Şimdi Ara

eskiyi sevmez yeniye bayılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ikinci el sitelerine bakınca insanların eski konsollara burun kıvırdıgını yeni konsollar içinse para yagdırdıklarını görürsünüz..ikinci el switch joycon sadece 700tl driftli sorunsuz...fiyat uygundur pazarlık etmeyiniz.............nintendo ds lite yanında binlerce oyun oynama imkanı 120 tl....100 olur.......hala satılık mı......abi 50 tl m var valla ögrenciyim babam işsiz annem hasta kardeşim aç.
    abimiz 4000 tl yi basmış kendine switch özel versiyon almış yanında da pokemon eve vermişler küçük fareciği zıp zıp zıplatmakta....garibim psone 1000 den fazla oyun seçeneği ile 50tl bile etmemekte...yeni hırsıyla pokemon faresinden ve cihazın menusunu görmekten sıkılan oyuncumuz o mükemmel oyun cihazını bulma ümidiyle kendine xbox one bakmakta müthiş grafikler 3000tl ve hikayeden oyun alt yapısı.ikinci el nintendo ilanlarında switch olanların sayısı yüzde elliyi buyuk şehirlerde yakalamış retro konsolların ilanlarını sollamış durumdadır...eski bir konsolu bir ton seçenegine ragmen 100tl verip almaya deger bulmayanların yeni nesil konsollara ulaşmak için servet ödemeleri çok ilginçtir...500tl ye fareli böcekli yeni bir oyun almak.. insanların neyi aradıkları gerçektende mechul...çabuk bıkmak vaz geçmek yeniyi farklı görmek cebe zarar olaylardır...oyun oyundur...önemli olan alacagınız cihazın parasını hak edip sizi doyurup doyurmadıgıdır yeni ya da eski olması degil...her cihaz ın bir sınırı vardır ve bunun uzerine zaten çıkamaz aradıgınız o mükemmel grafikli oyun başka bir baharda olabilir grafik bir oyunu mükemmel yapmaz..bir konsolun fiyat performans kat sayısı ne zaman duzelirse o konsol o zaman alınmalıdır.

    insanoğlu doymaz hep daha daha yı arar ama ardına bakmaz neleri gözardı ettiğini görmez zevk meselesi tabii ama eski oyunları sevmek cebinizin ve sizin dostunuz olabilir.
    yeni call of duty oyunu 150 gb imiş...super mario world ise yarım mb....yüzlerce gb internet binlerce lira ve doymayan bir istek fırtınası...sonuç...tatminsiz oyuncular.

    bununda ustu var...100 000 tl ye canavar oyun notebook u oynayamadığınız oyun olursa özür dileriz.....yani insanların bu hırsı olmasa teknoloji zaten gelişmez bazı şirketler imparatorluklarını ilan edemezdi...sonuçta eski oyunlar candır onları sevmeyi öğreniniz...kenarıda bulunsunlar...50 tl ya da 100tl kimseyi batırmaz üstelik kullanıldıktan sonra yine en az bu fiyattan satılıyorlar...yeni nesil konsolları ise retro olduklarında tüm aksesuarları ve oyunlarıyla zaten bir gün buluruz.ömrüm vefa etmez diyenlerde haklılar tabiio da ihtimal..alsanızda retro konsolları unutmayın onlara bakın iyi davranın ileride yine arayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Oyuncu laptopları rezillik zaten. Hem performansı kötü, hem de pahalı. Oyuncunun hiçbir işine yaramıyor. Milleti kandıriyler
  • Bu sıralar oynadığım 2 oyunum,uzun yıllardır oyun felan oynamıyordum, Gears Of War'ın yeni versiyonunu ilk çıktığında sırf onun için Xbox One alıp oynamıştım o kadar

    Ne varsa eskilerde var.Günümüz video oyun dünyası nicelik açısından bol,ancak nitelik açısından sınıfta kalan bir dönem diyebilirim benim açımdan.

    99 çıkışlı Shadowman ve 2001 çıkışlı Capcom vs Snk 2 Millionere Fiğting.

    eskiyi sevmez yeniye bayılır

    eskiyi sevmez yeniye bayılır




  • yeni konsollara elimi pek sürmüyorum...oyun konsollarının benim için anlamı nostaljiyi yaşatma potansiyeli..biraz daha eskisinler hala hayattaysak yeni konsolların düğmesinede basarız.
    ustteki iki oyununda aslında geçmişi hatırlatmalarının dışında sıradan oyunlar olduklarını söyleyebiliriz...shadow man aslında kötü bir oyun ama kasvetli havası onu hatırlanır kılıyor.oyun basit olmalıdır zihni çok yormamalı keyif vermelidir.amacımız simulasyon olsa gerçek dünyaya çıkar mış gibi yapardık..gerçeklik oyunlarda ilk aranan şey değildir...ama bir gün oyun gibi gercekçi bir oyun görürsekte oynamadan bırakmayız tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 17 Ocak 2020; 13:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunlara en iyi örnek Prince of Persia Warrior Within gibi oyunlar. Yeni oyunların neredeyse hiçbiri bu oyunlar ile aynı zevki vermez. Online oyun, açık dünya ve crafting gibi saçma sapan şeyler türedi ve oyunların içerisine yerleşti. Bunların hepsi oyun zevkini baltalayan şeyler. RPG ayağına da uyduruk uyduruk şeyler yaptırıyorlar. Millet sırf ismi RPG diye övüyor. Halbuki crafting, open world çöplüğü.
  • şimdinin çocukları o çöplükte büyüyecek ve retro konsollara girip ileride ne güzel oyunlar oynadık geçmişte diyecekler bizimle aynı hisleri taşıyacaklar ama farkı bir tek biz bileceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pspexer, inanır mısın, benim hiç PlayStation'ım olmadı. Bizimkilere yalvarmıştım, almamışlardı, pahalı olması da cabası.

    Süper meblağlara PS2 fat ve slim kasa buldum, ikisini de aldım. Bunların kopya oyun oynatması harika :) Daha dün PS1 için Hugo - The Evil Mirror indirdim, yazdırdım ve azıcık da oynadım :)

    Ben bu konsolları deli gibi oynarım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Switch aslında oyun bakımından güzel.Ama parası para değil.O çöp donanıma bilgisayar kasası parası istemek nasıl bir zihniyet garip doğrusu.Nvidia tegra x1 gpu var içinde mobil gpu, sanki bana 1060 gücünde teraflop olan konsol yaptılarda 2000-3000 lira para istiyorlar.

    Nintendo ds konusunda kesinlikle haklısın.Oyuncuyum diyen bir insanın kesinlikle bu konsola sahip olması lazım.Gba'daki metroidler halen en güzel metroid oyunlarıdır.Fusion'ı hiç bir beklenti olmadan oynadığımdan mıdır nedir oyuna aşık olmuştum emulatörle oynamama rağmen.

    YUkarıda arkadaşın dediği gibi warrior within gibi ubisoft'u elinden çıktığına şaşırdığım şahane bir oyun varken insanlar gerçekten rpg çöpleri arasında kayboluyor.Neyseki souls mantığı rpg geldide sıkıcılık gitti.Bunun dışında şu level kastırmak için sürekli aynı şeyleri yaptıran final fantasy türündeki oyunlar insanı gerçekten bayıyor.

    Abicim bir ps2 bir wii alacaksın el konsolu olarakta bir tane 3ds (ds ve önceki el konsolları için homebrew), ömürlük yeter insana.

    Bir çoğu insan bilmez gameboy advance'deki max payne oyunu bile aşırı keyifli bir oyun.Hele double dragon remake, parmak kası yapmanızı sağlar.

    Son olarak son çıkan zelda oyunu hayal kırıklığı.Windwaker ve BOTW gibi open world 3d zelda oyunları zeldaların yüz karasıdır.




  • buradan aileleri uyaralım.....çocuğunuza aldığınız konsol değil almadığınız konsol onu oyun bağımlısı yapar bunu saplantı haline getirecektir....tanıdığım tüm oyun bağımlıları aynıydı..aileleri zamanında almamış alsa bile elinden alıp kenarıya kaldırmış çocukta ahd etmiş...öyle ha bende ömrüm boyunca bulduğum bütün oyunları alıp çekmecelere raflara doldudayımda görün....bir çocuğa çevresinde arkadaslarında varken almamak onu bağımlılıktan alıkoymaz...en iyisi alıp oynama sürelerini sınırlandırmaktır...mesela dersininden önce yada sonra 1 saat oynarız...gibi....pahalı konsollar ve bilgisayarlar şart degildir zaten daha komplike gelebilir..ucuz cihazlar.basit ve eğlenceli platform oyunları gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunlar eskisi gibi keyif vermiyor cunku evet yaslandiniz....keyif vermiyor cunku binlercesi harddiskinde... hirs keyfi yok eder..hayatta her seye sahipseniz ve onlari zahmetsiz elde ettiyseniz kiymetlerini de bilemez keyifte alamazsiniz...ve evet yeni oyunlar keyifsiz cunku tamamen cikar amacli uretiliyorlar yani ruhlari yok.eski oyunlarda boyle uretilsede iclerindeki emegi ve sevgiyi hissedebiliyordunuz..insan zor elde ettigi bir seyin kiymetini bilir anca...bir oyun icin haftalarca ugrasmak ve en onemlisi dogru oyunu secmek...her oyun iyi degildir her oyun keyif vermez dogru oyun keyif verir.

    OYUNDAN KEYİF ALMA NİN YOLLARİ...

    1....HER GUN E sadece 1 OYUN AYİR VE ASLA ZAPPİNG YAPMA..yani oyundan oyuna gecme.

    2...İYİ OYUNU SEC...İYİ OYUNUN ADI TEZ DUYULUR.

    3....HER OYUNUN BİR HİKAYESİ VARDİR..oyuna konsantre ol....once onu anla....videolari es gecme yazilari oku ve anlamaya calis.

    4...TV NİN SESİNİ BİRAZ AÇ...müziği duy.

    5...sıkılırsan bırak..başka gun ustte yazanları yap ve tekrar dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 20 Ocak 2020; 23:55:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspsexer

    oyunlar eskisi gibi keyif vermiyor cunku evet yaslandiniz....keyif vermiyor cunku binlercesi harddiskinde... hirs keyfi yok eder..hayatta her seye sahipseniz ve onlari zahmetsiz elde ettiyseniz kiymetlerini de bilemez keyifte alamazsiniz...ve evet yeni oyunlar keyifsiz cunku tamamen cikar amacli uretiliyorlar yani ruhlari yok.eski oyunlarda boyle uretilsede iclerindeki emegi ve sevgiyi hissedebiliyordunuz..insan zor elde ettigi bir seyin kiymetini bilir anca...bir oyun icin haftalarca ugrasmak ve en onemlisi dogru oyunu secmek...her oyun iyi degildir her oyun keyif vermez dogru oyun keyif verir.

    OYUNDAN KEYİF ALMA NİN YOLLARİ...

    1....HER GUN E sadece 1 OYUN AYİR VE ASLA ZAPPİNG YAPMA..yani oyundan oyuna gecme.

    2...İYİ OYUNU SEC...İYİ OYUNUN ADI TEZ DUYULUR.

    3....HER OYUNUN BİR HİKAYESİ VARDİR..oyuna konsantre ol....once onu anla....videolari es gecme yazilari oku ve anlamaya calis.

    4...TV NİN SESİNİ BİRAZ AÇ...müziği duy.

    5...sıkılırsan bırak..başka gun ustte yazanları yap ve tekrar dene.
    Eskiden kaydetme olayı yoktu, bir başladın mı sonuna kadar gitmen gerekiyordu :)

    Mario'yu, Ninja Gaiden 3'ü bitirmek için deli gibi oynardım. Son bölümlere geldiğim için elim reset tuşuna gitmezdi. Yenilirdim ama son bölümden yeniden başlardım :)

    Hikayenin kavranması konusunda hemfikirim. Ben de hikayeli oyunlarda hikayeyi okumaya ve olayı çözmeye dikkat ederim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hikayesiz gorunen oyunların bile bir hikayesi vardır..save olayı olmasa oyuna oyun degil amelelik derdik.


    bugun pokemon black i inceledim.gercekten iyi bir dizaynı var oyunun.

    ve nintendo switch oyun satısı olarak en çok oyun uretilen konsol rekorunu kat kat kıracakmış gibi gorünüyor..mobile yapımcılarla birlikte konsolun pahalı oyun sayısı şaşırtıcı düzeyde...ve daha ömrü var...nintendo bu sefer voliyi vurdu.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_Switch_games

    nintendo nun ömrü uzadı diyebiliriz..,basit ve ucuz maliyetli bu pahalı kartlar ve online oyunlar şirketin para basmasını saglıyor...nintendo wiiu dan sonra şeytanın bacagını artık kırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 21 Ocak 2020; 23:39:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ah o ninja gaiden 3 ah.Bitiremediğim oyunlardan, son boss'a gelirdim küfür ede ede ama asla bitiremezdim.

    Oyunlardan gönlün geçmesi konusunda aynı fikirdeyiz.Eskiden atarimiz 3-5 oyunumuz olurdu döndere döndere oynardık.Şimdi sırf mame'de sayısız oyun var d: deposunda bir sürü oyun isosu kurulmayı bekliyor ama kurmuyorum.

    Axiom verge isimli şaheserden çok bahsediliyor onu denemek istiyorum ama gözüm hep metroidvania oyunlardan korkmuştur, haritaları çok karışık oluyor beynim yanıyor.Ama böyle kaliteli oyunları denemeden de edemiyorum.Her ne kadar hollow knight sonunda hile açtıysamda sanat tasarımı hissiyat açısından en güzel oyunlardandı.Dead cells sarmadı beni.Axiom verge baya zor gözüküyor ama zamanımı ayırıp onu bitirmek istiyorum.Yakın zamanda ori'nin yeni oyunu çıkacak ama ilk oyunu oynamayı da istiyorum elim açmak istemiyor.Sebebi tükenmişlik sendromu.

    Oyunlardan mı gönlüm geçti kolay eriştiğimiz için tadı mı yok yada günümüz oyunları ruhsuz mu bilmiyorum ama eski tat tuz yok.

    Yinede mame'de cadillacs and dinoasurs açsam 3 dakika oynayım diye baktım oyunun sonuna kadar gelmişim.Sarıyor yani.




  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Pokemon Black-White çok iyi oyundu çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cadillacs and Dinosaurs çok acayip bir oyun. Aynen ben de öylesine oyunu açıyorum. Bir bakmışım oyunu tekrar bitirmişim. Her seferinde aynı şey oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 22 Ocak 2020; 11:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tv de bir reklam var bu reklamda bir cocuk nintendo ds ile oynamakta ancak ds in arka kismina bakiyorsunuz cihazin icinde kartus yok neyle oynuyor bu cocuk acaba...yermiyiz yemeyiz.
    https://www.youtube.com/watch?v=a4NzFZ8FpWU&app=desktop



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 23 Ocak 2020; 16:59:35 >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    -mış gibi yap, nasıl olsa kimse görmüyor demişler. Ama tabi şahin göz pspsexer'den kaçmaz. Halbuki ne güzel hevesli hevesli oynuyordu

    İçindeki oyunu niye çıkarmışlar orasını da anlayamadım. Normalde içinde hep oyun olur. Yazılı olmayan bir kuraldır
  • buyuk ihtimal ya oyun bulamadilar ya unuttular ya da millet zaten anlamaz dediler...reklam su mantikla cekilmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 23 Ocak 2020; 22:39:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

    ah o ninja gaiden 3 ah.Bitiremediğim oyunlardan, son boss'a gelirdim küfür ede ede ama asla bitiremezdim.

    Oyunlardan gönlün geçmesi konusunda aynı fikirdeyiz.Eskiden atarimiz 3-5 oyunumuz olurdu döndere döndere oynardık.Şimdi sırf mame'de sayısız oyun var d: deposunda bir sürü oyun isosu kurulmayı bekliyor ama kurmuyorum.

    Axiom verge isimli şaheserden çok bahsediliyor onu denemek istiyorum ama gözüm hep metroidvania oyunlardan korkmuştur, haritaları çok karışık oluyor beynim yanıyor.Ama böyle kaliteli oyunları denemeden de edemiyorum.Her ne kadar hollow knight sonunda hile açtıysamda sanat tasarımı hissiyat açısından en güzel oyunlardandı.Dead cells sarmadı beni.Axiom verge baya zor gözüküyor ama zamanımı ayırıp onu bitirmek istiyorum.Yakın zamanda ori'nin yeni oyunu çıkacak ama ilk oyunu oynamayı da istiyorum elim açmak istemiyor.Sebebi tükenmişlik sendromu.

    Oyunlardan mı gönlüm geçti kolay eriştiğimiz için tadı mı yok yada günümüz oyunları ruhsuz mu bilmiyorum ama eski tat tuz yok.

    Yinede mame'de cadillacs and dinoasurs açsam 3 dakika oynayım diye baktım oyunun sonuna kadar gelmişim.Sarıyor yani.
    Ninja Gaiden 3'ün son canavarının üç halinden ilkine gelip de kalmıştım, ulen yav! :)

    Metroid klasiklerden. İlk Metroid'i kaydetme kullanmadan (emülatör), sadece şifreyle oynamaya çalıştım ama beceremedim. Nerden gideceğimi bilemedim. Bu oyunun haritası elinde olacak oynarken. Bakıp bakıp ilerleyeceksin. Yoksa kafa mafa kalmıyor. Düz mantık oynuyorum, bir baktım kayboldum :D Nintendo Power eskiden bu tarz oyunların haritalarını, ipuçlarını, özel şifreleri vb. veriyormuş. Bitiren böyle bitirmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 23 Ocak 2020; 23:57:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.