Şimdi Ara

Eski Laptop Yükseltme Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Yıllar önce kardeşimle kullandığımız, laptop u masaüstü kasamı sattım diye kullanmak istedim. Görüntüsünde sıkıntı var ekran yeşil mor olup duruyor asla kullanılmıyor. Bende Monitöre bağlayıp bir şekilde kullanmaya başladım. w7 idi w10 ile güncelledim.


    Sistem:


    İşlemci: i5 460M 2core/4threads

    Ekran kartı: Radeon HD 5650

    Ram: 2 gb 1066mhz DDR3


    Sistem bu şekilde arkadaşlar. 2 gb ddr3 ram daha koyup 4gb yapsam CS-GO / Lol gibi oyunlarda 75 fps civarı alamaz mıyım? Full low ayarlarda. Özellikle cs go 1366x768 gibi çözünürlüklerde ?




  • O laptopa Windows 10 ile işkence etme istersen. RAM'i arttırıp Windows 7 ile devam et. SSD'de eklersen daha iyi olur Windows 8.1'e geçersin. Oyun konusunu bilmiyorum.

  • Matrixx7 kullanıcısına yanıt

    SSD ve RAM takviyesi ile Windows 10'u çok rahat çalıştırır.


    Ben Windows 10'u Dual core T4500 + 6 GB eski samsung rv510'da çalıştırıyordum visual studio'da açıyordum ama elli tane ayar yaptım işletim sistemine.


    İşlemcisi ilk nesil i5 olsa bile iş görür. Windows 10'un tek sıkıntısı Windows 8'de gelen bu disk yönetme biçiminin değişik olması kısacası Windows 8'den intibaren işletim sistemi SSD için geliştirilmiş bir işletim sistemi.


    Bu diski %100 kullanma sorunu Windows 8'de de var 8.1'de de var 10'da da var harddiskiniz varsa mecburen işletim sistemi için hızlı çalışmaya çalışıyor harddisk.


    Yapması gereken tek şey 256 GB veya 128 GB bir tane SSD takıp işletim sistemini bu ssd içine kurmak 1 TB harddisk varsada onu depolama birimi olarak kullanmak ve tahmin ediyorum ki kullandığı makinede DVD-R var bunu söküp HDD caddy kullanabilir.


    Harddisk olan eski sistemler ne yazık ki Windows 10 gibi sistemlere geçince çok yavaş çalışmakta ve harddisk sürekli %100 çalışmakta.


    Oyun konusunda pek bir şey diyemem ancak Win 10'u bir kaç güncellemeden sonra rahatça çalıştırır. 8.1 gibi gereksiz bir ara sürüme geçmek saçmalık olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 9 Mart 2021; 21:40:5 >




  • Windows 10 çalıştırmaz demedim ki nerenizle okuyosunuz şu yazıları. Windows 8.1 10'dan daha performanslı.

  • Matrixx7 kullanıcısına yanıt

    Bende çalıştırmaz dediniz demiyorum, 8.1'e geçmesi gereksiz diyorum.


    Ne kadar performanslı olursa olsun Microsoft ana güncellemelerini Windows 10 sistemlere yapmakta ve zamanla bu performans sorunları çözülmekte. Yani 8.1 kullanmak bence pek mantıklı değil.


    İlla performans isteniyorsa Windows 7'de kullanabilir ancak güncel yazılım desteği isteniyorsa Windows 10'a geçmesi daha uygun olacaktır.

  • Bana göre Windows 10 2012 ve sonrası bilgisayarlar için ayrıca Ram'i 6 ve üzeri bir de SSD olan PC'lere kurulmalı. Performans açısından hangi bilgisayar ile karşılaştırdıysam 8.1 daha iyi.

  • sana tavsiyem o alete para harcama. en fazla 4-8 gb rem al tak bu kadar. fps yükseltmek için işlemci gpu değiştireceksin ki o da imkansız .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.