Şimdi Ara

Eski Modem-Yeni Modem Bağlantı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Türk Telekom'un verdiği 6 senelik ZyXEL marka modemimiz 4 ay önce bağlantı problemleri yaşatmaya başladı. Apartmanın girişinde 40-45 mbit olan internet hızı bizim daireye 30-32 mbit olarak geliyormuş. Telekom görevlisi birkaç düzenleme yaptı ve sizi idare eder dedi.


    1 hafta önce hem modem eskidiği için hem de evin kör noktalarında çekmediği için TP-Link X20-Dsl satın aldım. Kurulumunu yaptım. Fakat modem de sürekli kopma problemi yaşattı. 2 cihaz bağlanınca 1 saat sonra internet bağlantısı kopuyor. 3 cihaz bağlanınca 5 dk sonra kopuyor.


    Şikayet üzerine Telekom görevlisi geldi. Hızımı 26 mbit'e sabitledi. Yine hız problemi olduğunu söyledi. "Tesisatla ilgili bir problem var. Bunu çözmeniz lazım. Apartman girişiyle daire arasında bu kadar fark olmamalı" dedi. Ama yaptığı ayarın idare edeceğini söyledi. Fakat yeni modem yine kopma yapıyor. Eski modemi taktığımda en azından kopma problemi yaşamıyorum. Eski modemin çalışırken yenisinin çalışmama sebebini sorduğumda net bir cevap veremedi.


    6 senesini deviren eski modem çalışırken, yeni modem neden çalışmıyordur? Sadece bağlantı hızı buna sebep olur mu?


    (Bu arada tarifemiz önceden 24 mbit idi. 1 ay önce 35 mbit.e yükselttik. Beklentim 29-30 civarı almaktı)

    Teknik görevlinin "Biz de bu işlerden pek anlamıyoruz. Tesisatçı daha iyi bilir bağlantı problemini" sözü garibime gitti :))








  • Hocam hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Özellikle SNR değeri önemli.

    Bu arada aklıma gelen bir çözüm, ehil bir elektrikçi ile apartmandaki kutudan modeminize telefon kablosu çektirmek. Bir yerlerde kısa devre veya paslanma olabilir.

    İki modemin farklı tepki vermesi özelliklerinin farklı olmasından. Kullanılan donanım, işlemci saha dolabındaki işlemci ile daha uyumlu çalışıyor olabilir veya gürültü giderme devresinin olup olmaması modemler arasında fark oluşmasını sağlar. Hat sorunları daha iyi tolere edilebilir..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. İki modem için de değerlere bakıp yazacağım.

  • üç ay geçmiş hala yazacak.. bir sorsana çözmüş mü sorununu ben de merak ettim şimdi..  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.