Şimdi Ara

Enpara İhtiyaç Kredisi Hayat Sigortası İptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
16.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Enpara.com üzerinden bir ihtiyaç kredisi çektim fakat istemeden de olsa sigortasız olmayacağı için sigorta primi kesti yaklaşık 400 TL. Finansbank ın kendi sigorta firması olan Cignafinans firmasından yapılmış poliçe. Bu tutarı geri alma durumumuz var mı? Var ise banka sıkıntı çıkarırsa ne gibi bir yol izlemeliyim? Araştırdım, Aegon diye bir firma 130 TL gibi bir ücretle bu poliçeyi yapıyor. Farklı bir sigorta firmasından sigorta yapabiliyor muyuz kredi için?

    Şimdiden teşekkürler.



  • Enpara üzerinden 2 ay önce 40000 tl 60 ay vade kredi çektim 1607 tl sigorta kesildi bende mecburiyetten kabul ettim.2. taksidi ödedikten sonra erken kapamada sigorta iadesi 447 tl vermekte yani 2 ay için 1200 tl gibi bir rakam resmen çaldılar soygun yaptılar.E devlet üzerinden başvuru yaptım bakalım ne sonuç çıkıcak.İlk 1 ay içinde kredinizi kapatırsanız ücreti iade alıyosunuz.Onun harici kendileri vermiyolar ne yaparsanız yapın.Şikayet var sitesine girip arattırma yaparsanız aynı durumu yaşayan da çok insan varmış.2-3 ay geçtikten sonra iptal etseniz bile aldıları primin nerdeyse %80 ini vermiyolar.
  • Merhaba,

    İlk 1 ay içerisinde iptal yapılabiliyor. İstediğiniz sigorta firmasından yapabilirsiniz. Hatta aslında yapma şartı da yok. Gerekli işlem ve şikayetleri edevlet-hazine üzerinden yapabiliyorsunuz.Ben orada çalışıyorum, aegondirekt.com.tr üzerinden teklif alabilir ve direkt ÇM ile de görüşebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saitou -- 10 Haziran 2019; 9:33:16 >
  • Bende ceptetebden çekeceğim 40000 kredi sigorta olarak 2400 lira kesilecek sonradan aegondan sigorta yapsam bankanın sigorta ücretini alabilir miyim ne yapmalıyım
  • Saitou S kullanıcısına yanıt
    Üstad
  • Saitou S kullanıcısına yanıt
    Üstadım ben bankaya mesaj attım hayat sigortasınin iptal edilmeulyechinr dair e-mail yazı geldi Anadolu hayat sigortasini telefonla aradım onlarda iş bankasının yetkisinde dedi. E devlet üzerinden sigorta ve bankalar kısmından şikayette bulundum. Aegon yaptırayım mi yoksa kesin iptal ederlermi? Kararsiz kaldım
  • hakanarslan30 H kullanıcısına yanıt
    Enpara 1 ay içerisinde iptalini yapıyor. Daha sonra ki aylar da yapar mı bilgim yok. Fakat Enpara Aegon sigorta poliçesini kendi sigortasının iptali veya iadesi için kabul etmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slhttnshn61

    Enpara 1 ay içerisinde iptalini yapıyor. Daha sonra ki aylar da yapar mı bilgim yok. Fakat Enpara Aegon sigorta poliçesini kendi sigortasının iptali veya iadesi için kabul etmiyor.
    Benim 5 gün oldu cayma hakkı 30 gün 2026 TL nerde 423 TL nerde bu sigortalar yatacak yerleri yok
  • Arkadaşlar bankacılık düzenleme ve sigorta kurumlarına ayrı ayrı şikayette bulundum. Sigorta kurumundan dosya kapatıldı. Sigorta policenizi kredi başvurduğunuz yerden halledin dedi. Yani gidecem oraya benim sigortami kapat diyecem ama o da sigortami kapatmayacak Kim nasıl aldı ücretini. Başka sigorta yaptırınca olacak ama tamamen kapatma yolu kapalı mı ?
  • 20 Kasım 2019 itibariyle iş bankası Anadolu hayat, bankacılık şikayeti ve sigortacılık e devlet üzerinden 6 gün boyunca yazışmalar sonucunda 1- 1.24 faiz olan kredi başvurumu 1.20 den tekrar yapılandırdilar 2- 315 TL dosya masrafı yada tahsis ücretini iade ettiler 3- Anadolu hayat emeklilik sigortasi koşulsuz iptal edip 2026 TL ücret iade ettiler . Zorunlu hayat sigortası yapamazlar. Arkadaşlar hakkınızı arayın. Teşekkür ederim konuyu açan ve yardımci olan arkadaşlar a .
  • hakanarslan30 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende 6200tlye ihtiyaç duydum. 372tl hayat sigortası alıyorlar, bayana sordum sigortasız olmuyormu diye olmuyor dedi. Mecbur almam lazım puanım düşük maaş bankam teb kredi hazır ama sigorta çok. Ingyide deniycem blokeli kredi için.

    Krediyi alıp sigorta kestikten sonra iade alabilirmiyiz. Bunu öğrenmek istedim.
  • Elbette alırsın
  • hakanarslan30 H kullanıcısına yanıt
    Peki şimdi onaylasam. Yarın iptal ettirsem sigortayı ne yapmam lazım. Teb bankası kendi bünyeainde sigorta. Edevletten oluyormu iptal başvuısu
  • Siz önce krediyi çektiğiniz şubenin email ine yada dilekçe ile başvurarak deneyin tüketici hakları 5.maddesini yazın iptal ve iade talep edin. E devlet aracı kurum yaptırım gücü yok ben yazdım evet haklısınız kanunen yapamazlar diyor hakem heyetine gidin dedin bende gitmeden bakanın e-mail mesaj attım her şey çözüldü
  • ugunay35 U kullanıcısına yanıt
    Enparadan sigorta iptali yaptırabilen varmı?

    Üstad sizin başvurunuz nasıl sonuçlandı acaba?
  • Cigna finans tam bir soyguncu.2000 lira taksitli nakit avans cektim onda bile 40 lira sigorta ucreti aldilar iade de etmiyorlar.Hangi bankada var nakit avansa sigorta?Dolandiricilar
  • karamurat_670 kullanıcısına yanıt
    Teb kolayca sigortayi iade ediyor
  • halkbankasından iptal etmenin yolunu bilen varmı beyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Machine Wizard

    Teb kolayca sigortayi iade ediyor
    hocam bende tebten kullandımda kolayca ediyor derken edebletten sikayete gerek kalmıyor mu nasıl yol izlemeliyim ? birde kredi tarihinden 1 ay geçmemesimi gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 12 Nisan 2020; 23:20:45 >
  • cemturk kullanıcısına yanıt
    1 ay icinde ederseniz tamamini,sonrasinda ederseniz kesinti ile iade ediyorlar.Mh arayip kredi sigortasi iptalini istiyorum demeniz yeterli
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.