Şimdi Ara

Epic’in patronu Tim Sweeney’e göre PS5’in SSD’si PC dahil tüm platformların en iyisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Epic CEO'su Tim Sweeney, PlayStation 5 konsolu üzerinde çalışan Unreal Engine 5 oyun motoru gösterimi sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladığı bir söyleşiye katıldı.



    Ayrıca Bkz.Unreal Engine 5 tanıtıldı: İşte PS5 üzerinde inanılmaz 'next-gen' grafikler



    Yeni nesil konsolların oyun stüdyoları için ne anlama geldiği ile ilgili soruları cevaplayan Sweeney, daha sonra PS5’e methiyeler düzmeye başladı. Özellikle SSD konusuna değinen CEO, açıklamasında, “Sony’nin depolama çözümü muazzam. Konsollardaki en iyi çözümü geçtim, tüm platformlardaki en iyi çözüm. Konsolada kullanılan SSD, üst seviye PC’lerde gördüğümüzden bile daha iyi. Sanırım bu sayede geçmişte hayal bile edemediğimiz etkileşimin içine gireceğiz. Yükleme ekranları artık tarih oldu. Oyun içi nesnelerin sonradan yüklenmesi gibi sorunlar artık olmayacak.” ifadelerini kullandı.





    Sweeney’nin bu iddialı sözlerinin doğruluğunu ancak konsol piyasaya çıktığında görebilecek olsak da konsolda PCIe 4.0 SSD (4. nesil) çözümü kullanılacağı belirtiliyor. PC tarafında gördüğümüz 4. nesil SSD’ler halihazırda 5 GB/sn okuma hızlarına zaten ulaşıyor. Dolayısıyla CEO’nun bu iddiaları, konsol piyasaya çıktığında biraz havada kalacakmış gibi duruyor. Tabi, Sony ve rakibi Microsoft, konsolların depolama kapasitesini artırmak için harici SSD’ler kullanmayı düşünüyor. İşte, konsolları depolama anlamında PC platformuna kıyasla farklı kılacak özellik de ultra yüksek hızlı harici SSD çözümleri olabilir.  




    Kaynak:https://www.gamesradar.com/uk/ps5-ssd-is-best-in-class-across-all-platforms-says-epic-ceo-tim-sweeney/
    Kaynak:https://www.androidcentral.com/epics-tim-sweeney-praises-playstation-5s-storage-power



  • Ps5 zaten konsol değil de harici ssd gibi kaldı aklımda, adamlar hala daha ssd üzerinden yürütüyor reklam kampanyasını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 13 Mayıs 2020; 23:21:10 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 14 Mayıs 2020; 0:38:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x86 ISA kullanan PS5 nasıl PC'den daha iyi depolama çözümüne sahip olacakmış? Zaten PS5'te kullanılan nand ve kontrolcü mutlaka PC NVMe SSD'lerine koyulacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun ne demek olduğunu açıklayayım. Önümüzdeki yıl pc de adam gibi oyun oynayabilmek için m2 ssd almanız gerekiyor. Bunu geçenlerde bir konuda daha belirtmiştim yine üstünden geçeyim
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Fena olmayan sata ssd ile oyunların sorun çıkarıcağını zannetmiyorum, zaten bizde her şeyi ram'a atıyor(konsollar 16gb bile olsa ssd güvendiler biraz) ssd yetmedi fps düştü diye bir şey pek olmaz. Olacağı yükleme ekranların günümüzün oyunlarına göre daha uzun sürer, boyutlar artınca haliyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 13 Mayıs 2020; 23:48:53 >
  • Sanki bir tek SSD ile herşey olup bitiyor ,madem bu kadar iyiymiş ssdleri o zaman sony SSD pazarına da girsin görelim bakalım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: .V.

    Fena olmayan sata ssd ile oyunların sorun çıkarıcağını zannetmiyorum, zaten bizde her şeyi ram'a atıyor(konsollar 16gb bile olsa ssd güvendiler biraz) ssd yetmedi fps düştü diye bir şey pek olmaz. Olacağı yükleme ekranların günümüzün oyunlarına göre daha uzun sürer, boyutlar artınca haliyle.
    sata ssd ile ps5 arasında 10 kat yazma çizme farkı var. Bu trafik direk ramlerin ve işlemcinin yanında oluyor. Sen bu trafiği sata ssd de yakalamak için sanırım şöyle bir 48gb rame falan ihtiyacın olur. Hadi senin hatrına min 32 gb diyeyim. Şu an bile eski nesil düşük detaylı oyunların pc versiyonunda adam gibi oyun için 16gb standart iken başımıza böyle bir bela açılınca standardın nereye çıkacağını dikkatlice düşünebilirsin
  • Epic ile Sony oyunlar için anlaşma ve kampanyalar yapacak demek bu. Birbirlerini pohpohluyorlar.

  • pc platformunda m2ler yavaş yavaş standart olacak. sata ssd ler artık hdd niyetine kullanılacak. hdd ler de çöp kutusuna demek ki.

  • vamp kullanıcısına yanıt
    Ram miktarları artacak zaten, şuan bile 16gb tekli modül gayet standart. DDr5 girişi ile zaten 32 gb modüller de en az.
  • furerg kullanıcısına yanıt
    Epic store değil de Unreal engine 5le alakalı olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertKayaTR M kullanıcısına yanıt
    Hayır !, ssd ile hdd arasındaki en büyük fark ssd gümlerse tüm bilgileri kaybedersin, hdd de genelde o bilgi hasar görür, ya da gümlerse de üzerindeki driver devreyi değiştirip kurtarabilirsin verileri. O nedenle manyetik şu an için daha emniyetli. Daha zamanı var bence

  • m.2 kullaniyorum ama 16GB ram'iniz varsa, özellikle oyunlar için SSD ile M.2 arasında çok fark olmaz, sadece I/O seviyesine göre oyunu yükleme süreniz biraz daha hızlı olur.

  • yimmasabi kullanıcısına yanıt
    oyun oynayanlar için demek istedim ben hocam. yoksa haklısın katılıyorum.

  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Epic Store'dan bahsetmiyor

  • 100 bin cigolayt veri aktarım hızı mı var nedir? CEO'lar genelde böyle heyecanlı oluyorlar.

  • Arada 3 TFLops güç farkı varken oyunları 0.5 sn hızlı açması bir şey değiştirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi reklamlar... Geçende Crytek grafik mühendisine ps5 xbox series x den şöyle iyi böyle iyi dedirtiyorlardı.

  • Bambaşka bir ssd teknolojisi mi bulundu ? Nedir bu yaygaranın sebebi acaba

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.