Şimdi Ara

Eşi de 2500 alsa etti 5000 lira

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abi en sevmediğim geyik.

    Forumdan kimse üstüne alınmasın, nasıl olduysa 2-3 sene içerisinde leşten öte hale gelen ekşi sözlükte saçma kullanımlarını çok gördüğüm için bu konuyu açıyorum.

    İnsanlar öyle bir yazıyor ki sanki karısının kazandığı 2500 de direk kendisine ekleniyormuş gibi. Evlenip de bu işe girilirse olacaklar:


    • Kabul edelim bu maaş skalasındaki insanlar evlendikten kısa süre sonra çocuk yapıyor, yani minimum 3 kişilik olması lazım evin. Hop noldu, vereceğin kira arttı.

    • Ev daha büyük ve daha fazla kişi yaşıyor dedik, hop doğalgaz dahil olmak üzere faturalar arttı, yani direk önce 400 ödüyorsanız artık 200-200 ödüyorsunuz diye bir şey yok.

    • Kadın madem çalışıyor, makyaj malzemesi olacak absürd fiyatlara. Hiç demeyin yapmasın o zaman diye, patronlar anında noldu bakımsız mısın der, diğer kadınlar deli gibi dedikodusunu yapıp taciz eder, her türlü o makyaj malzemesi alınır. Aynı şekilde kadında kıyafete de daha çok dikkat edildiği ve mağazaların da bu durumu sömürmek için kadın kıyafetlerini daha pahalıya sattığını düşünürsek çoktan kişisel harcamaları sizin üstünüze geçti bile, en tutumlu ve bilinçli kadınla evlenseniz bile bu böyle olmak zorunda.

    • En başta çocuk yaptıklarını kabul etmiştik. Şuan çocuk bezleri ve mamaları tek başına sizin kişisel harcamalarınızın üstündedir. Bunun üstüne kadın ya işi bırakıp çocuğa bakar, ya bir bakıcı tutar, ya bir kreşe verir. Hepsi para kaybı, öyle kendi kendine büyümüyor çocuk.

    • Normalde arabaya ihtiyacınız yok, toplu taşımayla işlerinizi halledebiliyor musunuz? Artık var, ne yapacaksınız, çocuğu bir yere bırakmanız gerekse onun toplu taşımayla gidip bırakıp sonra aynı şekilde geri mi bırakacaksınız?


    Yalan arkadaşlar hepsi, 2500 lira kazanan iki insanın evlenip çocuk yapıp yaşaması, tek başlarına yaşamalarından daha zor. Ekonomileri birleştirip daha iyi bir yaşam standardı falan yakalamıyorlar, hayatta kalma simülasyonu yaşıyorlar resmen. Hele bir de olur da ayrılsanız olacaklar var, o bambaşka bir felaket, oraya girmiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 26 Ocak 2020; 22:4:51 >







  • Bunu böyle uzun uzun niye anlattık ki etrafta zaten bu durumda olanlar bas bas bağırıyor herkes durumun böyle olduğunu biliyor işine gelmeyen anlamıyor burun kıvırıyor durumun bu olduğunu herkes biliyor zaten.
    Sefalet endeksinde 4. olan bir ülkeyiz 2 gözünü açabilen sağlıklı görebilen, düşünebilen her insan durumu görüyor anlıyor.
  • bu düşüncedeki insanlar vasat yaşam standartlarında yaşıyorlar ve cidden bi hayat yaşadıklarını sanıyorlar. ben 1000 tl ile de geçinirim ama sadece geçinirim. işe gider işten gelir uyurum başka hiçbir şey yapamam. yazın tatile gidemezsin, kışın tatile gidemezsin, haftasonu aileni alıp gezmeye gidemezsin hiçbir şey yapamazsın. elindeki telefondan aldığın mecburi market harcamalarına kadar her şeyin borç olur. adam gidiyor çamaşır suyu alıyor kredi kartıyla sonra kredi kartının asgarisini zor ödüyor ve geçindiğini sanıyor la deterjan alamıyorsun daha neyin kafasındasın 5000 lira yeter diyosun. rahat yaşam için 10bin altını kabul etmiyorum istanbul için 13-14 bin. daha az alıyosanız yaşıyorum demeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Bunu böyle uzun uzun niye anlattık ki etrafta zaten bu durumda olanlar bas bas bağırıyor herkes durumun böyle olduğunu biliyor işine gelmeyen anlamıyor burun kıvırıyor durumun bu olduğunu herkes biliyor zaten.
    Sefalet endeksinde 4. olan bir ülkeyiz 2 gözünü açabilen sağlıklı görebilen, düşünebilen her insan durumu görüyor anlıyor.
    Katılmıyorum, ekonomiden şikayet eden ve işine gelmeme gibi bir durumu olmayan bile bir sürü insan bunu söylüyor, böyle yapılırsa zar zor da olsa en azından geçinilir şeklinde konuşuyorlar, ben de aslında daha zor olduğunu anlatmaya çalıştım burada.
  • Tezin doğru ama argümanların güçlü değil. Asgari ücret seviyesinde çalışanlar ailecek toplu taşımayı kullanıyor ki hep beraber bir yerden bir yere gittikleri çok az gördüm. Düşün kadın ile adam aynı anda boş olacak ve bir şekilde ailecek şehir içinde gezmeye çıkacaklar. Yılda bir ya da iki kez olur. Vakitlerin çoğunluğu evde dinlenerek ve dışarı çıkmayarak giderlerini minimize ederler ki bu bir strateji değildir. Aksine sonuçtur. O an canı istese bile cebindeki para buna izin vermeyecektir. Makyaj argümanın da yeteri kadar güçlü değil. En dandik markalardan biri olan Golden Rose ya da Flormar'a gidersen asgari ücretten fazla kazanan insanların alışveriş ettiğini göreceksin. Asgari ücretle kazanan kadın kırk yılda bir makyaj malzemesi alıyordur. Bu tür ürünleri genelde beyaz yakalı kadınlar tüketiyor.

    Ev, fatura, gıda, eğitim maliyetleri zaten net olarak artıyor. Bu da ebeveynlerin kendilerinden taviz vermesiyle dengeleniyor. Eğitimli ve bireyselliğine düşkün bir insan bu tavizi kabul etmez ama düşük sosyo-ekonomik grubundaki insanlar o kutsal çocuk için tüm tavizler için hazırlar.

    P.S Ailen bu aralar evlilik için baskı yapıyor mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Start Again -- 26 Ocak 2020; 23:12:27 >




  • Beterin beteri vardırcılık etkiliyor böyle fikirleri.Kişi etrafına veya kendisine bakıyor 2500'e geçinen ve eşi çalışmayan çocuklu aileler var etrafta.Ülkede hayatta kalmak yaşamak olarak görüldüğü için bunlar 2500 lira ile yaşıyorsa bir 2500 daha olsa lüks hayata geçecekler mantığı oluyor.

    Halbuki yalandan açıklanan enflasyonlarla bile 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 7000 küsür lira.
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Ailem asiri rahat o konuda, kendilerine dogrudan soyledim evlenmek ve cocuk yapmak istemedigimi, en ufak karsi cikmalari olmadi.

    Annem sordu sadece sevgilimin boyle bir istegi olup olmadigini, belki soylemiyor ama istiyordur dedi, boyle bir durum olmadigini belirttim kendisine. Sevgilimin babasi evlenmesini istiyor tabi, ama israrci davranmiyor, yapabilecegi pek bir sey de yok bu konuda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.