Şimdi Ara

Eski patronum parami vermiyor YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhaba arkadaslar yaklasik yaklasik 15 gun once bir emlakci firmasinda ise girdim adamla soyle anlastik 15 gunluk deneme surecinde olacaksn sen benden bende senden memmun kalacakmiyiz bakicaz ona gore devam edicez bu 15 gunluk surecte asgari ucretten hesaplandiricz dedi neyse 15. Gune geldik 15. Gunun aksaminda patronun misafiri geldi dedimki abi bir konusalm musaitsen yok isim var dedi yanimdaki is arkadasmda oo seni umursamaz diyince iyice sinir oldum imkanlari cok guzel bir is buldum isten ayrilcagimi soylicektim yanimdaki arkadasta bunu biliyor ertesi gun oldu benim disim sismis apse yapmis hastane gittim arayp bise demedim yanimdaki arkadas patrona oo isten ayrildi diyor neyse ogleden sonra gidiyorum abi ben calismak istemiyorum isten ayrilicam diyorum diyor sen beni yati yolda biraktnda cartta curtta yol iste sen yanindaki arkadasina soyluyorsun cikicam diye bana soylemiyorsun ben anlatmaya calisiyorum oo beni dinlemek istemiyor neyse 1 saat gecti aradan dedim benim hesabimi kestir gitmem lazim oda demezmi yanindaki arkadasindan al parani diye biraz daha konustuktan sonra hesabin yapilir veririz dedi 3 gun gecti tekrardan aradim vericem dedi sonra babam aradi adami yok abi vericem ben ona parasini felan gelsin yarn dedi gttim ofiste yok aradm dedi beni bekleme ben aricam seni 2 gun gecti aramadi ben aradm dedim nezaman vercen parami diyor ocak 25inde gulerek gicikca tamam eyv. Dedim kapadm babama yine soyledim boyle boyle oldu diye aradi acmiyor telefonunu bu 15 gun boyunca sigortasiz calistirdi yapcam yapcam dedi durdu yanimdaki arkadasla fotografm var ve ofiste cektigim fotograf var ve bir tane kiraci yerlestirdim ofiste imzam var kiracidada yer gosterme sozlemesinin kopyasi benim imzam var alacagm para ortalama 500 lira ama zoruma giden benle dalga gecmesi hakkim olani red etmesi bu konu hakkinda ne yapabilirim yardimci olursaniz sevinirim hukuksal haklarimi bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Savcılığa gidip, izlemeniz gereken yol konusunda bilgi alabilirsiniz. Orada 1 gün çalışmış olsanız bile sigortanızın yatırılması zorunludur.

    Bu durumu patronunuz da biliyordur ve şikayetçi olacağınızı söylerseniz, muhtemelen hem ücretinizi hem de sigorta bedelini alabilirsiniz. Ancak, böyle birşey yapıp adamın ceza almasını sağlamaktan vazgeçerseniz, ileride aynı durumu başkalarına yaşatabilir ve sizden sonraki mağdur hakkını arayamayabilir.
    Bu nedenle, yasal süreci başlatıp sizden sonra yaşanabilecek mağduriyetleri engellemenizi dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneme süreci diye bir olay yok sigortanı yapmış olması lazım. Sen ALO 170 i ara konu hem sgkya hemde bölge çalışmaya intikal ettirilir. Hatta o 15 gün orda çalışman ile ilgili elinde belge kanıt falan varsa belge olduğunu da not ettir müfettiş inceleme yaptığı zaman seni de ifadeye çağırır orda sunarsın. İşvereninin de cezalarla biraz canı yanmış olur sende hakkını alırsın.
  • Benzer durum bende de var malesef. 2 ay çalıştım adam maaşımı vermedi, sürekli erteliyor ki bu iş yeride öyle 3-5 çalışanı olan ufak bir yer değil. En az 100 kişi hatta fazlasını çalıştıran Koçtaş, Tekzen gibi büyük yapı marketleri ile iş yapan bir yer. Paramı alamayınca başka iş bulup çıktım işten. İşi bırakalı 2 ay oluyor ama daha kuruş para yatmadı hesaba. Fabrikanın söylediği de mevcut çalışanlar ile eski çalışanların hesapları aynı zamanda kesilmiyor! Yani mevcut çalışana verip ki mevcut çalışanlara da vermiyor! eskiden çalışıpta alacağı olanlara daha sonra verecek ki ne zaman vereceği de belli değil. Alo 170 arayıp şikayet oluşturdum, 1 ay sonra sonuçlandı. İşverenden belge istenmiş konuyla ilgili, belgeler incelenmiş ve 2 aylık alacağınız var, bununla ilgili işvereninizle görüşün. Eğer yine vermezse hakkınızı yasal yollara başvurarak alabilirsiniz diyor! Eee ben Alo 170'e niye şikayet ettim o zaman bir yaptırım uygulamayacaklarsa!? Yapacağım şey maaşlar yatınca(şimdiki yeni iş yerinde) notere gidip, paramı vermeleri için ihtarname çektirmek! Avukat tutup dava açacak durumum olmadığı için adamın ne zaman keyfi gelir o zaman parayı yatırmasını bekleyeceğim!




  • webbie kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende 2 gun calistim ve avm gibi biyerde sonra cikmak istedigimi soyledim patronum tamm dedi ama bu 2 gunun parasini vermedi.2 gun olsa bile hakkimi vermesi gerekmiyomuydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.