Şimdi Ara

Erdoğan: CHP' nin Amerika Karşıtı Olması Talihsizlik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyibe

    Haber 15 yıllık ama S-400 alanlar hiç değişmedi. S-400 aldık başımız göğe erdi, pek mutluyuz "Bölüm Yetkilisi". Her fırsatta atıyoruz 3-5 füze, korkuyorlar çok bizden. Geçen Yunana fırlattık, sonra Ermenistana attık, geçen gün Rumlara fırlattık, hatta Ameriganyayı tehdit ettik S-400 ile. Çok fena sallıyoruz sağa sola. Ben de alıcam birkaç S-400, komşulardan kafamı bozan olursa atıcam...


    "Eskiden yokluk vardı ama ağız tadı vardı" derdi çok ihtiyar insanlar. 'Anlayana saz, anlamayana davul zurna az' sayın "Bölüm yetkilisi".

    S - 400 çok pahalı bir dış politik blöf de olsa ABD ne şekilde olursa olsun diğer devletlerin kendi düşmanı Rusya'ya yanaşması konusunda çok katı. Haliyle diğerlerine örnek teşkil edecek her adım ciddi bir kriz kaynağı. S - 400 bu sebeple bir kriz konusu olmuştur; Rus füzelerini almak - ABD aleyhtarı bir örnek teşkil ettiği için - yetiyor. Yani S - 400 alımıyla NATO bünyesinde ve ABD - Türkiye arasında ciddi bir kriz meydana gelmiştir. S - 400 olayını çok hafife alıyora benziyorsunuz. Moderatör olmam tarafsız olmamı gerektirir; düpedüz apatetik yani güncel gelişmelere ilgisiz olmamı değil. Aslında apatetik de olmam gerekiyor; çünkü görüldüğü üzere en basit şeyden nem kapılıyor. Şu mesajdaki yönlendirilmiş kin ve alay - herhangi bir tarafı tutan bir yorum yapmadığım ve yalnızca anti Amerikancılığın söz konusu eski haberden bu yana Türkiye'deki yükselişini vurguladığım halde - can sıkıcı. Mevzu doğrudan iktidar veya S - 400 değil. Mevzu değişen politik atmosfer. Bir yandan arkadaş güncel bir haber paylaşmıyor. Bu kadar eski bir haberi paylaşırken tarih belirtmesi lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın @White Devil şöyle bir mesaj yazmış;

    "abd'ye inat değil kan parası olarak Rusya zoru ile s400 alındı, s400 Rusya'nın stratejik hamlesidir alımdan önce işid tırları uydu görüntüleri azıcık ucundan gösterildi."


    Bu kısa ve öz mesajı için kendisine teşekkür ederim.


    Siyaset, gördükleriniz, duyduklarınız ve mantığınızda yorumladıklarınız değildir bizim ülkemizde. Hele ki algı yönetmek için profesyonel ordusu bulunan günümüz iktidarının yaptığı şey hiç değildir. Diğer arkadaşınıza da yazdım, dün-bugün ve yarını detaylı inceleyin. Hatta Amerika'ya 15 yıl önce bugün kadar hizmet edilmiyordu...

    Son cümlemi analiz ederken sadece kapital/materyal anlayışla değil, her yönden değerlendirin lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 25 Temmuz 2021; 2:58:59 >
  • Felsefe-tarih forumunuza müsait olduğum bir zaman katılıp, bizim gibi ülkelerde siyasetin neler barındırdığı ile ilgili ufkunuzu genişletmek amaçlı bilgiler paylaşırım elbette. Dünya tarihine materyal/kapital anlayışla bakarsanız 15 yıl uzundur ama enine boyuna bakarsanız 15 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçen kısa bir süredir.

  • Erdoğan: CHP' nin Amerika Karşıtı Olması Talihsizlik
    Erdoğan: CHP' nin Amerika Karşıtı Olması Talihsizlik
    Erdoğan: CHP' nin Amerika Karşıtı Olması Talihsizlik




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zerenerhan

    Siz çok komiksiniz beyefendi. Türkiyede avrupacı amerikancı olmadan iktidar veya muhalefet olunabilirmi? Siyaset profesörü herkes zaten gidin diplomanızı alın amk

    O zaman ne diye chp amerikancı diyorsun? Akpde amerikancı desene? Herkes geçmişi biliyor ta erdoğanın ırak tezkeresini kendi partisine kabul ettiremeyip meclisten geçirememesinden 2002'de seçildiği gibi amerikaya gitmesine, erbakanın siyasi yasaklı olup seçime girmemesine kadar. Bir mesajında farklı birşey söylüyorsun ötekinde farklı önce tutarlı ol. Algı yapmaya çalışma. Birde geçmişin ortadayken eski solcular gibi konuşma.


    Adamlar zamanında en amerikancı en amerikan çıkarlarını koruyanı iktidar yaptılar. Bugün abd eskisi kadar güçlü değil onun sayesinde bazı konularda abdye posta koyuyorsunuz yoksa ağzını açamazdın. İleride çinci olacaksınız zaten.





  • Kan parası ve uydudan IŞID tırları görüntüleri herhangi bir politik değişken addedilemeyecek kadar delüzyonal yorumlar kusura bakmayın. ABD işgalinden sonra Irak'ta nükleer silah çıkmadı. ABD'ye bir şey olmadı. Türkiye'nin El Nusra'yı silahlandırmış olduğu daha geçenlerde beyan edildi bir şey olmadı. Rusya haliyle Türkiye'nin davranışlarını değiştirecek bir şantaj yapamaz bu şekilde. Materyali aşan yorum dediğiniz bu mu? Korkunç zayıf. Kan parası gibi bir ifadenin ciddiye alınacak bir yönü yok. S - 400 satımı Rusya açısından politik (ve taktiksel) bir zaferdi. Ancak Fetö'nün Amerikan topraklarındaki varlığı, 15 Temmuz Coup D'etat'ı, Rahip Brunson vakası ve Kürtlerin desteklenmesiyle giderek bozulan Türk - ABD ilişkileri sonucunda S - 400 alındı. Türkiye bir misilleme olarak Rus füzeleri aldı. Rusya da Türkiye'nin misilleme arayışından istifade etti. Füzelerinin reklamını yaptı, bir NATO ülkesinin bile Rusya'dan silah almaya yeltenebileceğini gösterdi vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 25 Temmuz 2021; 8:41:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Akp de amerikancı bariz. Abd hala en güçlü. Abd ye hangi konuda posta koyuldu? İleride neci olacağımızı zaman gösterecek çin olur rusya olur bilemem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sağır duymaz uydurur, cahil bilmez saydırır. 15 senede ülkesinin politik bağlamındaki değişimi göremeyenler laf anlatıyor forumda.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.