Şimdi Ara

ETİKET YAZDIRMAK İÇİN NOKTALI MI TERMAL Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Firmamızda nokta vuruşlu yazıcıyla ürün etiketi basımı yapıyoruz. Hazır dizaynlı etiketlere sadece müşteri ismi, ölçüler vs. yazılıyor. (9cm x 5cm ölçülerinde) Elimde şu an bir Argox marka etiket yazıcısı var (os 214 modeli) Ben şimdi nokta vuruşlu yazıcıdan vazgeçip bu yazıcıyla etiketlerimi yazsam karlı mı yoksa zararlı mı çıkarım? Teşekkürler şimdiden.



  • TuGhAn kullanıcısına yanıt
    Öncelikle nokta vuruşlu yazıcı etiketlerini termal yazıcıda yazdıramazsınız, ayrıca termal etiketler ısıya karşı duyarlı olduğundan güneşe maruz kalan yerlerde termal etiket kullanıldığında kısa süre sonra etiket okunamaz hale gelebilir.
  • Hocam en kalitelisi Argox cihazınıza ribon takıp uygun etikete basım yapmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulanikadam

    Hocam en kalitelisi Argox cihazınıza ribon takıp uygun etikete basım yapmak.

    Ribonlu kullandığımızda ısıyla bir olayı kalmıyor normal mürekkep gibi değil mi?
  • Normal mürekkep gibi denemeyebilir ancak ribon termalden daha uzun ömürlü ve ısıya dayanıklı. Ömrü 4-5 yıla kadar uzayabiliyor uygun ortamda
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Öncelikle A-4 yazıcının toner ve kartuş maliyetleri yüksek olduğu için barkod yazıcı kullanman daha ekonomik ve pratik olur.
    Barkod yazıcında TERMAL (kendiliğinden kararabilen) özellikli etiket kullanırsan ribonsuz baskı yaparsın faat 6 ay sonrasında etiketin kendiiğinden kararmaya ve yazılar silineye başlar.
    Kuşe ya da vellum etiketle beraber ribon denilen malzemeyle baskı yaparsan 2 yıla kadar baskı yaptığın etiket üzerinde ki yazılar silinmez.

    Konuyla ilgili yazıcı ve sarf malzemeleriyle ilgili sormak istediğiniz soru olursa; fikret@jupiterbarkod.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz ya dawww.jupiterbarkod.com.tr adresini inceleyebilirsiniz.

     ETİKET YAZDIRMAK İÇİN NOKTALI MI TERMAL Mİ?




  • Barkod yazıcı, diğer nesnelere eklenebilecek barkod etiketleri üretmek için tasarlanmış bir yazıcıdır. Barkod yazıcıları, etiketlere mürekkep uygulamak için doğrudan termal veya termal transfer tekniklerini kullanır. Termal transfer yazıcıları barkodu doğrudan etikete uygulamak için mürekkep şeritleri kullanırken termal transfer yazıcıları barkodu etikete karartmak için ısı kullanır.

    Her ikisi de etkili olsa da, doğrudan termal yazıcılardan üretilen barkodların, ısı, güneş ışığı ve kimyasal maddeler gibi elementlere maruz kalmaları durumunda okunaklı olma olasılıkları daha fazladır ve bu nedenle termal transfer ile yapılan uzun ömürlü barkodlara sahip değillerdir. Barkodların uzun ömürlülüğü nedeniyle üretilen termal transfer yazıcılar, bunların yanı sıra genel baskı kaliteleri ve üretim malzemelerinin yüksek maliyeti, doğrudan termal yazıcılardan daha maliyetli olma eğilimindedir. Barkod yazıcılar küçük işletmelere endüstriyel kullanım için kullanılabilir ve çoğunlukla nakliye ürünleri için kullanılır.

    Yazıcıları karşılaştırırken ne tür bir etiket ömrü istediğinizi, beklenen kaliteyi ve fiyat yelpazesini bilmek önemlidir. Nokta vuruşlu veya mürekkep püskürtmeli yazıcılar barkod yazdırabilirken, barkod yazdırma konusunda en iyi seçenek değildirler. Mürekkep sıçraması ve kanama nedeniyle birçok farklı malzemeye baskı yapamazlar ve genellikle baskı kağıdı ile sınırlıdırlar. Lazer yazıcılar, küçük veya tek barkod üretememeleri, etiketlerdeki yapıştırıcıyı ısınma eğilimi, yüksek atık oranı ve yüksek mürekkep maliyeti nedeniyle barkod üretimi ile en az uyumludur. Hepsi bir barkod yazıcı alırken göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörlerdir.
    www.retechbilisim.com.tr
    http://www.retechbilisim.com.tr/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.