Şimdi Ara

Eşcinsellik Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
837
Cevap
4
Favori
28.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok kısa bir sorum olacak. Günlerdir kafamı kurcalıyor.

    Eşcinsellik eğer kalıtsal bir meseleyse, milyonlarca yıllık süreçte üreme yetisinden ırak olan bu insanlar genetik özelliklerini günümüze kadar nasıl taşımışlar?
    Seçilime uğramaları beklenmez miydi?

    Teşekküler.
  • Eşcinsellik genetik bir şey değildir. Psikiyatr bir akrabam var ona sormuştum ve o şöyle bir cevap vermişti: Çocuk 5-6 yaşındayken kimliği gelişmeye başlar. Bu kimlik gelişimine "Ben kimle sevişeceğim?" olayı da dahildir. Bu kimlere dürtülerinin gideceği konusu anne-baba ilişkisine göre değişir. Mesela normal bir erkek çocuğu, baba anneye göre daha güçlü olduğu için dürtüleri erkeklere değil kadınlara kayar(Babadan korktuğu için dürtülerini ona kayırmıyor). Ama annenin evde sözü geçseydi, baba olaylara hiç müdahele etmeseydi erkeklere kayma olasılığı daha yüksek olurdu. Tabi insan psikolojisindeki olayları sadece 1 nedene bağlamak olanaksızdır ama eşcinselliğe etki eden en önemli olay anne-babanın ilişkisidir.
  • TaGoKo


    Sözlerin sahibi malesef insanları tek tipte belirlemiş, oysa ki bir psikiyatrist olarak hiçbir insanın aynı olmayacağını ilk onun bilmesi gerekirdi. Anne, otorite ve babadan daha güçlü olmadığı için çocuğun, cins seçimini kadınlardan yana kullanmasının hiçbir mantıklı yanı yok. Eşcinsel bir arkadaşım bunun sadece deneyimlerden ve kişinin içinden kaynaklandığını söylemişti. Daha önce erkeklerle ve kadınlarla sıkça sosyal ilişkilerde bulunmuş olan bu şahıs bana: "sen kadını nasıl görüyorsan, ben de erkeği öyle görüyorum, ve bunu yapabilmek için hiçbir çaba sarfetmedim." demişti. Kadınları çekici bulmadığını da ilave etmişti. Bu türleri de mevcut. Mevzunun küçüklükle alakası inkar edilemez fakat bu duruma ebeveynlerin hormonal özelliklerinden kaynaklanan farklılıkların sebep olduğunu söylemek bana göre mantıklı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

    Eşcinsellik genetik bir şey değildir. Psikiyatr bir akrabam var ona sormuştum ve o şöyle bir cevap vermişti: Çocuk 5-6 yaşındayken kimliği gelişmeye başlar. Bu kimlik gelişimine "Ben kimle sevişeceğim?" olayı da dahildir. Bu kimlere dürtülerinin gideceği konusu anne-baba ilişkisine göre değişir. Mesela normal bir erkek çocuğu, baba anneye göre daha güçlü olduğu için dürtüleri erkeklere değil kadınlara kayar(Babadan korktuğu için dürtülerini ona kayırmıyor). Ama annenin evde sözü geçseydi, baba olaylara hiç müdahele etmeseydi erkeklere kayma olasılığı daha yüksek olurdu. Tabi insan psikolojisindeki olayları sadece 1 nedene bağlamak olanaksızdır ama eşcinselliğe etki eden en önemli olay anne-babanın ilişkisidir.

    Eşcinsellik te genetik faktörler daha fazla rol oynar.Eşcinsellikte kişiden kişiye değişen şey şudur.Bulunduğğu ortam delikanlılardan geçilmese bile bu adamın genetiğinde bu varsa o adam eşcinsel olabilir.Aynı şekilde genetiğinde eşcinsellik geni baskın olmamasına rağmen psikolojik yada ortam nedenleri yüzünden eşcinselde olunabilir.Eğer eşcinsellik sadece ortama ve psikolojiye baksaydı bugün şeriatla yönetilen ülkelerde eşcinsel olmazdı..Ama azımsanmıyacak derecede eşcinseller var.Ama eşcinsellikteki genel kanı genetik ve hormanlardır...

    Emredici;az çok biyolojide genetik dersinden hatırlarsın belkide..Baskın genler ne kadar fazla olursa olsun çekinik genler hiçbir zaman kaybolmaz.Eğer karşı cinsin çekinik genleri birbirini bulursa,o hastalığın ortaya çıkma olasılığı artar..Yani doğal seçilime uğramaları zor.Mesela bir aile bireylerinde 40-50 yaş arasında çıkan bihastalık var diyelim.Belki onun çocuğunda bu hastalık ortaya çıkmazken,torununda bu hastalık çıkabiliyor..Olayı bence böyle düşün..
  • Etrafın delikanlılarla kaynaması olayıyla 5 yaşındaki çocuğun kiminle sevişeceğini belirlemesi arasında bir alaka yok. Hatta etrafta hiç kız olmazsa sadece erkeklerle takılırsan erkeklere dürtülerin kayabilir. Çünkü dürtülerimiz bizim etrafımızdaki, sevdiğimiz canlılara kayar. Bir yere kayamazsa psikolojik olarak hastalanırsın zaten. Yani sen çölde devenle yaşayan bir insan olsan maalesef o deve bir zaman sonra sana çekici gelmeye başlar.

    Ayrıca hangi genden bahsediyorsun biraz açar mısın?

    Historia Calamitatum: Senin benim için şu anda babanın daha baskın olmasıyla alakası mantıksız gelebilir ama 5 yaşındaki çocuk dünyayı düzgün göremez ki. Olayları senin benim anladığım gibi anlayamaz. Onun anladığı da " Ben babamdan korkuyorum, onunla sevişemem ben kadınlarla sevişeceğim" oluyor. Arkadaşın gibi çocuğun kimliği şekillendikten sonra eğer eşcinselse kadınlardan zevk alamaz.

    Zaten bu sözleri sadece ben söylemiyorum hangi psikiyatra gidip sorsan sana genetik bir şey değil psikolojik bir şey olduğunu söyleyecektir. Hangisine inanacağın sana kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi \*\ TaGoKo /*/ -- 16 Şubat 2010; 18:41:59 >
  • evet bende hastalık olduğunu savunuyorum çünkü gerçektende insan vücudu neslini devam ettirmek için programlanmış

    hatta bir yerde okumuştum kısır olanlar ciddi hastalıklara (kanser gibi) daha kolay yakalanıyorlarmış beyin üreme olmayacağı için hastalıklara karşı vücudu korumuyormuş
  • ilginç, bir arkadaş bu yüzden şikayet etmiş beni
  • Eşcinselliğe hastalık diyenler sağlam, geçerliliği olan ve objektif bir kaynaktan bir adet makale, tez vs verebilirler mi lütfen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xuz

    Eşcinselliğe hastalık diyenler sağlam, geçerliliği olan ve objektif bir kaynaktan bir adet makale, tez vs verebilirler mi lütfen?

    diyenler??? eee ben üstüme alınayım mı? alındım bile..

    bilimsel, objektif, subjektif, tez, sentez, geçelim bunları, bilimsel kaynaklara dayanarak Ankara'da ne kadar prof. varsa toplanıp domuz gribi vardır ve domuz gribi aşısı faydalıdır diye beyanat vermişlerdi (de) ne oldu? sonuç?

    Doğanın kanunu esas olandır, genel geçer kurallar çerçevesinde hükmü doğa verir. insanoğlu bu sonuçları çarpıtır ya da çarpıtmaz bu yönde tez olup olmaması ne beni nede doğayı bağlamaz...
  • Laf salatasına gerek yok. Şu ana kadar ne insanlarda ne de hayvanlarda eşcinselliğin bir hastalık olduğuna dair kanıt-bulgu-bilgi bulunamadı. Doğanın kanunu denilen şeyler de zamanında hükmü koyulmuş şeyler değil. Eşcinsel insan olduğu gibi eşcinsel hayvanlar da var. Onlarda mı çocukken ailesinden etkilenip eşcinsel oluyor? Peh.
  • Heteroseksüelliği şart koşan geleneksel mantık fetişçisi çok haklı. Diğerlerini aşağılayın.

    Bilimsel açıdan hasta onlar İnsan illa tapacağı bir şey buluyor : )

    Genlerde ne varsa o olmak zorunda mıyız? Neden buna inanıyorsunuz? Belki irade genleri etkiliyordur. Belki ikiside etkileşimdedir. Belki hiçbiri.

    Ayrıca eşcinseller de çocuk sahibi oluyorlar.
  • "İrade" karşında "böyle olurdu" demek iradenin tanımına uymuyor. "Eşcinseller biyolojik cinsiyetlerinden memnun değiller." Genellemesine sıcak bakmak, kendinizi kandırmanızı engelleyen unsur olacaksa bravo.

    Çocuğun yetiştirilmesindeki olması gerekilenler... Eşcinsellerin çocuk sahibi olmasının sakıncaları... Bunlar adil olan adalet zırvasından bahseden geleneksel egoda, arzuların bireysellikten çıkıp toplumsal hale dönüştüğü mevkilerde yorumlanır. Hepsi doğrusunu bilir. Sizin gibi.
  • Eşcinsellik tedavi falan edilmiyor sallama. Şu ana kadar "eşcinsellik tedavisi" altında onlarca tarikat destekli şarlatan çıktı elde var sıfır. Ben sana sadece birşey soruyorum. Bana bir tane belge, makale, tez getir. Sen laf salatasına devam ediyorsun. Eşcinselliğin hastalık olduğunu ben değil sen iddia ediyorsun, kanıtı da senin bulman gerekiyor benim değil. Öyle işkembeden "eşcinseller çocuk doğuramıyor, o zaman hastalık" diyerek geçme.

    Önüme güvenilir bir kaynaktan (WHO mesela) bir belge, makale getirmedikçe yazdıklarına cevap vermeyeceğim. Sen "hağğyıır eşcinsellik hastalıık" diye ye bitir kendini.
  • castorpollux;Olaya dini açıdan bakmaktan vazgeç artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssff_allthing

    castorpollux;Olaya dini açıdan bakmaktan vazgeç artık..

    Tam dini açıdan bakacak adamı buldun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9
    quote:

    Orijinalden alıntı: ssff_allthing
    castorpollux;Olaya dini açıdan bakmaktan vazgeç artık..

    Tam dini açıdan bakacak adamı buldun



  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssff_allthing

    castorpollux;Olaya dini açıdan bakmaktan vazgeç artık..

    Tam dini açıdan bakacak adamı buldun



    Yazdıkları dini felsefeyle aynı ama!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssff_allthing

    castorpollux;Olaya dini açıdan bakmaktan vazgeç artık..

    Tam dini açıdan bakacak adamı buldun


    ben ve dini açıdan bakmak! komik olma!

    historial tarih efendimiz acaba hangi ayetten ya da sureden alıntı yaptığım için bu onurlu yakıştırmayı bana layık gördü, doğrusu pekte merak etmiyorum...

    @xuz
    çok ilginç, her nedense yazdıklarım sizi çok sinirlendiriyor. Bunun nedeninin ne olduğunu, tahmin etmek pek zor değil...

    neyse bu tartışmanın sonunun nereye varacağı belli oldu, ben bağnazlıkla mücadeleye kendimi adamış olsam dahi bazı zamanlar sıkıntı veriyor, şu an olduğu gibi...
  • Yoo ben eşcinsel değilim ama istersen eşcinsel olduğumu düşün sence umrumda olur mu? Ben sadece senden bilimsel bir link istiyorum o kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xuz

    Yoo ben eşcinsel değilim ama istersen eşcinsel olduğumu düşün sence umrumda olur mu? Ben sadece senden bilimsel bir link istiyorum o kadar.

    bilimsel bir link istiyormuş, ay canım yüreğim dağlandı, seni bundan muzdarip bıraktığım için, oysa o sadece bilimsel bir link istemişti...
    rakibini sıkıştırmış muhabir edası ile davranmaktan vazgeç. okuduğunu ya anlıyamıyorsun ya da kavrıyamıyorsun.

    şimdi şu linke http://eski.bianet.org/2005/04/28/60103.htm bak eşcinsellik hastalık değildir adlı bir metininin, bana bilimsel makale olduğunu ispatla o zaman....
    şu prof. böyle düşünmüş, who böyle karar almış... o proflar domuz gribi aşısı vurulun dedi ve sonuç?

    haaa bu arada senin yatak odana kimleri aldığın benim merak konum değildir dolayısıyle eşcinsel olup olmaman da beni enterese etmez sadece acır geçerim...

    bilimsel bir makale istiyorsun, yeniden yazma zahmetinden kurtarıyım seni...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.