Şimdi Ara

Entegre sistemlere Ryzen gücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dizüstü, masa üstü ve sunucu tarafında Zen mimarisi ile önemli bir atak yapan AMD, rakibi Intel’i de zaman zaman zor durumda bırakıyor. Zen mimarisi şimdi entegre sistemlerde de Intel’in karşısına çıkıyor.


     


    Ryzen V1000 neler sunuyor?


     


    Sızdırılan bilgilere göre Ryzen V1000 adıyla anılacak olan yeni APU’lar entegre sistemlere de Ryzen işlemcileri ve Vega grafik birimlerini getiriyor. Abilerinden farklı olarak 12W-54W arasında ısıl tasarım gücüne sahip olan yeni seri bu açıdan biraz daha performansı düşürülmüş olarak geliyor.


     


    2, 4 ve 8 çekirdek olarak hazırlanan yeni tasarımlar 1MB veya 2MB ön bellek barındırıyor. Bellek tarafında ise 32GB’a kadar çift kanal ECC veya standart RAM belleklere destek sunuluyor.


     


    Ayrıca Bkz.Gigabyte Aorus Z370 anakartları satın alanlara Steam cüzdan kodu

    Teknik detaylar tam olarak bilinmese de Ryzen 2000G serisinde olduğu gibi Vega 8 ve Vega 11 grafik birimlerinin yer alacağı tahmin ediliyor. H.265, V9 gibi kodeklere ve Ultra HD çözünürlüklere destek ile yeni seri aranılan bir paket haline gelecek.


     


    Ryzen V1000 serisi ağırlıklı olarak birden fazla ekran ile tanıtımların yapıldığı entegre alanları hedefliyor. Ayrıca küçük yapıda bilgisayar sistemleri ve düşük güç tüketen dizüstü bilgisayar modelleri de yine yeni serinin hedefleri arasında. Bu segmentte Intel’in Pentium ve Celeron işlemcilerini kapsayan Gemini Lake ile alt seviye Xeon D işlemcileri var. AMD yine bu noktada fiyat avantajını kullanarak ön plana çıkmaya çalışacaktır.


     



  • Intel'in NUC serisine rakip mini desktop pc için çıkarsa bunlar çok iyi olacak. Ya da stick pc gibi ürünler ile daha fazla görmeliyiz Ryzen'leri.

  • Atom benzeri bir işlemci yapıp tabletlere girse fena olmaz mı
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    Daha Atom para kazandırmıyorken Ryzen ne yapacak? Tabletlerde Apple'dan başka oyuncu yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.