Şimdi Ara

erasmus stajı kazandım mezun olmus olacagım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gidip de dönmemek var.   sizce nerede en kolay kalıcı olabilirim? gitmisken iş bulabilir miyim kalıcı olarak? covid movid işim zor gibi geliyor?

    2 ay veriyorlar hibeyi. bölüm mimarlık. ingilizcem iyi fakat baska dilim yok. biraz almanca temelim vardı zamanında ama o kadar.  




  • Erasmus stajını kazandıktan sonra max. 1 yıl geçerliliği var, tabi süreyi staj mektubunda belirtilen staj süresi belirliyor.


    Staj yaptığın yerde kendini ispatlarsan ve patronun tam zamanlı olarak çalışmanı isterse senin için mektup gibi birşey yazıyor, onunla 6 ay süreli çalışma ve ikamet izni alıyorsun. o işte çalışmaya devam ettiğin sürece 6. ayın sonunda 1 yıla, sonra 2 yıla uzuyor ve çoğu ülkede 2 yıl ikamet edince kalıcı oturma iznine, bellli bir süreden sonra vatandaşlığa başvurabiliyorsun. Formalteler ülkeden ülkeye değişse de süreç aşağı yukarı bu şekilde.


    Hangi ülkeye gittiğinden çok stajı nerede yaptığın ve staj yaptığın yerde kendini ispatlaman mesele.


    En kolay yolu ise staja gittiğin ülkede çirkin bir kız bulup evlenmek . Direkt vatandaşlık alıyorsun. Ama uyarayım 2 sene sonra boşarsan vatandaşlıktan atıyorlar





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.