Şimdi Ara

Epilepsi nöbetini tespit eden akıllı bileklik binlerce kişiyi kurtarabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Epilepsi hastalarında ani beklenmedik ölüm(SUDEP) olarak ifade edilen ölüm vakaları, epilepsiden kaynaklı ölüm vakalarının neredeyse yüzde 20'sini oluşturuyor. Epilepsi nöbeti esnasında hastanın çevresinde bir tanıdığının ya da bir sağlık personelinin olmaması bu vakanın yaşanma riskini artırıyor. Hollandalı bilim insanları ise geliştirdiği Nightwatch isimli bileklik ile bu vakaların azalmasını sağlayabilir. Eindhoven Teknik Üniversitesi'nin geliştirdiği bileklik epilepsi nöbetlerini tespit edebiliyor.
     

    Yüksek başarı yüzdesi 

    Araştırmacılar epilepsi nöbetini tespit edebilmek adına iki önemli etkene odaklandı: anormal derecede hızlı kalp atışı ve ritmik sarsıntı hareketleri. Epilepsi hastalarında bu iki faktörün ortaya çıkmasının epilepsi nöbeti anlamına geldiğini belirten araştırmacılar, bilekliğe yerleştirdikleri sensörlerle kalp atışındaki değişimin ve hareketliliğin fark edilebildiğini belirtiyor. Bu önemli etkenleri fark eden bileklik; bakıcılara, hemşirelere veya hastanın yakınına kablosuz sinyallerle uyarı göndererek hastanın nöbet geçirdiğini bildiriyor.
     
    Tabi özellikle nöbet esnasında vücut sarsıntılarını takip etmek Nightwatch'a özgü bir yetenek değil. Yatağa yerleştiren ve titreşimlere tepki veren sensörler halihazırda epilepsi hastalarının takibi için kullanılıyor ancak bu sensörler ciddi epilepsi nöbetlerinin sadece yüzde 21'ini tespit edebiliyor. 28 epilepsi hastası üzerinde 65 gece boyunca test edilen Nightwatch ise ciddi epilepsi nöbetlerinin yüzde 85'ini ve çok daha ağır vakaların ise yüzde 96'sını tespit etmeyi başardı. Araştırmacılar bu oranın, özellikle benzer araçlarla kıyaslandığında, umut verici olduğunu belirtiyor.
     
     







  • Harika bir gelişme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tespit etmek bir şey, tedavi etmek başka bir şey

  • Muhalefet gibi olmayayım lakin günümüzdeki akıllı saatleri içinde, kalp atışı belli bir seviyenin üzerine çıktığında alarm öttür gibi ayarlamalar yapılabiliyor. Yine aynı şekilde ritmik sarsıntıları yürüyüş gibi algıladığı gibi nöbet sarsıntısı olarakta algılatılabilir. Ki zaten fahiş fiyatlara bu şekilde pazarlanan epilepsi saatleri var. Hatta saati satmakla yetinmeyip bir de aylık bronz altın platinyum üyelikler koyup 1 kişiye kadar tanıdığınıza mesaj, 2-3 kişiye mesaj vs gibi hasta insanlar üzerinden nemalanmaya çalışan namussuzlar var. Yani doktorlar profesörler zaten olan bir teknolojiyi tekrar isimlendirip pazarlayacaklarına şu zımbırtının ana oluşumuna odaklanıp, gerçek çözümünü bulabilseler çok daha iyi olacak.

  • Apple Watch yakında bunu da dahil eder sistemlerine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir gelişme

  • İşte şimdi din adamları yandı. Savunun dindoşlar; akıllı bileklik geliyor!.. 😈😈😈

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 yıldan fazla epilepsi tedavisi görmüş biri olarak en azından büyüklerde kesinlikle faydalı olacağını düşünüyorum. Nöbet geçirdiğiniz anda genellikle kendinizi kontrol edemiyorsunuz, o an yanınızda birinin bulunması büyük bir lütuf. Düşüp kendinize zarar vermeniz yada dilinizin içeriye kaçması olması muhtemel şeyler. Şükür ki benim nöbetlerim çok ağır geçmiyordu, kendimi kontrol edemesem bile bilincim yerinde olduğundan (o an nöbet geçirdiğimin farkında oluyordum) en azından yataktan kalkmaya yeltenmiyordum. Tabi bunu ilk zamanlar yaşadığım acı tecrübeler sonucu öğrenmiştim. Sonuç itibariyle bence faydalı bir ürün olabilir

  • Bir halta yaramaz,uyurken kullanabiliyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.