıyla param yetmedi.

    gittim bende snopy V5H aldım. 180 derece. Ayarları iyi yaparsanız zevk veriyor. Daha bugün promods haritasında 4600 km yol yaptım. Dün de 3400 km rol yapmıştım.
    Gaz ve fren logitech kadar hassas değil. Direksiyon da keza öyle. BU işlerin en iyisinin trustmaster olduğu söyleniyor. Logitech g29'da hiç yabana atılır cinsten değil elbette. Ama fiyatları aşırı pahalı. D
    180 derece bile zevk veriyorken 270 derece daha da çok zevk verecektir. 900 derece direksiyon seti almak artık hayal gibi bir şey. O parayı verecek maddi gücü olan bile dönüp düşünür, bir oyuncağa 3500 lira verilir mi diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 27 Mayıs 2020; 1:37:28 >




  • Aynen öyle kardeşim. Oyunu yaklaşık 2 haftadır oynuyorum. Şimdiden sıkılmaya başladım zaten. Taş çatlasa 1 ay daha oynar bırakırım. Oyunu ilk incelediğimde çok güzel gelmişti. Deli gibi oynarım, saatlerce başından kalkmam diyordum. Max 45 dk sonra boğuyor beni oyun. Bilgisayar oyunlarının bana göre olmadığını anladım böylece. Bir direksiyon için 1000 liralara çıkmış olsam gerçekten acırdım verdiğim paraya.
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    bu tarz oyunlar her kesime hitap etmez bir heves ile alırsın sonra bırakırsın kalır öyle bu oyunu oynayanların çoğunun tıra karşı ilgisi vardır yada mesleğini seviyordur ne bilim böyle bir şey işte :)

    ben dfgt ile oynuyorum oldukça zevkli oluyor ama tabi bir g29 falan olsa tadından yenmezdi vitesli falan misss

    ne kadar acaba 2.el temiz g29 lar :)
  • ikinci el G29 almayı düşünüyorum artık ben de. Hatta bugün bir tanesine bakıcam. İkinci el alırken G29 da dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • adjustik kullanıcısına yanıt
    Yeni oyunlar açarak yeni yeni haritalar keşfetmeye başladım. Bu zorlu yollarda sürünce oyun biraz daha sarmaya başladı Meğer sıkıntı Türkiye haritasının sıkıcılığındaymış. Neredeyse her yer dümdüz otoyol Peru haritası falan yükledim oyunun keyfi biraz yerine geldi.

    G29 gibi manuel vitesler en azından ETS için zevk verir mi emin değilim. 6 vitesli şanzıman takmak şart tıra. 12 vitesli 16 vitesli şanzımanlar insanı deli eder. Benim direksiyonda sıralı vites mevcut. Ancak sıralıyı bile kullanmıyorum çok uğraştırıyor diye. En iyisi gerçekteki tırlar gibi otomatik sürmek aracı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhiTeRaVeN

    ikinci el G29 almayı düşünüyorum artık ben de. Hatta bugün bir tanesine bakıcam. İkinci el alırken G29 da dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    satıcı aynı şehirdeyse test etmelisin feedbackini vitesini tuşlarını pedallarını ve tabi garantisi olursa da iyi olur

    @kesikparmak harita dlc lerin varsa zevkli yollar oluyor onun dışında harita dlc lerin yoksa promods tavsiye ederim tabi çalışıyorsa otoyollar banada sıkıcı geliyor tali yolları kullanıyorum genelde zevkli oluyor vites olayında bende öyle 6 vitesli şanzıman kullanıyorum sıralı olarak tırdan sıkılıp arada tek seferlik iş alıncada 7.vitese kadar çift çift atıyorum yoksa tek tek sıkıntılı :) otomatik kullanmayı ben pek sevmiyorum :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adjustik

    satıcı aynı şehirdeyse test etmelisin feedbackini vitesini tuşlarını pedallarını ve tabi garantisi olursa da iyi olur

    @kesikparmak harita dlc lerin varsa zevkli yollar oluyor onun dışında harita dlc lerin yoksa promods tavsiye ederim tabi çalışıyorsa otoyollar banada sıkıcı geliyor tali yolları kullanıyorum genelde zevkli oluyor vites olayında bende öyle 6 vitesli şanzıman kullanıyorum sıralı olarak tırdan sıkılıp arada tek seferlik iş alıncada 7.vitese kadar çift çift atıyorum yoksa tek tek sıkıntılı :) otomatik kullanmayı ben pek sevmiyorum :)
    Aynı şehirdeyiz ve bu akşam test edeceğim. Ancak test ederken sadece çalışıp çalışmadığına bakacağım. Atıyorum direksiyon dönerken şöyle bir ses çıkartıyorsa, ya da pedal sertleştiyse vb. Şeyler nedeniyle yakın zamanda arıza verir diyebileceğiniz sık karşılaşılan bir sorunu var mıdır?




  • WhiTeRaVeN kullanıcısına yanıt
    pek bilgim yok bu konuda belki fren pedalında bir sıkıntı olabilir sonradan şöyleki pedala basmasan bile çok ufak ufak frene basıyormuşsun gibi oluyor onunda çözümü sanırım pedalı komple söküp kontak sprey ile temizlemekmiş tabi garanti olursa aldığın alette sıkıntı olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.