Şimdi Ara

ERASMUS Blog [ Letonya - RİGA ] SON 3 GÜN (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
6
Favori
4.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam afedersin ama Riga g*t kadar şehir ve pahalı baştan diyeyim. Erasmus için tek ülke vardır o da POLONYA'DIR 0.70 Lat 1 euro gibi bir şeydi ben gezerken oraları.

    Edit; ders seçimini de dert etmeyin gidince learninglerinizi değiştireceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onlyheves -- 21 Mayıs 2013; 1:48:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

    Ne kadar çabuk o kadar iyi hocam. Önemli olan ders seçimi zaten. Gerisi pek zor değil gibi.

    yaptım ders seçimini müsait bi zamanda imzalatacağım 2. dönem iki dersten kaldım 1. dönem gittiğim için 2. dönemin derslerini alamıyormuşum.bu biraz moralimi bozdu
  • Polonya Krakowdayım seneye. 1 dönem. Az yusuf var. Bende bir blog açayım.
  • okul zamanı bir arkadaşım gitmişti yarım dönem letonyada kalmıştı walla arkadaşıma kalsa hiç gelmezdi o derece iyi bir yer her konuda her açıdan süper diyordu o yüzden tadını çıkar dostum..
  • Takip, ayrıca şimdiden iyi eğlenceler.
  • Riga Kaspars Kambalanın memleketi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

    quote:

    Orijinalden alıntı: Steso

    quote:

    Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

    quote:

    Orijinalden alıntı: Steso

    ilk yazıda 1 sene kalacağını söylemişsin. erasmus benim bildiğim en fazla 3 ay olması lazım. 1 sene nasıl kalıyorsun. not ortalamasıyla mı alakalı.

    Sanırım karıştırdın. Erasmus ya bir dönemlik oluyor o da 5 ay civarı eder. Ya da 2 dönem 11 ay civarı yani bir akademik yıl orada kalıyorsun. Ben bir akademik yıl orada kalacağım.

    iyiymiş. peki hangi üniversitede okuyorsun. gidebileceğin hangi ülkeler varken sen letonyayı seçtin?

    Sakarya Üniversitesinde Okuyorum. Çok seçenek yoktu önümde. İngiltere, Almanya veya İspanya falan yoktu. Ama ben Letonya'dan daha çok RİGA olduğu için tercih ettim. Daha riga hakkında kötü yorum yapan duymadım. Başkent olması cezbetti.

    bi haber görmüştüm rigada kaldırıma parketmek yasakken lüks bi araba parkediyo ve belediye başkanı arabayı kamyonla(sanırım vasıta buydu) eziyo, lüks aracın sahibi geliyo tokalaşıyolar konuşup ayrılıyolar belediye başkanıyla. türkiyede olsa ihtilal çıkar anasını satayım, sözün özü böyle sakin insanların ülkesini ben de çok merak ediyorum yolun açık olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coyotec

    Takip, ayrıca şimdiden iyi eğlenceler.

    Teşekkür ettim eyvallah
  • Sağlık Sigortasını da yaptırdım. Günceldir. Vize belgeleri bitti.
  • Erasmus olmayan kimse erasmustan anlayamaz. Çok farklı bir oluşuma dahil olacaksınız sizde :) Riga'da güzeldir sadece byaa sopuk o kadar :)
  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Evet soğuk olayı baya ciddi. Tırsmıyor değilim bakalım
  • Umarım sizin ki de benimki gibi hayatınızın kırılma noktalarından biri olur. Ben Budapeş'te de Erasmus yapmıştım. Şimdi belki farkında değilsiniz ama genelde Erasmusa giden kimse bir daha iflah olmuyor :D Mutlaka bir şekilde ülkeden uzaklaşmaya bakıyor. Benim Budapeştede başlayan hikayem Barselona'da son buldu. 1 yıldır burda yaşıyorum
  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Sorun yok. Orda birini bulup evlenir kalırım
  • Hangi üniversitenin hangi bölümünden böyle bir hak kazandın,puanını 100 varsayarsak kac puanın olması gerekiyor ve bu isin maliyeti ne kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: za1za555

    Hangi üniversitenin hangi bölümünden böyle bir hak kazandın,puanını 100 varsayarsak kac puanın olması gerekiyor ve bu isin maliyeti ne kadar


    Sakara Uni. Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyorum. Ortalama ve Sınav puanı yarı yarıya etkili. Ortalamam yüksek olduğundan fazla iyi bir puan almama gerek yoktu. 65 aldım.

    Okul giderken sana hibe verecek, fakat gitme işlemleri biraz pahalı tutuyor. 72 lira pasaport defter bedeli. 150 lira civarı sağlık sigortası, uçak bileti 300 lira civarı, yurt rezervasyon 400 tl vb daha ufak ufak masraflar var. Ama dediğim gibi okul sana giderken 3000€ civarı para veriyor.(gittiğin ülkeye göre değişiyor)
  • Vize başvurusunu yaptım. 2 gün sonra almaya gideceğim. Büyük ihtimal tarih 26 Ağustos Son YAZI
  • tecrube konuşuyor : Ingilizcesi iyi olan sabit bi kız arkadaşın olsun .Aradada kaçamak yaparsın zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komşu ülke Ne zaman gidiyorsun bu arada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charm -- 31 Temmuz 2013; 5:44:33 >
  • çok güzel bir şehirdir riga, eğlencesi de güzeldir, kızları da güzeldir fakat pahalı bir yerdir, 2014 yılında onlar da euroya geçiyorlar bildiğim kadarıyla...lat çok pahalı...zaten ilk hafta studio 69'u keşfedersin ondan sonra da her hafta sonu oradasındır, old townda ufak barlar var taksimvari ama taksimdekilere 100 basar...gece hayatı pahalı değildir o kadar, 2 lat'a bira var rahat içersin... studio 69'un giriş ücreti 10 lat...10 lat aşağı yukarı 14 küsür euro yapıyor...mayıs ayına kadar buz gibidir hava...tekstil ise çoook pahalı...burada 5 liraya pazarda satsan kimsenin almayacağı kıyafetler orada 100 eurodan başlıyor, tam tipik rus tarzı giysiler bir de... radisson blu latvia otelin sky barı da güzeldir, ortamı iyidir, cuma cumartesi akşamları da aynı otelin discosu çok başarılıdır... havanın iyi olduğu eylül ya da mayıs aylarında jurmala şehrine gidip baltık denizi kıyılarını da gezebilirsin...plajı güzeldir ve güzel havalarda adım atacak yer bulamazsın...jurmalanın evleri de çok iyidir...ve orada bile bir dönerci vardır..olmayan yer yok zaten...




  • Charm kullanıcısına yanıt
    26 Ağustos'ta yolcuyuz büyük ihtimal.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.