Şimdi Ara

EOS 200D Lens Önerisi, Portre ve Sokak Fotoğrafçılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Uzun bir zamandır sokak fotoğrafçılığı ve portre fotoğrafçılığı ile uğraşıyorum, ancak elimde standart kit lens olan EFS 18-55mm var. Bunun akşam koşullarında, daha karanlık olan koşullarda bana yetmediğini görüyorum, dolayısıyla bu kapsamda önereceğiniz lensler var mı. Telezoom lensleri ya da 50 mm 1.8f odaklı lensleri düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim!




  • Portre ve sokak fotoğrafçılığı için ayrı lens grupları gerekir. Prime lens düşünürseniz sokak için çarpan faktörünü de hesaba katarak 28 mm yeterli olacaktır tabii sokakta ne çekmek istediğinize göre değişir. Portre olarak yine aynı çarpan durumu var 50 mm 85 mm odaklı lensler iş görür. Kalite isterseniz sabit odaklı olsun derim.


    Kullandığınız makinenin modelini söylerseni daha fazla seçenekle yardımcı olmak isterim

  • Merhaba,

    Geç cevabın için kusura bakmayın, uzun bir süredir foruma girmemiştim. Halen arayışım devam ediyor. Kameram Canon EOS 200D, buna uygun bir sabit odak veya daha zoom bir lens arıyorum, zoom ile fotoğrafları kompose etmeyi genel olarak seviyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kompozisyon için zoom kullanmayı seviyorsanız 18-55 yetersiz kalacaktır. Kullanım ve odaklama kalitesi için EF serisi 28-105 veya 28-135, geniş açıları da eklemek isterseniz 18-135 tavsiye ederim. Tamron 18-200'ü de inceleyebilrsiniz, 28-75 ise görüntü kalitesi olarak mutlaka incelemeye değer. Tamron iyi ışık alan zoom lensler yapıyor.


    Fakat bütün zoom lensler karanlık olacaktır, özellile de aralıkları arttıkça. Sensöre daha yakın, kısa veya çapı büyük sabit odaklı objektifler daha iyi ışık alır. Bu konuda Leica/Zeiss ve Voigtlander en iyileri bence. Nikkor da var ama onu Canon'da çalıştıramazsınız herhalde. Leica butik seviyede pahalı, Zeiss pahalı, Voigtlander ise manueldir.


    Diyafram konusu zaten biliniyordur ama diyafram arttıkça odak kaybetmeye bağlı renk karıştırma kararkteristiğinde bir kontrast kaybı olur. Bu yüzden orta diyaframlardaki performanslar da yine önemli.





  • 50 mm ef-s 1.8 STM lens i mutlaka al derim.Ben de 250D için aldım.Apayrı birşey ve diğer markalarda dahil bütün lensler içinden en ucuzu o benim bildiğim.Çok şey katar sana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocabalix -- 6 Kasım 2023; 23:23:27 >
  • kocabalix K kullanıcısına yanıt

    Bende de 250d var. Crop sensör oldugu için 50mm açısı baya dar oluyor. Bokeh ve netlik harika, portre için güzel lens ama birçok alanda dar kalıyor. Ef-s 24mm f2.8 stm aldım bu da baya iyi.


    Eğer tek bir prime lens alma durumunuz varsa 24mm daha ideal bir seçim olur. Hem portre, hem manzara, hem sokak fotoğrafçılığına uygun. Keskin bir lens ve insan gözüne yakın bir açısı var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 9 Kasım 2023; 18:14:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.