Şimdi Ara

Esnafımızda Karaktersiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yanlış yapıyorsun. internetde yapmış olduğun her gezintide iz bırakıyorsun. bıraktığın iz, ilgi demektir. senin ilgin başkalarının da ilgisini çeker. bu iş böyledir.   ben bunun denemesini yapmış biriyim. ortalıkta olmayan bir ürünün mağazaya girmesini sağladım. o ürünün de önünden geçtim ama almadım. şimdilerde tarih olmuş olan bir mağazaydı. telefona da dikkat et. dinliyor ... ler..   

  • bu ülkede çeşmekeşlik var kim kime dum duma malı götüren götürene.


    bu milletin dedeleri zamanında süte su pirince taş koyup bunuda kendi halkına satmış


    ülkede milliyetçilik sıfır ...

  • Hocam böyle şeylere insanlar niye şaşırıyor anlamıyorum.

    Adamın elinde stok yoktur, fiyatı arttırmıştır.

    Bu ürünün fiyatı uygun değilse başka ürüne bak, bu kadar basit.

    Zaten ryzen 3 3250U'lu laptop almak mantıksız, 4000 ve 5000 serisi çıktı. Yakında 6000 serisi çıkacak.

    Muhtemelen üretimi durduğu ve stok az olduğu için fiyat artmıştır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt

    büyük Allahsızlık...

  • Ekonomi emekçinin emeğinin karşılığını almamasıyla düzelmez. Ekonomi rant düzeni biterse, 1'e mâl olan şeyi sırf yandaş diye ondan 5'e alıp aradaki 2'yi de bağış adı altında alma düzeni biterse, yandaş firmalar para kazansın diye astronomik ve gereksiz olan devlet garantili yatırımlar yapılmazsa biter.

  • Deneyimsiz Adam D kullanıcısına yanıt

    Asgari ücret artmasa bile emekçi emeğinin karşılığı olan zammı alabilir ve alır muhtemelen. Dediğin şeyler ise kamu bütçesidir kamu bütçesi açık veriyor emekli ve memur yandaş vs yolsuzluklara ses çıkarmıyor çünkü maaşları devamlı artıyor ekonomi ne olursa olsun. Bütçe açık verilmemesi adına emekli memura zam yapilmasin bakalım onlarda bu yolsuzluklara , kamudan 3-5 maaş almaya , torpilli atamalara ses çıkarmaya başlayacaktır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Kasım 2021; 14:28:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret karşılığında çalışan insan size göre emekçi değil herhalde. 2014 yılındaki devletin yayınladığı veriye göre ülkenin %44'ü asgari ücretle çalışıyor. (Son 7 yıldır resmi veri yayınlanmıyor bu konuda.) Sendikaların araştırmalarına göre ülkenin %50'sinden fazlası asgari ücret karşılığı çalışıyor.

    Kimin maaşı devamlı artıyor hocam? Emeklinin mi, memurun mu? Kimin maaşı artıyor? Niceliksel olarak öncekinden daha yüksek olması demek arttığı anlamına mı geliyor? Her geçen gün öncekine göre alım gücü azalan memur, emekli, işçi var. Bu yılın başında 380 dolar alan asgari ücretli şu an 220 dolar maaş alıyor. 760 Dolar maaş alan bir memur şu an 440 dolar maaş alıyor. Siz de tutup memur, emekli konuşmaz çünkü aldığı para artıyor diye dalga geçer gibi konuşuyorsunuz.

  • Deneyimsiz Adam D kullanıcısına yanıt

    Hala iktidarın oyu %40 kim veriyor bunu emekli veriyor yandaş memur veriyor. Sokağın yarısı Akp'li çünkü emekli çok anam bile Akp 'ye vericem diyor çünkü o da emekli eski insanlar kolay emekli oldu . Bu kolay emekliliğin Erdoğan sağladığını düşünüyorlar aslında tam doğru olmasada %50 doğru %50de Demirel nedeniyle olmuştur


    Asgari ücretli sayısının oran olarak yüksek olmasının nedeni hem asgari ücret artışı hemde SGK +vergilerin artışı nedeniyle olmuştur. Bu durumda işveren asgari ücret al yada çık demektedirler çünkü çok fazlasını zaten verememekte


    Siz niceliksel olarak artış istiyorsunuz bense niceliksel artis enflasyon ve devalüasyon yaratir diyorum. Niteliksel artış için ise ülkede çalışan sayısı artınca ve toplam milli gelir artınca olur diyorum. Milli gelir artmadan maasların artması enflasyon ve devalüasyona neden olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok lüzümsüz bir düşünce bence


    adam bu ürünü sattı diyelim acaba bir daha o fiyattan yerine alıp yine %73 karla mı satacak? hep kendi cebine düşünür müşteri ve en çok çakallığı yapan sınıftır esnaftan çok.


    yeri gelince bizde esnaflık yaptık geldi yeri hatta 5 liraya mouse satıyorduk 4 lira olmazmı diyip kapıdan ağlayanlarıda gördük o yüzden çok kafanıza takmayın. insanoğlu hep kendini düşünür.


    haa illada ısrar ediyorsanız


    telefoncu

    emlakçı


    bu iki iş kolundan uzak durun yapanlarında yanından uzak durun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 27 Kasım 2021; 0:56:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.