Şimdi Ara

Ensar Aytekin: Tank Palet yetmedi Bor Karbür'ü de Katarlılara veriyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşletmenin tamamının Eti Maden aracılığı ile yapılması gerekirken, TR Bor teknolojileri A.Ş. adı altında yapıldığının altını çizen Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin “Tank Paleti sattıkları BMC’ye şimdi de Savunma Sanayinin en kritik üretim malzemesi olan Bor Karbür tesislerini veriyorlar” dedi.

    CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin:

    “Geçtiğimiz hafta yerli ve milli savunma sanayimiz için hayati önem taşıyan bir tesisin temeli Bandırma’da atıldı. Enerji Bakanı’nın da katıldığı bu açılışta savunma sanayinin hammaddelerinden olan ve dünyanın en büyük rezervlerinin ülkemizde yer aldığı Bor’un bir türevi yaratılacak. Bor Karbür’ün stratejik bir ürün olmasından dolayı, bu üretimin devletin temel önceliği olması gerekiyor. Haliyle kurulacak Bor Karbür tesisinin de tüm üretiminin devlet kurumu olan Eti Maden aracılığıyla yapılması gerekiyor. Ancak bakıyoruz ki, bu yatırım için Eti Maden’in %33 ortaklığıyla oluşan bir iştirak oluşturulmuş. TRBOR TEKNOLOJİLERİ AŞ adı ile oluşan bu yapı, yatırımın üzerine gölge düşürmeye imkan tanıyor. Firmanın ortaklığı incelendiğinde SSTEK, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Eti Maden ve Bor Savunma Teknolojileri olduğu görülüyor. Bu ortaklardan olan Bor Savunma Teknolojileri bir özel şirket. Ve ticaret sicilde sahibi olan kişi de Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün kardeşi Talip Öztürk olduğu görülüyor.

    Tank Palet’ ten Sonra Bor Karbür de BMC’ye


    İşin ilginç bir yanı daha var ki, o da aynı TRBOR Teknolojileri AŞ’nin içerisinde “paydaşlar” diye bir bölüm var. Orada da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü ve BMC var.

    Tank Palet Fabrikasının Katar ordusuna satılması ile tüm askeri sırların da Katarlıların eline geçeceği konusunu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta dile getiriyor. BMC’nin Tank Palet’ ten sonra gözünü Bor Karbür’e dikmesi de savunma sanayimiz için bir skandaldır.

    BMC’nin başındaki Ethem Sancak 1. Türk Savunma Sanayii Zirvesinde şunları söylüyordu: ‘Liderimiz bana, ne yaparız dedi. Sizin büyük ferasetinizle Arapların onurlu bir bölümünü kendine getirttiniz. Katar'la neredeyse tek millet iki devlet haline geldik. Allah da gani gani para vermiş Katar'a. Emir'de sizi kırmaz. Katar devletini ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Sağ olsun sayın Emir'i aradı o da kırmadı. BMC'nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk, eşit bölüştük.’

    Anlaşılan o ki tezgah kurulmuş. Şimdi bu gerçekliğe rağmen bor gibi savunma sanayimiz için hayati önemli olan bir tesisin devlet dururken özel bir şirket aracılığıyla gerçekleştirilmesi akıl alır gibi değildir. Bu yanlıştan derhal dönülmesi gerekir."


    KAYNAK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 1 Aralık 2019; 1:0:3 >







  • Anlaşılan hazinedeki paralar komple suyunu çekti
  • Boş paçavranın boş yazarının boş haberi ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMC nin gizli ortağı reisin eşi diyorlar, bilemem artık.
  • Katar bunun neresinde. Yalanınız batsın emi. B. K atmak her zaman kolay size. İğrençsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-768DB40EF

    Katar bunun neresinde. Yalanınız batsın emi. B. K atmak her zaman kolay size. İğrençsiniz.
    Altını çizdim ki görebilesiniz.BMC'nin %51 hissesi SANCAK’ta %49'u KATAR Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi'ne ait!..

    ilgili KAYNAK şuradan ulaşabilirsiniz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 1 Aralık 2019; 1:4:28 >
  • BORKARBÜRÜ İŞLEYECEK FİRMA BMC DEĞİL. TRBOR A. Ş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRBOR Ortakları:
    ETİ Maden, TAI, SSTEK, Bor Savunma Teknolojileri.
    Paydaş nerde yazıyor ben göremedim???
    Ayrıca BMC nin Altay tankında kullanacağı zırhların ana materyalini bu fabrika yapacak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-768DB40EF

    TRBOR Ortakları:
    ETİ Maden, TAI, SSTEK, Bor Savunma Teknolojileri.
    Paydaş nerde yazıyor ben göremedim???
    Ayrıca BMC nin Altay tankında kullanacağı zırhların ana materyalini bu fabrika yapacak...
    Ben araştırınca bulurken siz nasıl bulamıyorsunuz?


    "Ethem Sancak zamanında Cumhurbaşkanına seslenmişti"Ethem Sancak’ın Sanayi Zirvesi’ndeki konuşmasını hatırlatan Ağırel, "Ethem Sancak zamanında Sanayi Zirvesi’nde bir konuşma yapmıştı. Sayın Cumhurbaşkanına seslenerek bu işi yapmak istediklerini ama güçlerinin yetmediğini vurgulamış Cumhurbaşkanı devreye girerse Katarlılarla bu işi yapabileceğini söylemişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı devreye girerek ortaklık sağlamıştı. Ortaklık sağladığı isim ise Talip Öztürk.

    Tank Palet Fabrikası'nda bana ortak verin diyen kişi Talip Öztürk, borun ortağı Talip Öztürk. Hatta şu an ETİ Maden’den daha fazla hisseye sahip olan kişide. Hatta şuan BMC ile birleştiler. Bu şirketin ortağı ise Katarlı” dedi.İşin özeti olarak bor madenini de Katarlılara sattığımızı belirten Ağırel, cümlelerini şöyle bitirdi:“Kısacası bor da Katar’a gitti. Trilyon değerindeki maden gücümüzü Katarlılara verdik. Kim bu insanlar neden biz bu insanları hala doyuramıyoruz? Bor bizim geleceğimiz bunu daha geliştirip işletmek varken biz alıp yine Ethem Sancak’a veriyoruz. Katarlılara teslim ediyoruz." Kaynak: Bor madeni karbürü Ethem Sancak'a satıldı.


    KAYNAK




  • Kaynaklar resmi bir kaynak değil. Haber siteleri. Haber siteleri herşeyi kendi fikir, düşünce şekline göre yorumlar. Medyadan bu kadar kaynak almanızı tavsiye etmem. Gerçek k kaynakları firmalaron siteleri, borsadaki KAP açıklaması veya bunun gibi resmi kaynaklara dayandırın lütfen. Daha yazmayacağım kim alıyorsa alsın benim içinbu ülkeye yapılan her yatırım değerlidir.
    Sözcü halktv gibi şarlatanlar sabah a haber gibi şarlatanlarla aynıdır gözümde. Bilim benim için değerli yatırım değerli. Bu işletmeye Altay tankı ve bunun türevleri zırhlı araçlar için gerekli. Daha konuşmamıza gerek yok.

    Katar bu işin içinde nerede halen bir kaynak yokken çok zorlamayın. Katara gittiği falan yok. Abartmak ve yalan haberlerle manipülasyon bir suçtur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-768DB40EF

    Kaynaklar resmi bir kaynak değil. Haber siteleri. Haber siteleri herşeyi kendi fikir, düşünce şekline göre yorumlar. Medyadan bu kadar kaynak almanızı tavsiye etmem. Gerçek k kaynakları firmalaron siteleri, borsadaki KAP açıklaması veya bunun gibi resmi kaynaklara dayandırın lütfen. Daha yazmayacağım kim alıyorsa alsın benim içinbu ülkeye yapılan her yatırım değerlidir.
    Sözcü halktv gibi şarlatanlar sabah a haber gibi şarlatanlarla aynıdır gözümde. Bilim benim için değerli yatırım değerli. Bu işletmeye Altay tankı ve bunun türevleri zırhlı araçlar için gerekli. Daha konuşmamıza gerek yok.

    Katar bu işin içinde nerede halen bir kaynak yokken çok zorlamayın. Katara gittiği falan yok. Abartmak ve yalan haberlerle manipülasyon bir suçtur.
    Kaynakları beğenirsiniz veya beğenmezsiniz o sizin bileceğiniz bir iş.Ama aksini ıspat etmedikçe ben buna inanmaya devam edeceğim,sizin ise neye ve hangi bilgi portalına inandığınız sizi bağlar beni değil.Varsa bir kanıtınız bu haberin yalan olduğuna dair,payaşırsınız kaldırırım ama yoksa lütfen uzatmayın.


    Tank-palet fabrikası katarlılara satıldı(15-20 yıl kiralandı) değilmi?Hemde 50 milyon dolara ve bizzat Sayın Erdoğan'ın onayı ile.Peki o ALTAY tankı projesi,ar-ge çalışmaları ve ordaki tankların modernize edilmesi sizce 50 milyon dolardan fazla etmez mi?Bor karbür neden satılmasın veya ortak yapılmasın?önünde yapılamaz engeli mi var?

    Ayrıca Katar'ın hediye ettiği uçak boşuna mı hibe edildi sanıyorsunuz?Devletler arasında çıkar ilişkisi vardır ve kimse size kara kaşınız,kara gözünüze veya müslümansınız diye para vermez.Barış pınarı harekatında müslüman kardeşlerimizi de gördük nasıl destek oluyorlarmış..

    Varsa olmadığına dair deliliniz,lütfen paylaşın.Teşekkürler!

    Edit:Konuyu ele alan,yazan Balıkesir milletvekili.Twitter'dan yazıp kaynak sorabilirsiniz veya çok istiyorsanız YALAN HABER yayma konusunda suçlayabilirsiniz.Twitter Ensar Aytekin: Tank Palet yetmedi Bor Karbür'ü de Katarlılara veriyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 3 Aralık 2019; 2:21:56 >




  • Delil yok ki aksini ispat edeyim. Ne öyle olduğuna dair bir kanıt var. Ne olmadığına. Hukuken birşeyin varlığı ispat edilmelidir var olmadığı değil bilginize.

    Sitesine girerseniz firmanın bmc arması görmüyorum. Sadece eti maden sstek bor savunma tek. ve TAI görüyorum. Katar nerede? bmc nerede? bmc olsa ne yazar. %51'i türk olan bir firma ve özel bir firma. TEI %40 küsürü GE'nin ama yerli teknolojiye çalışan bir firma. Birşey değişiyor mu hayır.
    https://www.trbor.com.tr/

    Buyrun kaynağım.

    Ek: Katar Barış Pınarı harekatına destek verdi.! Katar Zamanında Osmanlıyada destek veren tek Arap ülkesi idi. Belki lübnan gibi bir kaç ülke daha vardır ancak benim bildiğim ve kesinlikle tarihte yer eden Katardı. Pakistan ne ise Katarda odur bizim için. Bu birliktelik yabancı karşılanmamalıdır. Dost ülke bulmak zor bu zamanda. Biraz eleştirdiğiniz şeyin ne olduğunu anlayın lütfen. Her şeye eleştiri yaparsanız kimse ileri götürmez bu ülkeyi. Bıktı bu ülke eleştirilerden kösteklerden. Yıldı artık. Hatalı şeyde karşı çıkın ama bilmediğiniz birşey ise bırakın uzmanları tartışsın. Cehalet yüzünden bu ülke çok şey kaybetti. Uçak fabrikalarının ahırlara dönüşmesi gibi!!https://www.haberturk.com/son-dakika-katar-baris-pinari-na-destek-verdi-2529983



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 3 Aralık 2019; 8:50:10 >




  • merhaba hocam,

    Bu size son mesajım çünkü anladığınızı sanmıyorum.

    Firmanın ortakları:

    1.TRBOR Bor Teknolojileri AŞ; SSTEK, Eti Maden, TUSAŞ ve Bor Savunma ortaklığı ile kurulmuştur.

    Kendi sitesi:https://www.sstek.com.tr/trbor-bor-teknolojileri

    Bor savunma ortaklığı kimdir,içinde kimler vardır bilemiyoruz.Ayrıca Bor Teknolojileri bir KAMU KURUMU değil.

    2.işbirliği yapılan çinli bir firma var.Normalde siz yerli ve milli derken:

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak. "Çin'li Dalian Jinma şirketi ile Eti Maden anlaşması kapsamında Balıkesir'de bor karbür tesisi kuruyoruz." dedi.

    Bu haberde bizzat TRT sitesinden ve siteye girerseniz,detaylı haberleri sizde görürsünüz.Bu protokolde neler var bilemiyoruz şu an.
    https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bor-karbur-uretim-tesisi-kuruluyor-369025.html

    Ensar Aytekin: Tank Palet yetmedi Bor Karbür'ü de Katarlılara veriyorlar

    3.Katar diyorsunuz,adamlar gidip RUM kesimi ile protokol imzalıyor ve RUM kesimi için petrol arıyor.
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-46531483
    https://www.haberturk.com/yazarlar/guntay-simsek-1019/1457460-kibrista-rum-exxon-katar-iliskisi-tamam

    Fabrikaları ve limanları satıp,kiralayıp tek çivi çakmayan ben miyim acaba?

    Pardon 13 uçaklık filomda vardı.Uçak üretmeye gerekte yok zaten KATAR bana hediye ediyor.

    Sağlıcakla..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 3 Aralık 2019; 12:38:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.