Şimdi Ara

Eskimo ve Kızılderili Amerikan Tarihi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eskimolar, ve Kızılderili Amerikalılar kaç sene önce bu kıtaya geldiler ve maceraları nasıl başladı?




  • Eskimo ve Kızılderililerin ataları yaklaşık 14.000 sene önce Buz Çağı'nın sonunda günümüzdeki Bering Boğazı'ndan geçerek Amerika'ya yerleştiler. Kanada o zamanlar kalın bir buz kütlesiyle kaplı olduğu ve büyük ölçüde donmuş haldeki sular çekildiği için yayan olarak bu geçişi yapabildiler. Buz Çağı sona erince yayan geçme şansı da ortadan kalktı zira buzullar eridi ve deniz seviyesi yükseldi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Kimi teorilere göre Moğol kimilerine göre Çin kökenli oldukları söyleniyor. Sizin fikirleriniz neler hocam? Bir de genetik olarak Sibiryalılara benzedikleri belirtiliyor gen haritalarında genelde. Özellikle Yakutlar ve çeşitli Moğol grupları bu konuda kayda değer.

  • Eskimolar ve Kızılderililer Moğollarla akraba addediliyorlar diye biliyorum. Çok makul ve ayakları yere basan bir teori. Bulunulan coğrafyaya adaptasyondan ve seçilimden meydana gelen aralarındaki bir takım farklılıklara rağmen genel anlamda yaşantıları, giyimleri, kabiliyetleri ve fenotipleri çok benziyor. Genetik bağlantılar da bulunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızılderililerin bugün bile "oba" kültürünü taşımaları, binlerce yıllık çeşitliliğe rağmen bambaşka kıtalarda yaşam sürdürmeleri bile bazı ananelerin aynı kalmasına engel olamamış.


    Orta Asya Moğol ya da Türki kavimlere dayandığını söylemek "ispatlı tarih" olmasa da pek de zırvalamak sayılmaz. Zira dediğim gibi bugün bile kullandıkları lokal dillerde, yemek, barınma gibi alanlarda Orta Asya kavimleriyle büyük benzerlikle taşıyorlar.


    Tabi bir de şu soru var? Bu kavimler yarı-göçebe bir yaşam tarzı da benimsemiş olsalar da, onları buzlarla dolu o kıtaya sürekleyen şey aslında ne idi? Alaska üzerinden dönemin koşullarına göre 10 bin-20 bin yıl önce av ya da besin amaçlı macera aramaya gitmiş olamazlar. Tek sebep bu olmamalı. Keza toprak kavgası tek sebep olamaz. Asya dünyanın en büyük kıtası hali hazırda.

  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Hocam her şey ortak tek fark Altay dilleri, Amerind- Eskimo Aleut dillerine benzemiyor.


    Bunlar dışında Çin-Moğol kökenli olduğuna dair varsayım var ki Dna ve Y-rna çalışmaları büyük oranda doğruluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.