Şimdi Ara

Engelliden engelliye ikinci el satış saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
12.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Babama geçirdiği ameliyat nedeniyle engelli raporu aldık. Devletimiz malum liste fiyatı 200 bin liraya kadar aracı layık görüyor(son zamlardan sonra abuk sabuk arabaların fiyatları ortada) haliyle biz de engelliden ikinci ele yöneldik. Vatandaş hangi akla hizmet bilemiyorum “Bu arabayı son çıkan yasayla alamıyorsunuz kiliste fiyatı şuan 300-500 lira” diyerek normal satışın fiyatını istiyor aracına. Ben deli miyim 5 yılda sadece engelliye sayabileceğim araca normal satış fiyatı vereyim?? Bir de ne hikmetse 1 hafta önce 190 bin dediğine bu hafta 200 yazmış bunun gibi bir çok ilan var malum sitede. Krizi fırsata çevirmek dedikleri bu mu??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ne kadar da güzel lafları kendine yontarak..Mağdur edilmiş bir üslupla anlatmışsın..Baban için allah acil şifa versin ama beyefendimize 200 bin liralık arabayı begendiremedik..Size bu hakkın verilmesi amacı hayatinizı kolaylaştırmak napalım yani Mercedes S500 le mi gezmek isterdin..Senin gibi tipler yüzünden geçen sene kısıtlama geldi haberin var mı?
    Saçma sapan konuşmalarının devamı niteliğinde bu dediğin.Ne diyorum ben tabiki iyi şartlarda yaşasın ama pasamız 200 bin liralık arabaya burun kıvırıyor.Napalım sana Bugatti falan alalım istersen.Babanın durumuna allah kimseyi düşürmesin ama SEN BUNDAN PRİM YAPMAYA FIRSATÇININ TEKİSİN.ayrıca ÖTV senin cebindenmi çıkıyor demişsin.EVET ötv benim ve benim gibi vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen dürüst namuslu vatandaşın cebinden çıkıyor! !!!
    S600 falan mı alacaksın arkadaşım 200 gayet makul adı üstünde engelli vatandaş gelir düzeyi belli insanlar yani... Ha zenginse gidip vergisi versin daha iyilerine binsin diyor devlet.


    Bizde geçen yıl babamin üstüne otv indirimli aldık Astra Sedan ve bunada şükür diyoruz.


    Sizin gibi aç gözlü ve hep daha fazlasını isteyenler yüzünden bizim gibi kıt kanaat geçinip engelli haliyle araç alanların adını karalıyorsunuz!
    çıkıp da lüks araba alamıyoruz diye dert yanan burada mağduriyet kasmasın hiç, bu indirimin verilme amacı başlangıçta araç sahibi olamayan ancak araçla bakımı gereken kişiler için kolaylık sağlamaktı, bu şekle dönene kadar da kısıtlama yapılmalı, hatta fiyat kısıtlamasının yanında yerli üretim kısıtlaması da yapılmalı
    Benim bu konudaki fikrim açıktır.

    Türkiye'de adaletten söz etmek mümkün değil. Türkiye adil bir ülke olmayı çok önce bıraktı. Vergi toplama yöntemleri de adil değil.

    Buradaki arkadaşlara bir şey soracağım, Türkiye'de, araba vergilerinden kaçarak araba sahibi olmanın bir yolu olsaydı, yapmaz mıydınız? %80'ininiz yapardı. "Yapmazdık" demeyin, çarpılırsınız. Dışarıya adımımızı attığımız andan itibaren, insanlarımızın %80'i, eğer bir karşılığı yoksa, yapmaması gereken şeyler yaparak yaşıyor. Vergi kaçırmak da bunlardan biri.

    Gelir vergisinin hayvanlar gibi yüksek olduğu, kurumlar vergisinin düşük olmadığı bir ülkede, bunlar yetmiyor, devlet harcamalarımızdan da vergi alıyor. Maaşlı çalışanı düşünsene... Maaşından vergisi peşin kesiliyor. Vergisini ödedi. Elektrik faturası öderken bir daha, içki aldı, bir daha, araba aldı, "HAYDİ YAVRUM BİR DAHA!". Eşek mi bu vur üstüne yükü, vur üstüne yükü? Bir noktada ya çatlayıp ölecek, ya sahibine isyan edip, yükünü atıp sahibini tepecek.

    Bu bağlamda, gelire dayalı vergilerini ödeyen birisi, harcamaya dayalı özel vergileri ödememe imkanına sahipse, ödemesin. Hiç gocunmam. "Ben ödedim eşek gibi, o da ödeyecek" demem. "Aferin, ödememenin bir yolunu bulmuş, helal!" derim. DEVLET ADAM OLSUN, MALİYETLERİNİ KISSIN, VERGİSİNİ KENDİNE YETTİRSİN. DEVLET ADAM OLSUN, GELİRE DAYALI VERGİLERİNİ KAÇIRAN ŞEREFSİZLERİN PEŞİNE DÜŞSÜN. Ondan sonra yetmiyorsa, gelsin, ufak tefek harcama kalemine vergi koysun. O zaman başımla beraber, öderim.

    Şu anda ise, avucunu yalar. Hem garibanın boğazından kesip elindeki avucundakini topla, hem de git onu har vurup harman savur. Hem de şirketlerin kütür kütür vergi kaçırması süper kolay olsun. Sonra da vergi yetmediği için harcama kalemlerine vergi koy. Hadi yea! Aptal mıyım lan ben?

    ----------------

    Bitmedi daha. Saray inşaatını destekleyenler, sarayın sebep olduğu maliyeti vergi olarak aralarında bölüşsün. Devletin en dandik kadrolarından, en baba kadrolarına, makam arabalarını sık sık değiştiriyorlar ya... Hah! "İtibardan tasarruf olmaz"cılar ödesin bunun da parasını. Adalet istiyorum. Çok bir şey değil. Adalet yoksa, devlet yok. Bu Osmanlı desturudur. Neo Osmanlıcı geçinen, bildiği yanıldığına yetmeyenlere duyurulur. Adaleti sağlayın, o zaman araba almayı düşünebilirim. Ama bu noktada, devlete vergi yaratacak herhangi bir hareket yaparsam, ALLAH BELAMI VERSİN. Aksine, daha az vergi vermek için LPG taktırıyorum falan. Devlete vereceğime sanayi esnafına dağıtırım. Suç mu? Değil. Vergiden kaçınıyorum. Vergi kalemli ürünleri almıyorum. Vergi yaratmamaya dikkat ederek yaşıyorum. Çok ciddiyim.
    Engelli kişi üzerinden alınan arabada yanılmıyorsam %40 vergi indirimi var. Ayrıca her sene ödenen MTV'den de muaflar. Olsun. Buna sözümüz yok. Ama alınan arabanın fiyatı çok yüksek ise devletin de o oranda vergi kaybı var.

    Konuyu açan arkadaş diyor ki: Sana ne. ÖTV'sini sen mi ödüyorsun.

    Evet arkadaş. ÖTV'sini ben ödüyorum. Dolaylı yoldan ben ödüyorum. MTV'sini de ben ödüyorum.

    O sebeple engelli üzerinden araba alacak kişiler biraz insaflı, vicdanlı olsunlar. Orta halli araba gayet yeterli.

    Ha şu var. Engelli vatandaş arabayı özel yapım hale getirir. Kendisi biner. Kendisi kullanır. O zaman Mercedes te alabilir. Başka bir lüks araba da alabilir. Buna sözüm yok. Eğer kendi kullanacaksa.

    Bunlar benim görüşlerim. Herkes fikrini söylüyor. Kızmaca, darılmaca yok.
    Madem o fiyat aralığına çıkabilecek kadar varliklisiniz ne diye devletin verdiği imkanı elestiriyorsun gidip parasıyla alın. Engelli için devlet böyle bir imkan vermiş ucuz ve yetersiz buluyorsanız basın parasını alın. Devletin imkanlarının zenginler tarafından kullanılmasına ayar oluyorum. Geçen özel koleje çocuklarını kaydettirmek isteyen birisi bana çalışmadığına dair belge almamı istiyor ancak kendisi yurt dışında çalışıyor ve aylık gelirleri TL ile elli binin üstünde. Bu ülke en gelişmiş sistemi getirse bile kalkinamaz. Çünkü dürüst insan yetişmiyor.
  • Bu.
  • Ne kadar da güzel lafları kendine yontarak..Mağdur edilmiş bir üslupla anlatmışsın..Baban için allah acil şifa versin ama beyefendimize 200 bin liralık arabayı begendiremedik..Size bu hakkın verilmesi amacı hayatinizı kolaylaştırmak napalım yani Mercedes S500 le mi gezmek isterdin..Senin gibi tipler yüzünden geçen sene kısıtlama geldi haberin var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de birkaç ilan görmüştüm geçen sene, piyasası 45 bin olan araca 41 bin istemiş ve sadece engelli alabilir demiş. Zaten engelli onu 1/3 indirimle alıyor, niye o fiyatı versin ki? Çok saçma fiyatlar yazabiliyorlar o durumlarda.

    Sıfır almak en mantıklısı. Ya da sıfır fiyatı üzerinden ötv indirimini hesaplayıp o kadar veririm diyeceksiniz. Ki pazarlık payı da var işin içinde. Ama insanlar bunu iyi para kazanma fırsatı olarak gördükleri için saçma sapan fiyatlar yazıyor maalesef. Siz de aynısını yapmak için yola çıktınız zaten anladığım kadarıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 15 Eylül 2018; 12:13:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    Hayırdır engelliler senden daha mı az yaşama hakkına sahip? yada engelli olanlar belirli bir ekonomik durumun üzerine çıkmayı hak edemiyorlar mı? Bu neyin kafası? ÖTV paşamızın cebinden çıkıyor anlaşılan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanıza acil şifalar diliyorum.



    Size layık olmayan devletimizi ise kınıyorum.



    Benim verdiğim ötv’yi verme,

    Her sene 2 kez ödediğim vergiyi 5 sene boyunca ödeme hemde daha lüksünü iste.

    Baya güzel hikaye.


    Keşke devletimiz sizin ruh yapınızdaki kişileri ayıklayabilse ve sizin gibi iyi niyetten bi haber kişilere ötv indirimi yapmasa.

    Keşke sapla saman ayrılsa,
    Gerçekten işine yarayacak ve ihtiyacı olan kişiler bu fırsattan yararlanabilse...


    Yazık.

    Sizin gibilere çok üzülüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 15 Eylül 2018; 12:43:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engelliye ötv muafiyetli araç satışı kaldırılsa ne güzel olur. inanın bana engelli kişinin kendisi kullanmıyor o arabayı çoğu zaman, oğulları kızları bilmem kimleri kullanıyor. bir abim var, babası engelli ve babası üzerine bmw çekti altına. babası kullanmıyor arabayı kendisi kullanıyor. şimdi babasını annesini bilmem kimi taşıyacak demeyin çocuk tekirdağ'da oturuyor anne babası sinop'ta.

    eskiden engelli araçlarına engelli plakası zorunluluğu varken pek olmuyordu böyle şeyler ama artık o da kalktı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 15 Eylül 2018; 12:50:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    engelliye ötv muafiyetli araç satışı kaldırılsa ne güzel olur. inanın bana engelli kişinin kendisi kullanmıyor o arabayı çoğu zaman, oğulları kızları bilmem kimleri kullanıyor. bir abim var, babası engelli ve babası üzerine bmw çekti altına. babası kullanmıyor arabayı kendisi kullanıyor. şimdi babasını annesini bilmem kimi taşıyacak demeyin çocuk tekirdağ'da oturuyor anne babası sinop'ta.

    eskiden engelli araçlarına engelli plakası zorunluluğu varken pek olmuyordu böyle şeyler ama artık o da kalktı..
    Babası araba kullanamayacak kadar ağır engelliyse yakınları aracı kullanabilir bunda yanlış olan birşey yok bildiğim kadarıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyefendi1i

    Babası araba kullanamayacak kadar ağır engelliyse yakınları aracı kullanabilir bunda yanlış olan birşey yok bildiğim kadarıyla

    Alıntıları Göster
    yok yok öyle de değil.. kolu ve ayağı yok iş kazasında kaybetmiş hani sağlığı sıhhati yerinde. açıkçası pek anlayamadım o işi çocukla da konuşmaya çekiniyorum gerçi banane...
  • Engelli statüsündeki araç trafikte gezerken adına araba alınan engelli vatandaş o anda arabada yok ise acımadan basacaksın cezayı. Engelli vatandaş bir yere gitmeyecekse araba evin önünde duracak. O kadar.

    Ayrıca plakalara tekrar tekerlekli sandalye resminin gelmesi gerekir. AVM'lerde engelli parklarının yerine engelli olmayan arabalar da park ediyor. En azından bu önlenir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyefendi1i

    Babası araba kullanamayacak kadar ağır engelliyse yakınları aracı kullanabilir bunda yanlış olan birşey yok bildiğim kadarıyla

    Alıntıları Göster
    Yakınları aracı engelli kişi arabada bulunursa kullansın. Keyfi olarak kullanmasın. Aslında engelli üzerinden araba alıp engelli vatandaş yararlanmadan kullanan kişi yaptığından utanmalı. Engelli vatandaşı vergi kaçırma emeline alet ettiği için.

    Biraz vicdan. Ülke hırsız dolu. Fırsatını bulan geçiriyor devlete.
  • Onların piyasadan haberi yok. Listesi 280 olan passat comf otm dizelleri 200’e almayanı dövüyor spotçu galericiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Engelli statüsündeki araç trafikte gezerken adına araba alınan engelli vatandaş o anda arabada yok ise acımadan basacaksın cezayı. Engelli vatandaş bir yere gitmeyecekse araba evin önünde duracak. O kadar.

    Ayrıca plakalara tekrar tekerlekli sandalye resminin gelmesi gerekir. AVM'lerde engelli parklarının yerine engelli olmayan arabalar da park ediyor. En azından bu önlenir.
    Söylediğin şeyin pratikte mantıklı bir karşılığı yok. Sen anneni alıp bir yere götüreceksin ama annenin evine kadar otobüsle mi gideceksin? Zaten engelli yakınına baktığı için hayatını kısıtlayan birini üstüne cezalandırmak olur bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    Söylediğin şeyin pratikte mantıklı bir karşılığı yok. Sen anneni alıp bir yere götüreceksin ama annenin evine kadar otobüsle mi gideceksin? Zaten engelli yakınına baktığı için hayatını kısıtlayan birini üstüne cezalandırmak olur bu.

    Alıntıları Göster
    Peki istismarcıları ne yapacaksınız. O konuda çözümünüz var mı. Benim de tanıdığım biri var. Engelli vatandaş A şehrinde. Onun üzerinden araba alan vatandaş B şehrinde. Engelli vatandaş bir yere gideceği zaman Taksi çağırıyor.

    Bu daha mı iyi.




  • lawyer.66 L kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşmalarının devamı niteliğinde bu dediğin.Ne diyorum ben tabiki iyi şartlarda yaşasın ama pasamız 200 bin liralık arabaya burun kıvırıyor.Napalım sana Bugatti falan alalım istersen.Babanın durumuna allah kimseyi düşürmesin ama SEN BUNDAN PRİM YAPMAYA FIRSATÇININ TEKİSİN.ayrıca ÖTV senin cebindenmi çıkıyor demişsin.EVET ötv benim ve benim gibi vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen dürüst namuslu vatandaşın cebinden çıkıyor! !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir piyasa yok ki zaten.



    Kaldı ki almakta saçmalık. Zorda olan veya maaşı kesilen satıyor aracını engelli plakalı araçları. Ötv indirimli sıfır araç almak en iyisi. Onun haricinde 70 tane ilandan 7 tanesi mantıklı satıcı.



    Ötv siz ne kadar bütçeniz var? Nasıl bir araç arıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyefendi1i

    Babası araba kullanamayacak kadar ağır engelliyse yakınları aracı kullanabilir bunda yanlış olan birşey yok bildiğim kadarıyla

    Alıntıları Göster
    Sinop taki Anne Babasını Tekirdag daki oglu mu gezdirecek diyor arkadas anladıgım kadarıyla ve yuzde yuz haklı da...
    Maalesef coook suistimal ediliyor.Bircogunu esi,dostu,yegeni,akrabası kullanıyor.Bana gore de keske kaldırılsa bu imtiyazlar cunku suistimal ediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Peki istismarcıları ne yapacaksınız. O konuda çözümünüz var mı. Benim de tanıdığım biri var. Engelli vatandaş A şehrinde. Onun üzerinden araba alan vatandaş B şehrinde. Engelli vatandaş bir yere gideceği zaman Taksi çağırıyor.

    Bu daha mı iyi.

    Alıntıları Göster
    istismarcılar yüzünden masum vatandaş cezalandırılamaz. engelli vatandaş ta vermeyecek hakkını. kimse zorla almıyor.
  • Engelli kişi üzerinden alınan arabada yanılmıyorsam %40 vergi indirimi var. Ayrıca her sene ödenen MTV'den de muaflar. Olsun. Buna sözümüz yok. Ama alınan arabanın fiyatı çok yüksek ise devletin de o oranda vergi kaybı var.

    Konuyu açan arkadaş diyor ki: Sana ne. ÖTV'sini sen mi ödüyorsun.

    Evet arkadaş. ÖTV'sini ben ödüyorum. Dolaylı yoldan ben ödüyorum. MTV'sini de ben ödüyorum.

    O sebeple engelli üzerinden araba alacak kişiler biraz insaflı, vicdanlı olsunlar. Orta halli araba gayet yeterli.

    Ha şu var. Engelli vatandaş arabayı özel yapım hale getirir. Kendisi biner. Kendisi kullanır. O zaman Mercedes te alabilir. Başka bir lüks araba da alabilir. Buna sözüm yok. Eğer kendi kullanacaksa.

    Bunlar benim görüşlerim. Herkes fikrini söylüyor. Kızmaca, darılmaca yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.