Şimdi Ara

Eski kasaya İki Monitor Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş yerinde HP Compaq 6300 Pro MT PC kasa var. Arka kısmı şu şekilde:


    Eski kasaya İki Monitor Bağlama
    Eski kasaya İki Monitor Bağlama



    Anladığım kadarıyla bu IOIO A yazar yere monitor bağlayamıyoruz. ++D yazan yere şu kabloyu alıp taksam Displayport to VGA Çevirici Adaptör Display Port Dönüştürücü TV Monitör Bağlama Ekran Kartı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bu kabloya resimde görülen, şu an kullanmakta olduğum monitörün bağlı olduğu kablodan bir tane daha edinip, ikinci bir monitör bağlayabilir miyim? Amaç görüntü çoklamak değil görüntüyü genişletmek. Yani her iki erkrandan anı görüntüyü almak istemiyorum. Ekranlar arası çek bırak yapabilmek, birinde başka bir program açıkken diğerinde başa program açmak istiyorum. Bunun daha kolay bir yolu var mı? Ya da bu dediğimi şekilde mümkün değil se başka nası yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.








  • çözümü kendin bulmussun zaten kardeş dediğin şekilde 2 ekran aynı anda bağlayıp diğerini uzatarak yada yansıtarak çift ekran kullanabilirsin

  • lord276 kullanıcısına yanıt

    Bugün arkadaşta varmış usb to vga dönüştürücü ile ikinci ekranı bağlama denemesi yaptım. Bağlandı ancak görüntü kalitesi asıl monitörümdeki gibi değil. Tamam yine 1080 full hd ancak biraz buzlama var gibi. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla fare imleci de asıl monitördeki gibi hızlı değil, tepkileri yavaş (dongle ile logitech fare kullanıyorum kablosuz). s-link marka bir dönüştürücü. Acaba bu durum, dönüştürcü kalitesiyle mi ilgili, usb den bağlamamla mı ilgili yoksa her halukarda aynı kalitede görüntü ve performans almak mümkün değil mi hiç bir şekilde?



    İlk mesajımda belirttiğim yol ile bağlamayı henüz denemedim. Dediğiniz gibi ilk mesajdaki yol ile yani displayporta da bağlanabiliyorsa, hangisi daha sağlıklı olur, görüntü kalitesi, hız fark eder mi usb den bağlamak ve displayporttan bağlamak arasında?


    Biraz dağınık oldu sorum. Toparlayacak olursam,


    1. Birebir asıl montitör kalitesini ikinci monitörde yakalamak mümkün mü? Evet ise bunun için hangi tür bağlantı kurmalıyım USB ya da Displayport?
    2. Şayet bu önemli ise, kalite performans için hangi marka ne tür bir dönüştürücü almalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 22 Mart 2022; 11:15:43 >




  • Kasadaki giriş şu şekilde:


    Eski kasaya İki Monitor Bağlama

    Buradan bağlantı kurup ikinci monitörü bağlamak için kullanmamak gereken dönüştürücü bu mudur?


    Eski kasaya İki Monitor Bağlama




  • İki monitörde aynı marka model olmasına rağmen (win 11 kullanıyorum), ekran sağ alt köşede night light (Tr kullananlar için gün ışığı gibi bir çevirisi olabilir) aktif olmasına rağmen asıl monitörde ışık sarıya dönüşüyor olması gerektiği gibi ama ikinci motintörde değişiklik olmuyor yani windowsun bu özelliği çalışmıyor. Bunun çözümü var mı? Oysa her ikisi de aynı kasayı aynı işletim sistemini kullanıyor.

  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    Görüntüyü dijitalden analoga dönüştürüyorsun, kalite düşüyor haliyle, ya hdmi girişli bir monitör alın ya da bu şekilde idere edin, aşırı kötü değilse zaten bu kadar olur en fazla, normal vga bağlantıda bile görüntü çok iyi değil.

  • timucinpusat kullanıcısına yanıt

    bahsettiğin konuda tepkime hızları belirttiğin gibi convert cihazının kalitesi yada çalışılırlık durumuda fark ettirir

    birde windowsta çözünürlük ayarlarını her monitör için ayrı ayrı yapman lazım

  • Öncelikle cevaplarınız için her ikinize de teşekkür ederim.


    Evet görüntü çok da kötü değil hatta yeniden dikkat ettim asıl ekran kadar var neredeyse. Güzel yani.


    Kalite fark eder diyorsunuz cihaza göre. Anladım. Evet her ikisi için görüntü ayarlarını ayrı yaptım full hdd olarak ki en fazla desteklenen de bu sistem tarafından.


    Kusura bakmayın diyerek yeni bir şey daha sormak istiyorum. Yukarıda ifade ettiğim gibi bu pc i3 oldukça eski teknoloji. 4gb ram vardı, bir ara 4 daha ekledim. Normal hdd idi ssd taktım falan performans baya arttı yine de. Bu arada pc yi sadece word, pdf, internet browser ve akademik çalışmalar için Citavi ve Shamela gibi bir kaç program için kullanıyorum. Sormak istediğim, ekranı darbe neticesinde görüntü kalitesi olarak fiziksel hasar görmüş bir ultrabook var. Üzerinde usb 3.1, usb type C ve HDMI çıkışları var. Şimdi ben, aşağıda her iki pc nin de özelliklerini vereceğim, kasa yerine bu ultrabooka iki ekran bağlasam performans açısından fark eder mi gerek pc kullanımı olsun gerek internet hızı falan olsun masaüstü sabit PC ye göre.


    Şayet ultabooku kullanmak daha mantıklı ise bu durumda kablolu internet kullanacağım, wifi bulunduğum işyerinde var ama bulunduğum konumda çekim gücünün çok da iyi olacağını sanmıyorum. Bu durumda usb to ethernet/vlan deniyor sanıyorum böyle bir dönüştürücüye ihtiyacım olacak. Ayrıca HDMI to vga ve USB to vga ya ihtiyacım olacak. Yani bu işlem için toplamda 3 dönüştürü almam gerekecek. Bu arada fiziksel darbe ile görüntü kalitesi bozulan ultbabook un ekranını kullanmayacağım. Ultrabook sadece kasa görevi görecek.


    Bu sağlıklı bir tercih olur mu? Bu arada ultbaooku HDMI çıkışından akıllı TV ye bağlayıp görüntü aktarımı bir ara yapmıştım. Az önce de usb to vga bir dönüşürücü ile elimde iki adet bulunan monitörlerden birine görüntü aktarabildim. Yani her iki yolla ayrı ayrı görüntü aktarabiliyorum. Ama aynı anda yukarıda belirttiğim şekilde kalite kaybı olmadan götüntü aktarabilir miyim?


    Bu şekilde yapmayı tavsiye ediyorsanız dönüştürü olarak ne almalıyım marka model öneriniz olur mu? Şuan s-link marka (arkadaşın) bir dönüştürücü var. Takınca kendi driverı falan kuruluyor. Bunda dediğim gibi sorun yok görüntü aktarılabiliyor. Tek sorun gece ışığının ikinci monitörde çalışmıyor olması. Acaba aynı dönüştürücüden mi almalıyım?


    Son olarak bir monitörü ultrabook a mutlaka usb girişilerini kullanarak bağlayacağım. Ultrabook üzerinde usb 3.0 var bir de usb type C var. Şimdi dönüştürücü alırken usb 3.0 to vga mı yoksa usb type C to vga mı almalıyım? Her hangi bir fark olur mu performans bakımından? Ya da şöyle bir dönüştürücü gördüm usb type c to ethernet bunu mu kullanmalıyım?


    Alfais 5060 Type C USB 3.1 to Ethernet 1000Mbps Gigabit Ağ Adaptör Kartı : Amazon.com.tr: Bilgisayar


    Biraz uzun oldu ama, kısaca elimdeki bu cihazlarla ve tavsiyeleriniz doğrultusunda alacağım dönüştürücülerle en performanslı bir şekilde 1 pc iki monitör nasıl kullanabilirim bunu öğrenmek istiyorum sizden.

    (2 monitör iş icabı gerekmekte). Cevaplarınızı bekliyor olacağım. Çok teşekkür ederim.


    Her iki monitörün arka girişleri şu şekilde:


    Eski kasaya İki Monitor Bağlama

    Masaüstü/Kasa PC donanim bilgileri:


    Eski kasaya İki Monitor Bağlama

    Ultrabook donanim bilgileri:

    Eski kasaya İki Monitor Bağlama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 23 Mart 2022; 13:16:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.