Şimdi Ara

Erasmus'la Hırvatistan ve Schengen Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam olsun, 2 gün önce Erasmus sınav sonuçları açıklandı ve Hırvatistan, Zagreb Üniversitesini kazandım. Buraya kadar her şey güzel... Lakin, Hırvatistan Avrupa Birliğine üye olmasına karşın, 2 senesi dolmadığı için henüz Schengen bölgesi değil ve başvurularını da en erken 1 Temmuz'da yapacaklarmış. Artık o tarihten sonra ne zamana Schengen bölgesi olur, o kadarını bilmiyorum. Benim Eylül başı gibi gitmiş olmam gerekiyor sanırım.

    Şimdi sorun şu, ben o kadar Avrupa'ya gitmişken, sağı solu görmeden dönmek istemiyorum. Başka bir konsolosluktan Schengen vizesi alsam, ilk gitmem gereken ülke üzerinden almam gerekiyormuş sanırım... Şimdi benim Hırvatistan'dan dönerken, diğer ülkeleri gezmemin hiçbir yolu yordamı yok mudur? Örneğin Schengen vizesini Hırvatistan'dan alabilir miyim? Veya buradan başka bir ülkeyle alsam, Hırvatistan'a giderken sorun yaparlar mı?

    Salı günü bilgilendirme toplantısı olacak ama görevlilerin de bu konuda bi bok bildiklerini sanmadığımdan, sizlere danışmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U2ME2 -- 8 Mart 2015; 1:12:15 >



  • Güncel.
  • Bi kişi bile cevap vermemiş ya Allah kalbinize göre versin.
  • Merhaba, Hırvatistanın sizin gideceğiniz tarihte schengen e girmediğini varsayarsak;

    Hırvatistan için eğitim vizenizi aldıktan sonra, ( Yunanistan, italya , ispanya tavsiye edilir ) o vizeli pasaportle yeniden bir schengen başvurusunda bulunup durumunuzu açıklayan yazıyı ( Hırvatistan'da okuduğum dönemde tüm avrupayı gezmek istiyorum, vs ) gibi bir dilekçe yazıp vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Hırvatistan a girerken sorun olmazsa size Eğitim vizesi lazım turistik schengen vizesiyle okula nasıl kayıt olmayı düşünüyorsunuz ? O ihtimali boşverin en güzeli tavsiye ettiğim yoldur, hırvatistan vizesini alır almaz o ülkeye gitmeden schengen başvurusunda bulunun ve o vizeyide alın.
  • Merhaba üzerinden çok zaman geçmiş ama şuan ben de aynı durumdayım nasıl bir çözüm yolu buldunuz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nisa328 N kullanıcısına yanıt
    cozumu yok tekrardan schengene basvurucaksin hirvat vizesiyle birsey yapamazsiniz
  • hello002 kullanıcısına yanıt
    aynen giden bir arkadasımda böyle bir sorun yaşamıştı uğraştırıcı bir süreç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.