Şimdi Ara

Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
16
Favori
66.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • IcyTea Lemon kullanıcısına yanıt

    Bedelli askerliğe çevirtmek isteyenlerin çoğu belli bir eğitim seviyesine sahip, aile düzeni veya mesleği olan, kendi düzenini kurmuş ve belli bir gelire sahip kimseler oluyor genelde.


    Haliyle bu insanlar 6 ay da olsa (ki az değil) bomboş erlik yapmak istemiyor, sebep hem para alamadıkları için hem boşa giden süre olarak hem de en düşük rütbeden dolayı.


    Bu açıdan, maddi şartları elverenler ve yaşamsal durumu bunu gerektirenler genelde ya bedelli yapıyor yada böyle çevirtmeye yatkın oluyor.

  • Bende 25 ekim icin siniflandirildim parayi bugun odedim siniflandirilma bekleniyor diyor ama er siniflandirmada yerim hala duruyor ve tecilim hala 25 i gozukuyor.

    Bu normal arkadaslar sonucta bedelliden cayma hakkimiz silah altina alinana kadar var. Yani olurda yarin vazgecersek diye duruyor o. Onemli degil korkmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harun.4646 H kullanıcısına yanıt

    Bedelliye çevirttiniz, parasını yatırdınız, e-devlette göründü ama yine de er sınıflandırma sonucu sayfası aynen kalıyor. Konuda yazmıştım zaten, sevk tarihim bugün olduğu için bu benim de kafamı karıştırıyordu.


    Bunun mantığı sanırım, halen orada sınıflandırıldığınız şekilde er olarak gitme hakkınızın bulunmasıdır. Şayet er sınıflandırılmanıza uyarak giderseniz bedelli başvurunuz iptal olacak, gitmez sevk tarihini geçirirseniz bedelli olarak sınıflandırılmayı bekleyeceksiniz. Aşağıdaki resmin b. maddesi yani, son ödeme tarihi dediği er sınıflandırmanın son sevk (evrak alma bitiş) tarihi.


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)


    Biz bedelliye çevirttiğimiz için bedelliyi bekleyeceğiz, öncelik bedellide yani. Er sınıflandırma sonucundaki sevk tarihini geçirtsek de bakaya kalmayız, bir şey olmaz. Hem ilçemdeki hem bir başka ilçedeki askerlik şubesini arayıp sordum "bedelli başvurun görünüyor, ücreti de yatırmışsın, sorun yok" dediler.


    Askerlik Durum Belgesi Sorgulama sayfasına bakın, 31/12/2021 olarak güncellendiyse bir problem olmaması lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 25 Ekim 2021; 13:33:48 >




  • yasarozen20 Y kullanıcısına yanıt

    1. grup (sevk 25/26 ekim) misiniz? Bedelliye çevirttiniz ve ücretini yatırdınız. Şu an görünüyor mu Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri sayfasından bir kontrol edin. Sisteme düştüğünde "Askerlik Bedelini Ödediniz. Sınıflandırılmanız Bekleniyor." yazması lazım.

  • Bu arada baslik sahibini yanlis bilgilendirmis memurlar. Bi kere bedelli parasini yatirmak icin banka subesine gitmenize gerek yok. Ziraat veya vakifbankin mobil bankaciligindan oduyorsunuz haftasonuda dahil. Muhasebat odemeleri yada e devlet odemelerinden.

    Ikincisi ise eger bedelliye basvurduysaniz paranizi evrak alma baslangic tarihinde yatirmanizda mumkun ben oyle yaptim. Yani pazartesi olursa yatirmazsin gibi bisey bana olmadi baslik sahibinin dedigi gibi. Evrak alma bitis tarihinde odeyebilir miyiz onu bilemiyorum. Yonetmelik acikca belli siniflandirildiysan bakaya kalana kadar odemeniz gerekiyor diyor. Yani bir ihtimal sevk islerinizi hallettiniz, teslim olma gununuzun son gunu bile son saat vazgecip bedelli odemesini yapabilirsiniz diye dusunuyorum mantiken. Tabi bazen odemelerin sisteme yansıması gec düsebildiğide soyleniyor yani bakaya kaldiginiz anda odeme sisteme dusmezse de cifte sikinti yasayabilirsiniz. Hem bakaya kalir hemde parayi geri almakla ugrasirsiniz. O yuzden siz hic isinizi aon ana birakmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AAT.BH kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilgilendirmediler. "Banka şubesine git, sadece oradan oluyor" gibi bir şey demediler. Biz de zaten Ziraat mobil uygulaması üzerinden yaptık. Yanlış bir şey olmasın diye şube yakınken uğrayıp oradaki yetkili kişiyle beraber halettik hem de dekont aldık. Mobil uygulamada hangi adımlardan yapıldığını konuda belirttim zaten.


    Para son yatırma günü sevk günü içinde de oluyormuş ama işi son anlara (yani taa sevk gününe / son güne) bırakmamak adına hazır bedelliye çevirtmiş, ücret de sistemde görünürken bugün yatır dediler. (sonraki gün hafta sonu, pzt/salı sevk tarihi idi) Sonuçta bazen sistem kitleniyor, yansımıyor yada çeşitli teknik sorunlar olabiliyor vs.


    Akıllardaki soru işaretleri kalktıkça konuyu daha net bilgiler ile güncelleyeceğim. 1. grup sevk tarihimiz (25/26 Ekim) bir geçsin bakalım.





  • Parayı bankaya nakit mi götürdünüz yoksa başka bankada olan parayı havale ile kabul ediyolar mı?


    Bir de şimdi bedelli başvurdum ama 2 ay sonra yüksek lisans kaydolup tecil hakkım olursa tecilimi kullanıp bedelli parasını geri alabilir miyim? Var mı bir bilginiz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert969 -- 25 Ekim 2021; 14:36:48 >
  • @XanthiN dostum selam nasılsın? konu için teşekkür ederim. benim de kardeşim yüksekten atılıp(2017-2019) aynı yere tekrar girmişti(2020 Ocak). Bir baktık geçen sms gelmiş sonuçlandırma ile ilgili. Hay Allah diyerek edevlet kontrol ettik ve Kasım 2021 görünüyor. Biz de pazartesi eski yüksek tecilini sildirip tekrar 2020 girişli olanı tecillettiriz diyorduk fakat meğersem 2.kez tecil yapılmıyormuş. Araya lanet haftasonu girdiği için işler ötelendi haliyle. Biz de 2 saat önce bedelli başvurusu yapıp 1 saat önce de parayı yatırdık. Sevk tarihi içinde bu işlemin yapılabiliyor olması çok sevindirdi. Kardeşimden çok ben endişeleniyorum. sayende içim biraz rahatladı. Hala Askerlik Bedelini Ödemeniz Bekleniyor yazıyor. O durumun ödendi diye görünmesini bekliyorum bakalım. Şimdiden herkese geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 25 Ekim 2021; 16:10:4 >
  • mert969 M kullanıcısına yanıt

    Bu gibi yuksek meblagli A bankasindaki parayi b bankasina gecirmek cok sikinti. Bankalar gunluk limit koyuyor bayagi kosturabilirsiniz. Kimi banka 20 bin 10 bin falan gunluk cekime izin veriyor hakkin olan limiti yapmamak icin 40 takla atiyorlar para yok diyorlar falan. Eft de oyle. Bazen eft ertesi gune geciyor son gune birakmamak lazim. Bedelliye en kisa surede halletmek avantajli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam. Aslinda ben konuyu okuyunca bayagi tedirgin olmustum 3 gun boyu pazartesi olmucak mi diye ondan ekstra ekledim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    Bende ödememi bugün yaptım, bedelli başvurumda ödediğim 2 saat sonra göründü. Ama askerlik durum sorgulamada tecilim hala 20.12.2021 olarak görünüyor.


    Şubeye gittiğimde ise daha bizim sistemimize düşmez 1-2 gün bekle tekrar gel dedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarozen20 -- 25 Ekim 2021; 16:33:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Ben de ilk sizden duydum cuma günü bunu ve öyle işlem yaptım. Ben de teşekkür ederim.


    Evet halen er sonuçlandırma sayfasında bilgiler var. Hatta Asal İşlemleri'ne tıklayınca yönlendirme bile yapıyor. Doğru diyorsun benim de endişem o. Bugün ve yarın sevk tarihi normalde ama bakalım insalah sorun çıkmaz.


    Sürekli hem e-devlete hem de buraya bakıyorum. Önemli gelişme olursa burada yazarım ki bizden sonrakiler de bilgi edinmiş olur.

  • mert969 M kullanıcısına yanıt

    Ücretin ödenebileceği bankalarda hesabınız varsa, parayı oraya havale edin ilgili bankanın mobil uygulaması üzerinden ödeme yapın. Müşteri hizmetlerine askerlik için olduğunu söylediğinizde problem çıkarmamaları lazım, şubeden yapmak daha güvenli. Bizim para zaten ziraatte idi, böyle bir ihtimale karşı orada tutuyorduk. 5 dakikada mobil uygulama üzerinden hallettik. Nakit paranız varsa, nakit olarak da ödenir sanırım. Bankacılık ve ödeme sistemleri hakkında çok bilgim yok. En iyisi bankanıza bir danışın.


    Bedelli başvurusu tecil ettirilir sanırım ama parayı geri mi alırsınız yoksa çok ileri bir tarihte bedelli mi yaparsınız emin değilim. Bunu da askerlik şubesi ile görüşün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ridianod kullanıcısına yanıt

    Selam Rıdvan hocam. İşlemleri yetiştirebilmenize sevindim. Ücreti yatırdıysanız problem olmayacaktır, dekont almayı da ihmal etmeyin ki bir durum olursa ibraz edebilesiniz.


    Ücreti yatırdıktan sonra e-devlete yansıması bir kaç saat sürebiliyor, ben Cuma günü 11'de bedelliye başvurdum, 15'de yatırdım, 17-18 gibi eve geldiğimde yansımıştı. Belki mesaisel bir durum varsa yarın yansıyacaktır, yarın takip eder gerekirse askerlik ve banka şubesi ile iletişime geçersiniz.


    Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri sayfasında "Askerlik Bedelini Ödediniz. Sınıflandırılmanız Bekleniyor." yazısını görmeniz gerekiyor.





  • yasarozen20 Y kullanıcısına yanıt

    İşlemleri hallettiğinizde Askerlik Durum Belgesi Sorgulama sayfasındaki tarihiniz güncellenecek. Örneğin ben 1. gruptum yani 25 yada 26 Ekim'den biri görünüyordu, 31/12/2021 olmuş. Bu belge her 12 saatte bir yenilenebildiğinden, sizde halen eski tarihler görünebilir o yüzden bekleyin, vakti geldiğinde tekrar kontrol edin.





  • Cimerden de teyit ediniz bana bu cevap verildi.

    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Biraz önce ödediniz olarak güncellendi çok şükür. Tabi yapı meselesi ama sizi maddi olarak yormayacaksa iyiki er çıkmışta bedelliye karar vermişsiniz. ben ankara mebsdeydim geçtiğimiz ağustos. Başımızda astsubay astcavuş vardı. 12 aylık maaşlı askerlerden. Araba almak için gelmiş. Kısa mısa ama sesi gür, istediğini yaptıracak ciddiyete falan da sahipti ama adam hayattan bezmişti. tabi adım başı kıdemli var orada da. Albaylar, binbaşılar er gibi geçiyorlar sürekli :D Her hafta kesin bir şey yüzünden haşlıyorlar diyordu haha :D furkan reis. unutulmaz. Bir de bunu diyen adamın 5 den sonra mesaisi bitiyor. Cumartesileri nöbetçiydi genelde nöbetçi değilse dışarı çıkma izni falan oluyordu. 6 ay uzun değil ama o dışarı çıkamamak varya oradakileri bitiren o. Allah herkesin yardımcısı olsun.

  • XanthiN kullanıcısına yanıt

    Evet az önce değişti ve böyle yazıyor.


    1. AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ERTELEME ŞARTLARI DEVAM ETTİĞİ SÜRECE 31/12/2021 TARİHİNE KADAR

    ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR.

    2. ERTELEME ŞARTLARININ SONA ERMESİ HALİNDE (MEZUN/TERK VB.) ERTELEME İPTAL EDİLECEKTİR. BU DURUMDA

    E-DEVLETTEN VEYA EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNDEN ASKERLİK İŞLEMLERİ İÇİN BAŞVURU YAPILMASI

    GEREKMEKTEDİR.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben şimdi bedelli için başvurumu yaptım. Benim evrak alma bitiş tarihim 23 kasım. Bedelli ücretini ne zamana kadar ödemem gerekiyor. Hemen ödemezsem 1 hafta sonra ödersem sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Durumundan emin olamayanlar Personel Temin Sistemi Bilgi Sistemi (PERTEM)'den de bakabilir. Orada açıkça BEDELLİ MÜRACAAT yazar.


    Er Çıkarsa Bedelli Askerliğe Çevirtmek (REHBER)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.