Şimdi Ara

Ethereum Ücretlerinde Son Durum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
62
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ethereum ağı üzerinde yaşanan sıkışıklığın ardından artış gösteren gas ücretlerinde Şubat'ın son haftasından bu yana düşüş yaşanıyor.


    Kripto para piyasasının değeri açısından ikinci sırada yer alan kripto para Ether'in blokzincir ağı olan Ethereum üzerinde yaşanan gas ücreti artışları gündemde kalmaya devam ediyor. Ethereum ağı üzerinde yapılan işlemleri artıran merkeziyetsiz finans (DeFi) projeleri de ağın yoğunluğunu artırıyor. Ancak yoğunluk artışına karşılık olarak kripto para şirketlerinden çözümler ortaya koyuluyor. Projelerin Ethereum ağından uzaklaşarak yeni çözümler aramasıyla ağda kaydedilen gas ve işlem ücretlerinde düşüş sağlıyor.


    Kripto para borsası Binance'nin Ethereum'a rakip olarak ortaya koyduğu çözüm olan Binance Chain ve Binance Smart Chain (BSC) ise DeFi ve merkeziyetsiz borsa (DEX) projeleri için alternatif ağ görevi görüyor. DeFi projesi 1inch ile DEX projesi SushiSwap da BSC'ye entegre edilen son projeler olmuş durumda. Projeler BSC'ye geçerken Ethereum üzerindeki işlem ücretleri de azalıyor.


    Ethereum ağı hakkında veri sağlayan Etherscan.io'ya göre, gas ücretleri 1 Ocak'ta 66 Gwei iken 23 Şubat'ta 500 Gwei'ye yükselmişti. Ancak gas ücretleri bu tarihten sonra düşmeye başladı. Gas ücreti on gün içerisinde yüzde 6 gerileyerek 32 Gwei'ye düştü.


    Bitinfocharts'tan alınan verilere göre ise Ethereum işlem ücretlerinde yine 23 Şubat tarihinden sonra düşüş gerçekleşti. 23 Şubat'ta 38 dolara kadar çıkan işlem ücretleri bugün itibarıyla 11 dolara geriledi. 38 dolar olarak kaydedilen işlem tutarı Ethereum ağında bugüne kadar kaydedilen en yüksek ücret miktarı oldu. Coingecko verilerine göre; Ethereum ağının kripto parası Ether an itibariyle bin 478 doların üzerinde işlem görmeye başladı.



    Alıntı

    metni:
    Kaynak: https://www.bfmedia.io/haberler/ethereum-ucretlerinde-son-durum-92645.html



  • +

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.