Şimdi Ara

Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak



    Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ve hızlı şarj istasyonu yatırımını teşvik etmek amacıyla hayata geçen 'Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Programı' kapsamında yapacağı 300 Milyon TL’lik yatırım ile Türkiye’nin dört bir yanında var olan şarj ağına ek 495 adet yüksek hızlı şarj istasyonu kurmayı hedefliyor.



    Eşarj'ın kuracağı yeni şarj istasyonları en az 90 kW ve iki soketli olacak. Enerjisa Enerji’nin 2018 yılında sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir gelecek hedefiyle çoğunluk hisselerini satın aldığı Eşarj, 2021 yıl sonu itibarıyla 263 halka açık noktada 494 şarj soketi (170'si hızlı şarj soketi olmak üzere) ile elektrikli araç istasyon ağını yönetmektedir.



    Ayrıca Bkz.ÖTV değişikliği elektrikli otomobil fiyatlarını ne kadar etkiledi?



    Yapılacak şarj istasyonu yatırımları ile 2030 yılı sonuna kadar toplam 418 Milyon kWh ilave elektrik satışı ve şarj işlemleriyle birlikte 598 milyon kg CO2 gaz salımının engellenmesi hedefleniyor. Bu rakam 37 milyon ağacın temizleyebileceği CO2 miktarının oluşmasının önüne geçecek.



    Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak



    Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



    "Türkiye’de 2030 yılına geldiğimizde Mobilite Araç ve Teknolojileri Stratejik Hedefler ve Yol Haritası Taslağı’na göre elektrikli araç satışlarının pazar payının yüzde 35’e, elektrikli araç parkının 2,5 milyona, kamuya açık şarj soket sayısının 250.000 seviyelerine yükselmesi bekleniyor. Eşarj olarak bizde 2030 yılına geldiğimizde Türkiye Elektrikli Araç Şarj İstasyonları ekosisteminin yanı sıra dünya ekosistemine de yarar sağlayacak adımların öncüsü olmak ve bu ekosistem içerisinde oyun kurucu şirketler arasında yer alma hedefiyle çalışıyoruz.



    Bu yatırımlar ile Türkiye’de elektrikli araç ekosistemi içerisinde iddiamızı ortaya koymuş oluyoruz. Bakanlığımızın başlattığı programın açıklanan sonuçları ile çok kısa zaman içerisinde yüksek hızlı istasyonlarımız ile birçok noktada  verimli, güvenli, teknoloji odaklı ve sürdürülebilir geleceğe hizmet eden istasyonlarımızı Elektrikli Araç kullanıcıları ile buluşturacağız.’’





  • Son zamanlarda bu şarj istasyonu sektöründe haberler peş peşe gelmeye başladı, maşallah diyelim nazar değmesin 😅

  • İnternetLobicisi kullanıcısına yanıt
    Elektrik atmosferden bedavaya çekiliyor, e-araçlara kWh'ı 2TL'den satılıyor. Şimdilik tabi. Ben de maşallah diyeyim, kazığa zeval gelmesin.
    Elektriğin atmosferden çekildiğine dair Almanyada Leipzig şehri kuzeyinde yol kenarındaki elektrik alt istasyonları ve uydu fotograflarından ispat. Güç santraline bağlı olmayan bir alt istasyondan başka bir alt istasyona pilonlar üzerinden kablo gidiyor. Güç santraline bağlı değil fakat alt istasyon yakınındaki yerleşim birine elektrik veriyor, o elektrik nereden geliyor? Atmosferdeki elektrik. Başka yolu yok.


    Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak


    Başka bir örnek. Almanya Leipzig şehri yakınlarında 50Hertz adındaki büyük bir alt istasyona 4-5km doğudaki Saale energie santralinden 1 pilonluk elektrik geliyor, 9 pilonluk elektrik çıkıyor! Bunun tek mantıklı açıklaması, pilonlara asılı kablolara atmosferden elektrik toplanıyor olduğu. Başka türlü bir istasyona 1 pilon elektrik gelip 9 pilon elektrik çıkamaz.


    Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak

    Evet millet. Dünyadaki bütün ülkelerde elektrik atmosferden bedavaya çekilerek sıfıra yakın birim maliyetle üretiliyor, ülkelere göre değişen kazık tarifelerden satılıyor. Kazığın anatomisi böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkandinçay -- 6 Temmuz 2022; 17:4:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Elektrik Yüksek Mühendisi olarak yazıyorum ki üstteki yorumun tek bir kelimesi bile doğru değil. En kibar tabirle "safsata".

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Tebrikler, büyük oyunu çözmüşsün. Kalan herkes salak.

  • 30 milyon dolar bile değil. Şarj istasyonu yeterli değil, araç kuyruğu olur yönetim değişince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak
    hocam bu da dış mihrakların ürettiği ama bize vermediği başka bir araç prototipi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Ben bu arkadaşı seviyorum kimseye bir zararı yok kendi doğrularını korkusuzca savunuyor İstanbul'da isen bir çay eşliğinde seni dinlemek isterim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da değilim. Bir araya gelemeyiz. Atmosferik elektrik üzerine sormak istedikleriniz varsa buradan cevaplayabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Adam elektriği havadan çekmek için tesis kurmuş, yatırım yapmış. Tabi parayla satacak, hizmet bedeli o. Havadan çekmiş ayağına getirmiş daha ne istiyorsun, emeğe saygı biraz. Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak  Bedavaysa toplanıp kendiniz yapın, bedavaya kullanın, engelleyen mi var.

  • yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Hocam kazığın anatomisini biraz açıklayayım:

    Elektrik, atmosferik elektrik çekildiği için hammadde maliyeti 0TL.
    Sehir dışındaki pilon ve altistasyon ve şehir içindeki trafoların bir kerelik yatırım maliyeti var fakat 50-100 yıl kullanılıyor dolayısıyla amortisman maliyeti açısından marjinal düzeyde maliyeti var. On milyonlarca elektrik abonesine oranlandığında abone başına amortisman maliyeti sıfıra yakın.

    Aynı şekilde işletmecilik maliyetleri, fatura kesmekle görevli memur maaşları da 10 milyonlarca aboneye oranlandığında son derece düşük.

    Pilon, alt istasyon ve trafo bakım maliyetleri de keza son derece düşük.

    marjinal düzeydeki bu maliyetleri topladığımızda elektriğin kWh bedeli 0,1 TL 'yi geçmez ve kWh bedeli konut, işyeri, e-araç için aynı yapılmalı.

    kWh bedelinin e-araç için 1.2TL yerine 2TL, işyerleri için de 3-4TL olması, elektriğin termik santrallerde kömür ve doğalgaz gibi maliyetli hammaddenin daha cok kullanılması gerekçe gösterilerek yapılıyor (diger gerekçelere ek olarak) Fakat elektrik, atmosferden cekildiğine göre gerçekte hammadde maliyeti olmadığından
    e-araç ve işyeri sahiplerine kazık üstüne kazık atılmış oluyor.

    Ancak faturadaki kazığı sadece bunlar açıklamada yetersiz kalıyor. Başka ve gerçek bir maliyet kalemi daha olmalı. Bu işlerde muhasebeyi tutturmak işin en önemli kısmı. İşte o maliyet kalemi de, heryere inşa edilen rüzgar çiftlikleri, HES'ler, güneş santralleri ve son haberini aldığımız Mersin'deki NGS. Prizden aldığımız elektriği üretmeyen, sadece elektrik üretiyor görüntüsü vermek için inşa eidlen bu rüzgar, HES, GES ve NGS'lerin inşa ve işletmecilik giderleri elektrik faturalarına yediriliyor. Böylelikle elektrik aboneleri üzerinden yeni sektörler doğurularak, ödenen kazık faturalar haklı çıkarılmış oluyor fakat bu yapılanın gerçekti adı para aklama (ingilzce money laundery) Şu anki bilgi ve görüşünüz ile bilerek veya bilmeyerek para aklamayı savunuyor, kazıkçılara arka çıkmış oluyorsunuz. Yarın öbürgün elektrik fiyatları benzin ve mazotta olduğu gibi 4-5 kat arttığında da savunmaya devam edecek misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Böyle boş ve gerzekçe komplo teorilerine inanarak anca kendinizi küçük düşürürsünüz.

  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Uydu fotograflarında elektrik alt istasyonlarına giren çıkan, gelen giden pilonları analiz etmek komplo değildir.

    Alt istasyona 1 pilon elektrik geliyor 9 pilon çıkıyor. O çıkan 9 pilonlardan sadece birini takip ettiğimde o da başka alt istasyona giriyor 7 pilon çıkıyor.

    Bunun matematik fizik açıklamasını yapmak yerine hiddetlenmişsiniz.

    Elektrik dağıtım işinde mi çalışıyorsunuz yoksa Eşarj bayiliği almayı mı düşünüyordunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydu fotoğraflarında pilonlar ve pilonlara asılı kablolar net göründüğü için pilot bölge olarak Almanya Leipzig şehri kuzey ve batısını inceliyoruz.

    Leipzig'in 10-15km batısındaki Saale doğalgaz termik santralinden 1 pilon çıkıyor, 4-5km batıdaki 50Hertz alt istasyonuna geliyor. 50Hertz altistasyondan 9 pilon çıkıyor! Çıkan pilonlardan en kuzeydekini takip ediyoruz.

    Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak

    20-30km kuzeyde bir başka alt istasyona giriyor ve aynı yada benzer boyutta 7 pilon olarak çıkıyor!

    Eşarj, 300 milyon TL yatırımla yeni hızlı şarj istasyonları kuracak

    Sadece bu 2 altistasyonda yapılan kısa analizde Saale DTS'den çıkan 1 pilon onlarca ayrı pilon hattına çoğaltıldığı görülüyor. Vakit olsa analizi biraz derinleştirsek her bir pilon böyle 9'a 7'e çoklandıgını ve her biriyle küçük bir şehir yada sanayi bölgesine elektrik sağlandığını görmemiz mümkün.

    Fakat hiç bunlarla vakit harcamaya, Leipzig civarında dolaşmaya gerek olmadan, Leipzig'ten 30km yukardaki Zörbig bölgesinde 2 ucu alt istasyona bağlı, başka bir yere bağlı olmayan yaklaşık 2km pilon hattının bir yerleşim bölgesine elektrik verdiğini görüyoruz. Bu alt istasyonun sokak ve uydu fotografları 2 üstteki mesajımda görülebilir. Alt istasyonlardan biri yerleşim bölgesinin hemen dibinde , gayet mantıklı biçimde o alt istasyondan o bölgeye elektrik verildiğini varsayıyoruz. Alt istasyonlardan birisi kavşak pilona bağlı, o pilonun en üstü güneybatıdan gelen başka bir pilon hattını kuzey doğuya iletiyor, alt istasyona giden kablolarla bağlantısı yok. Aynı pilonda olmaları sanki arada bağlantı var gibi bir izlenim oluştursa da arada bağlantı yok. Bu durumda, o 2km'lik pilon hattının elektrik alabileceği herhangi herhangi bir termik santrali bağlantısı yok bu durumda o hatta elektrik ancak atmosferden cekiliyor olabilir. Hat 2km ve 6 kablodan oluşuyor ve pilonlar oldukça yüksek. Bu tasarımdaki pilonlardan küçük bir yerleşim yerine yetecek elektrik sağlanabilir.

    Bu pilon uydu fotograflarını daha cok inceledikçe atmosferik elektriğin cekildiğine dair daha cok ispat niteliğinde belge bulacağız gibi görünüyor.

    Buradan çıkan muhtemel sonuç şudur: Elektrik bedava hammadde (atmosferik elektrik) kullanılarak birim maliyeti sıfıra yakın maliyetle üretiliyor, e-araçlara kWh'ı 2TL'den satılarak yüzyılın kazığı geçiriliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bölümde bu söylem tutmaz, zira biz zaten araba olsun yakıt olsun her kaleme malın değerinden fazla vergi veriyoruz. :)) Hatta muayene adı altında hiçbir mal almadan sadece vergi veriyoruz. :))

  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    muayene adı altında hiçbir mal almadan sadece vergi veriyoruz

    elektrik adı altında bedava atmosferik elektriğe 2TL veriyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Kimin yaptığı belirsiz ve bir anlamı olmayan uyduruk resimlerle atmosferden durduk yere elektrik elde edilebileceğini savunabilmek komplo teorisidir.


    Atmosfer fiziği konusunun neresinde geçiyor peki bu olayın matematiksel fiziksel açıklaması? Atmosferden elektrik elde edilebileceğine dair bir kaynak gösterir misin? 4 yıl lisans 4 yıl da lisansüstü eğitimimde aldığım atmosfer ve iklim derslerinde böyle birşey öğrendiğimi hatırlamıyorum da, bilgilerim güncellensin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.