Şimdi Ara

Enterasan problemler silsilesi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tekrar ve yeniden yeni bir olası problem ile merhabalar.

    Araç Yeni Astra 1.6 115Bg J Sport ActiveSelect

    Yine geçtiğimiz ay nadiren aracımla gittiğim iş yerimin bol güneş alan otoparkına park ettikten sonra anahtarlarımın (orjinal ve yedek) otomatik olarak kapıları açıp kapamadığını paylaşmış ve sorunun 1 gece garajda bekledikten sonra kendiliğinden düzeldiğini yazmıştım. Her ne kadar bir çok arkadaş sorunun sinyal kesici cihazlar yüzünden olabileceğini söylesede iş yerim ve evim arasındaki 40km'lik mesafede ki bir çok yerde deneme yapmama rağmen sorun devam etmişti. Bunu aşağıda yazacağım ve bugün başıma gelen 2. ve daha kritik görünen problemin tanımında yardımcı olması açısından yazdım.

    Sabah işime doğru gittiğimde radyomun tümü ile sıfırlandığını, ayarladığım bütün frekansların silindiğini gördüm ancak belki bir gün öncesinde aracımda radyo ile uğraşan yiğenimden kaynaklamıştır diyerek üstüne pek düşmedim. 17:30 gibi işyerimden aracımın herhangi bir göstergesine dikkat etmeden hareket edip 2km gittiğimde aracın devir göstergesinin hareket etmediğini farkettim. Biraz devirli gaz verdiğimde durumun değişmediğini görünce baya bi şaşırdım ve yavaşlayıp yine hareket halinde aracı çekecek müsait bir emniyet şeridi ararken önümdeki bilgi led ekranında vites değişimlerinde durumu gösteren (P, R,N,D) harflerden P nin blink (göz kırpma) yaptığını farkedince iyiden iyiye endşilenmeye başladım. Yalnız bunlar dışında herhangi başka bir arıza ışığı veya göstergesi yanmıyor araçtaki mekanik ve elektronik her şey çalışıyordu.

    Hemen uygun bir yer bulup aracı stop ettim ve biraz bekledikten sonra tekrar marş verdim. Tüm göstergeler ve kadranlar ilk açılışta yapması gerektiği gibi en son limite gidip geldiler ancak ne zaman frene basıp vitesi P den diğer bir konuma getirmeye kalksam P yanıp sönmeye başlıyordu. Bu şekilde bir kez daha denedikten sonra daha fazla uğraşmadan servisi arayayım dedim ancak oradaki mekanikci usta bile beni opel assist'e yönlendirip sormamı istedi. Opel Assiste ki arkadaşa bu sorunun bana tanımını yapmasını istedim ama o sadece "bu çok önemli bir sorun olabilir biz çekici gönderelim sizi servise alalım" dedi.

    Açıkcası bu çözüm hiç hoşuma gitmemişti ama aracıda riske atmak istemiyordum. Aklıma araçta sürekli taşıdığım aracıma ait manuel geldi ve orada anahtarın 3 kademeli açılış sıralamasını yavaşca yaparak olası tüm kontrol sistemlerini tamamlamam gerektiğinden bahsediyordu. Ve gerçekten bu şekilde yapınca sorunsuz bir şekilde aracım çalıştı. Bende tekrar opelassisti arayıp bilgi verdim ve kaydı kapattırdım.

    Merak ettiğim bu araç 1 ay içinde durduk yere hemde sadece benim işyerime 40 yılda bir gidince neden böyle enteresanlıklar yapar?

    10 saat boyunca güneş altında kalması buna neden olurmu?
    Olmaz ise bu dengesiz davranışların sebebi sizce nedir?

    Servise götürüp detaylı bir analiz istememin bir faidesi olurmu ki daha 2 ay olmadı uzun yol bakımı yaptırmıştım detaylıca ve temiz çıkmıştı.

    Sizin de değerli fikirlerinizi rica eder iyi günler dilerim.







  • güncel
  • Bundan bir önceki aracımız fiat palio 1.4 el idi.yazın 4-5 saat güneş altında kalınca araç kafayı yiyordu.sinyal lambaları sürekli olarak yanıyor ve çalıştırmamıza rağmen düzelmiyordu.bazen de aracın aküsü boşalıyor sıkıntı yaratıyordu.ama dediğim gibi garajda durduğunda bbir sıkıntı olmuyordu.demek istediğim evet araçlar çok fazla güneş altında kalınca sıkıntı yaratabiliyor fakat yeni, kaliteli bir aracın böyle bir sıkıntı yaratacağına ihtimal vermek istemiyorum.bence siz en iyisi aracınızı servise götürün anlatın olanları, bir baksınlar bakalım sıkıntısı var mı yok mu?

    ha bu arada şunu unutmadan söyleyeyim biz aracı oto elektrikçiye götürdüğümüzde farları açık bırakmışsınızdır akü ondan boşalmıştır gibi salakça bir cevap almıştık.demek istediğim servis kalitesinin de önemi var bu tür problemlerin çözümünde.
  • cevap için teşekkürler ancak servis bile dut yemiş bülbüle döndü telefonla görüştüğümde. Aracı getirip göstereyim bir beyne cihaz bağlayıp logları okuyun diyorum "yok olmaz o hata bi daha olduğunda hiç bişi yapmayın arayın opelassisti çekici ile bize getirsin" diyolar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.