Şimdi Ara

Eski başkan Donald Trump’ın savunma bakanından F-35’e yönelik ciddi eleştiri geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski başkan Donald Trump’ın savunma bakanından F-35’e yönelik ciddi eleştiri geldiMüşterek Taaruz Uçağı F-35, çok uzun süren geliştirilmesine rağmen halen daha ciddi miktarda hatayla uçuyor. Uçağın donanım ve yazılım kanadında 871 adet hataya sahip olduğu belirtilirken, söz konusu hataların giderilme süreci ise neredeyse bir kağnı hızında ilerliyor.



    Ana vatanı ABD’de de ciddi eleştiriler alan F-35’i adeta erden yere vuran bir paylaşım bu kez eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 6. Savunma Bakanı olan ve makamında kısa süre kalabilen Christopher C. Miller’dan geldi. Eski bir Özel Kuvvetler subayı olan Miller, F-35’e “… parçası” tabirini yakıştırdı.



    Ayrıca Bkz.Milli fırkateyn TCG İstanbul, suya indirildi



    Gayri resmi bir sözlü brifingde (press gaggle: bir politikacının sözlü olarak verdiği ancak video kaydının olmadığı açıklama) uçağın beş para etmediğini söyleyen Miller, aynı zamanda ABD ve müttefiklerinin filolarında onlarca yıl boyunca ana muharebe uçağı olarak görev yapacak F-35’i ruhu olmayan, ancak iyi niyetle yaratılmış ve sonunda bir angarya olarak görülen Frankenstein’e benzetti.



    Christopher C. Miller’ın F-35 hakkındaki sözlerinin devamı ise şöyle:



    İnanın bu işten çok sıkıldım. Bir an önce bırakıp gitmek istiyorum. Ancak bir yönüm de keşke kalıp, tedarik sürecine dahil olsam ve önümüzde durum bu tuhaf sorun hakkında konuşabilsem diyor. Söz konusu mesele ise malumunuz F-35 konusu.



    Dün bir pilot yarbay ya da albayla konuşuyorduk. Dedim ki ‘Ne uçuruyorsun?” O da F-35 uçurduğunu söyledi. Ben de ‘yani bir … parçasıyla uçuyorsun’ dedim. Biraz gülüştük, daha sonra ‘Cidden soruyorum, uçak hakkında ne düşünüyorsun?’ diye sordum. Aslında bir F-16’cı olan pilot ise ‘Ben olsam buna bu kadar yatırım yapmazdım. Bu uzun vadede bizim işimize yaramaz. F-35 5. nesil fakat biz 6. nesile yatırım yapmalıyız” cevabını verdi. Ben de ‘Bir canavar yarattık’ diye ekledim.



    F-35'e bu kadar para akıtmak anlamsız



    Miller’ın aslında kızgın olduğu konu, ABD içinde 6. nesil savaş uçağı konusu ciddi olarak gündemdeyken ve hatta ilk uçuşun yapıldığı haberleri geçtiğimiz aylarda haber olmuşken F-35’e halen daha onlarca milyar dolar harcanması olarak dikkat çekiyor.



    Eski başkan Donald Trump’ın savunma bakanından F-35’e yönelik ciddi eleştiri geldi



    Oldukça pahalı olan tek bir F-35 için yaklaşık 110 ila 117 milyon dolar ödenmesi gerekiyor. Her bir uçuş saati için ise yaklaşık 44 bin dolarlık bakım maliyeti de işin tuzu biberi niteliğinde.



    Bakalım, Biden döneminde F-35’lerle ilgili süreç nasıl işleyecek.




    Kaynak:https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a35257287/christopher-miller-secretary-of-defense-f35-comments/







  • Resmen zırvalamış. ABD bürokrasisinde de beş para etmez insanlar var. Konu hakkında detay bilmeden yorum yapabiliyorlar. F-35'i geliştirmek 20 yıl sürdü. Bu 20 yılın sonunda ancak seri üretime hazır hale gelebildi. Adamın yorumu ise 5.nesil bir uçağı üreteceğimize 6.nesili yapalım. E o zaman siz direk 7.nesilden başlayın daha iyi olmaz mı :D bu sürekli el yükselten yorumlar cehalet nişanesi.
  • Resmen zırvalamış. ABD bürokrasisinde de beş para etmez insanlar var. Konu hakkında detay bilmeden yorum yapabiliyorlar. F-35'i geliştirmek 20 yıl sürdü. Bu 20 yılın sonunda ancak seri üretime hazır hale gelebildi. Adamın yorumu ise 5.nesil bir uçağı üreteceğimize 6.nesili yapalım. E o zaman siz direk 7.nesilden başlayın daha iyi olmaz mı :D bu sürekli el yükselten yorumlar cehalet nişanesi.

  • en iyisi paladin basacaksın, hemen her kesin karşısına çıkabiliyor.

  • 5gyi boşverin yaw kardeşim 6gyi kullanalım demek gibi bi şey olmuş
  • Sanırım f-35’i hacimli üretip satacaklardı bakım maliyeti yüksek olduğu için de f-35 alanlar bir nevi haraca bağlanacaktı ama uçakta ortaya çıkan sorunlar ciddi rahatsızlık yarattı. Ama yinede kaç ülke milyar dolar harcadı böyle çöpe atacaklarını sanmıyorum yaparlarsa yeni nesil savaş uçağı için kimse oralı olmaz.
  • 5.nesil savaş uçağının hamallığını ve masrafını millete yüklediler adamlar gizli gizli 6.nesil uçağı çalışmalarına çoktan başlamış.

  • arkadaşlar adamlar ilk kez 5.nesil uçak yapmıyor, yıllardan beri f-22 kullanıyorlar. sanki ilk kez ellerine geçecek olan bir şeymiş gibi konuşmuşsunuz. abd'nin elinde zaten 5.nesil bir uçak var, tekrar 5.nesil bir tasarıma ayrılacak kaynağı 6.nesile ayırmak daha mantıklı olurdu demiş adam.

  • F35 için ödediğimiz o kadar paraya ne oldu? Tamam vermediler ki habere bakarsak iyi de oldu ama asıl bunu konuşmamız lazım.

  • face1tr kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Hem DPS, hem Heal, hem de Tank mübarek.

  • zararın neresinden dönersen kardır. sonuçta tüm uçakların parasını ödemedik. bir kısmını ödedik. ayrıca şuan f-35 parçası üretmeye devam ediyoruz. verin paramızı diye tutturmak anlamsız. zamanı gelince o da denir.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Orası öyle ama neticede bizim paramız, öyle üzerine yatılmasına izin verilmemesi gerekiyor. Amerika uçak vermiyorum diyorsa ya parayı geri yolla demeli ya da varsa bir borç oradan mahsup edilmeli. Bizim vergilerimiz neticede başta hangi hükümet olursa olsun bu konuyu neticelendirmeli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçak 20 senede geliştirildi ama çok büyük sıkıntıları var. Stealth özelliği olsun diye gövde olması gerekenden daha şilşman ve bu da aerodinamikte sıkıntı çıkarıyor. Ağır hantal kuşlar vardır ya zar zor uçar.

    Bir teoriye göre ne kadar doğrudur bilemem Türkiye bu uçakları almamak için bilerek S-400 alımı yapmış. Lazım olması ayrı gerçek gerekçe o tabiki de, ısrar edildi, taviz verilmedi. Biz F-35 leri almaktan vazgeçersek büyük tazminatlar ödeyecektik. Bu konuşuluyor.

  • https://m.youtube.com/watch?v=odM92ap8_c0&feature=youtu.be


    Arkadaşlar gördüğünüz gibi bu simülasyonda F-35'ler Godzilla ya karşı savunmasız yani F-35 = çöp.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Sanırım eleştirisinde uçağın gerekenden çok zaman alıp sürekli bütçenin çok üstüne çıkması da etkili. Şu uçağa ayrılan bütçeyi çok fazla aştılar oyüzden ABD'de bazı medya kuruluşları vs. de programın tamamını başarısızlık olarak nitelendiriyor. Bana sorarsanız da çok güçlü uçak ama çok para harcadılar, adamın da F16 ile karşılaştırması saçma geldi.

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Kendin diyorsun 20 yıl geliştirmesi sürdü ancak seri üretime geçebildi diye, hatalarla dolu hala ve zırvalamış diyorsun. Ki zırvalamış dediğin adam senin erişemeyeceğin detayları biliyor f35 ile ilgili. O ülkenin savunma bakanı. Tam bir komedisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 25 Ocak 2021; 16:3:2 >
  • Adam doğruyu söylemiş.SU57 ve 35 karşısında bu sivrisineğin hiç bir şansı yok.Rusların yaptığı uçakların g ivmesine hiç bir uçak rakip olamıyor.Karşılaştırma testlerinde de bu durum apaçık belli oluyor.

  • iyi de bu kadar ülke F-35 için sırada bekliyor, salak mı bunlar?

  • Alma Türkiye'nin ahını çıkar aheste aheste...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.