Şimdi Ara

Engelli Ötv indirimiyle 1.5 corolla vision multidrive s mi? Honda civic 1.6 elegance mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aralarında 17 bin tl farkla honda daha pahalı

    Sizce hangisi tercih edilebilir?

    Yada alternatif önerileriniz nelerdir? Satış fiyatı 330 büni geçmemesi gerekiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi name02 -- 22 Haziran 2021; 1:47:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam mevzu atmosferik arabayı savunmak değil, imkanım olsa 3 bin motor arabaya binerim, ciğerli araba severim lakin son zamlardan sonra 330 bin altına, c segment özellikle aileye hitap edecek nispeten dolu hangi araç alınabiliyor ki? Ötv indirimli olayında max. 330 bin kuralı var hal böyle olunca pek bir seçenek de kalmıyor e mecbur insanlar da bu şekilde yapmak zorunda kalıyor. Ülkemizde araç sahiplerinin yarısından fazlası çok kaçmasına değil "az yakmasına" bakıyor ve sonuç yine atmosferik lpg uyumlu araçlar çıkıyor. Ülke gerçeklerini unutmamak lazım...

    Parçası ve servisleri çok pahalı, yol sesi alan, bir süre sonra heryerinden tıkırtı gelmeye başlayan, ülkemizdeki fabrikasını kapatan, pandemi döneminde fırsatçılık yapıp herkese 30ar bin liralıl aksesuar iteleyen hondanın aracı alınmaz artık. Tek avantajı tipi güzel, donanımları fazla.


    Son kasa corolla konfor olarak önceki kasalara göre oldukça iyi. Motor/şanzıman uyumu da güzel. Servis/parça fiyatları uygun. Ayrıca ülkemizde fabrikası var yan sanayi uygun parçalarını bulmak çok kolay.


    Vision yerine dream ya da flame alınırsa yıllarca güvenle binilir.

    Passat 2.0 tdi kullanıcısıym

    Bu anlattıkların civic için de corolla için de masal kusura bakma

    İkisi de insan gibi araba kullananı tatmin eder

    Forumdan shadowgeist in 1.33 corolla ile pozantıya gittik yemeğe 5 kişi

    Kamyon da var rampa da

    Gayet de rahat yolculuk ettik.

    Bastığında da hızlanıyor evet,araba kullanmayı bilmiyorsan sürücü kursuna yazıl

    Ezberden bilmiş bilmiş konuşmaktan vazgeçin artık

  • 330bine 1.6 atmosferik motor mu? şaka yapıyorsunuz herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam mevzu atmosferik arabayı savunmak değil, imkanım olsa 3 bin motor arabaya binerim, ciğerli araba severim lakin son zamlardan sonra 330 bin altına, c segment özellikle aileye hitap edecek nispeten dolu hangi araç alınabiliyor ki? Ötv indirimli olayında max. 330 bin kuralı var hal böyle olunca pek bir seçenek de kalmıyor e mecbur insanlar da bu şekilde yapmak zorunda kalıyor. Ülkemizde araç sahiplerinin yarısından fazlası çok kaçmasına değil "az yakmasına" bakıyor ve sonuç yine atmosferik lpg uyumlu araçlar çıkıyor. Ülke gerçeklerini unutmamak lazım...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parçası ve servisleri çok pahalı, yol sesi alan, bir süre sonra heryerinden tıkırtı gelmeye başlayan, ülkemizdeki fabrikasını kapatan, pandemi döneminde fırsatçılık yapıp herkese 30ar bin liralıl aksesuar iteleyen hondanın aracı alınmaz artık. Tek avantajı tipi güzel, donanımları fazla.


    Son kasa corolla konfor olarak önceki kasalara göre oldukça iyi. Motor/şanzıman uyumu da güzel. Servis/parça fiyatları uygun. Ayrıca ülkemizde fabrikası var yan sanayi uygun parçalarını bulmak çok kolay.


    Vision yerine dream ya da flame alınırsa yıllarca güvenle binilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 22 Haziran 2021; 8:21:37 >
  • SUV yokmu hocam SUV Bizim dh engelli indirimi kullananlar görmesin civic corolla baktığınızı dışlarlar tarikattan. Şaka bir yana ben olsam Corolla alırdım, civic üretimi ülkemizden kalkacağı ve yeni kasasının eli kulağında olduğu için ek olarak da daha iyi bir araba olduğunu düşündüğüm için corolla tercih ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikrinize katılıyorum lakin 1.5 3 silindir bir atmosferiği ben tavsiye etmiyorum ivmelenme gerektiğinde oldukça hantal bir motor 1.6 larına göre burda honda daha iyi alacağınız kasa bu ülke de gözü kapalı da satılır. Ben Elantra kullanıcısıyım 2018 LPG li gaye te memnunum turbo kısmını çokda takmayın standart kullanıcının isteklerini karşılar. Lakin hondanın parçaları pahalı dır ama corolladan da yol tutuş olarak 1 gömlek de üsttedir Corolla ne kadar ses alıyorsa civic de o kadar alır aman aman bir fark yok. 3 tercihde ben honda secerim. Size tavsiyem sedan araç kullanıcı olarak station vagonlar en verimli karoserler bagaj ve iç hacim genişliği olarak onlara bakmahı düşünürmüsünüz? 🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalite olarak ve dayanıklılık olarak birbirine denk araçlar. Her iki aracı bayide inceleyin iç ve bagaj hacmi, donanım olarak karşılaştırıp kendi kararınızı kendiniz verin. İkisinden hangisini seçerseniz seçin pişman etmez.


    Emin olun burada bilmiş bilmiş öneri yazanların çoğu iki aracı yakından görmemiştir.

  • Corolla bismillah paket, civic daha dolu. 1.6 oldugu icin civic daha iyi, ilerde lpg uyumu ile daha iyi prim yapar, benzinle binilecekse corolla daha az yakiyor. Son kasa corolla onceki kasalari gibi genis degil. O bakimdan da civic onde. Tip ise tercihinize kalmis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrun -- 22 Haziran 2021; 12:37:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Ne derdiniz var bu atmosferikle? Şu hasta yorumlarınızdan bıktık vallahi. Alternatif sun desek kacarsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alabiliyorsanız Suv alın. Hepsinden daha çok prim yapar.

  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Hocam alıcı ben değilim :) bana kalsa 1.5 toyata almam kesinlikle size bende katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ikisi arasından civici seçerdim.

  • 330bin ötv muafiyeti limitinde "atmosferik" olmayan alternatifler;

    sedan;
    - civic 1.5 turbo-otomatik elegance
    - megane 1.33turbo-otomatik touch (liste fiyatı hafif kabarık, bayide pazarlık ile limite çekilir)

    C-SUV;
    - grandland 1.2turbo-otomatik essential
    - Qashqai 1.33turbo-otomatik tekna


    vs. vs.

    * corolla tarafında zaten yeni 1.5 motorun LPG uyumu yok, hem zayıf performans hemde LPG olmamasıyla bir avantajı kalmıyor. Civic tarafında LPG'li Eco 308bin, 1.5turbo ise 330bin seviyesinde. o rakamlarda aradaki az fiyat farkına yine atmosferik motor tercih etmek pek mantıklı durmuyor.

    ** bilhassa uzun yolda biraz mesafesi olan bir yokuşu çıkarken yanınızdan yarı-fiyatlı dizel motorlu clio-sümbül-egea'larin vızır vızır geçmesi ve yokuşta bir sollama yapmaya calisirken arkanızdan gelen clio'nun önümden cekil diyerek arkanızdan sürekli sellektör atması hoş olmuyor arkadaşlar. hee hacimli-ciğerli en az 2 litre atmosferik olur o zaman eywallah derim ama oda bizde olmuyor vergi dilimi vs. derken, yoksa atmosferik ile bi derdim yok benim.

    @commandx @MuammA_



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 22 Haziran 2021; 20:59:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    1.5 atmosferik corolla, 1.6 atmosferik civic yokuş vs farketmez, her türlü dizel cliodan hızlı gider istedikten sonra. Piyasadaki clioların çok büyük çoğunluğu 75-90hp. Çevirirsiniz devir, dinlersiniz motor sesini, her türlü gider atmosferik. Bunların zorlanacağı hızlar clionun tedirgin ettiği hızlar olur.


    1.6 eco civic 308 bin, 1.5 turbo 330bin. 22bin fark var. Az para mı? Yakıt farkı ne olacak? İkinci elde satmak istesen hangisi kolay ve daha değerli gidecek? Bakın 2016 - 2018 1.2 turbo megane fiyatlarına. Civicten en az 20-30bin daha uygun. Millet boşuna mı gidiyor 1.6 eco civic alıyor 1.5 turbo dururken? Bir siz mi akıllısınız? Sizin hoş olmöuyor dediğiniz şey birçoğu için önemsiz bir durum. Herkeste yok eziklik psikoloji. Hızlı gitmek isteyen bassın gitsin, bana ne?


    Lpg uyumlu olmasa da corolla ekonomik bir araç. Fiyat avantajı çok.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    madem çok memnunsun sen atmosferik al dayıcığım.


    - konu sahibi zaten ötv muafiyeti ile alım olacak yazmış yani aradaki fark 22bin degil max. 8-10bin olur, belki o kadar bile olmaz.


    - şu "yokuşa girmeden basarım gaza devir çeviririm yekten çıkarım yokuşu" şeklinde tekdüze senaryoyu bırakın artık, he tabi bütün yokuşlar bomboş önünüz hep açık, gazı hiç kesmeden gideceginizimi sanıyorsunuz? 2 şeritli yolda yokuşta sollama için önünüze atlayan kamyonların üstündenmi atlamayı düşünüyorsunuz? mecburen 2.vites 25-30km/h kadar hıza düşüp sollama yapan kamyonun arkasına takılacaksınız, hehh ondan sonra tork olmayan araçta nasıl hızınızı arttiracaksiniz yokuşta çok merak ediyorum. soldan hızlı gelen araçlar geçene kadar mecburen sağ seride geçip kamyonların arkasında kalacaksınız.

    derdim 140-150 basarak gitmek değil, 90-100 sakin sakin gideyim deseniz bile önünüze illa 40-50 ile giden bir ağır vasıta çıkacak. napimm şimdi ben kamyonların arkasında 600km'lik tatil yolunu 50 ile mi gideyim? hee siz kamyon arkası yazılarını okuyarak gitmeyi seviyorsanız ona lafım yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Haziran 2021; 13:11:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Böyle hayali senaryolar uydurmaya gerek yok. Tek şerit yol kalmadı. Dediginiz durumu hiç yaşadığımı bile hatırlamıyorum. 40-50 ye düşse ne olacak, bastığın gibi hızlanır amma abartiyorsunuz. He biz kamyon arkasında kaliyoz, yokuş çıkamıyoruz, sollama yapmıyoruz. Sollama yaparken yarım saat sürüyor, karşıdan gelen tosluyor, ölüyoz gidiyoz atmosferik motor yüzünden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Böyle hayali senaryolar uydurmaya gerek yok. Tek şerit yol kalmadı. Dediginiz durumu hiç yaşadığımı bile hatırlamıyorum. 40-50 ye düşse ne olacak, bastığın gibi hızlanır amma abartiyorsunuz. He biz kamyon arkasında kaliyoz, yokuş çıkamıyoruz, sollama yapmıyoruz. Sollama yaparken yarım saat sürüyor, karşıdan gelen tosluyor, ölüyoz gidiyoz atmosferik motor yüzünden.

    "dolu araba yokuşta bastığın gibi hızlanır" he canım hee anlat masal gibi Engelli Ötv indirimiyle 1.5 corolla vision multidrive s mi? Honda civic 1.6 elegance mı 


    ayda 10 kere geçtiğim yol ne diye "hayal" olsun. şehir-köy arası gidiş geliş 120km yolun daralan 2 şeritli yokuş bölgesinde birbirini sollamaya çalışan kamyonlar yüzünden herkes cambaz gibi survivor oynuyor her seferinde. "arkamdaki nasılsa durur" diyerek birden sollamaya çıkıp önünüze atlayan bir tir/kamyon illa denk geliyor her geçişimde . hayali senaryo dediğiniz asıl sizin "bütün yokuşları önünüz bomboş olarak çıkacağınızı zannetmenizdir" yok öyle bir dünya hocam, bütün yollar aynı değil. tabi siz Konya ovası gibi yerde iseniz ona bişey diyemem.


    3 şeritli - 4 şeritli yol olsa ne olacak ki zaten, geçtiğim yolda şu resmi kaç kere gördüm sayısını hatırlamıyorum.


    Engelli Ötv indirimiyle 1.5 corolla vision multidrive s mi? Honda civic 1.6 elegance mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Haziran 2021; 2:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • düşük hacimli atmosferik anca lpg için çekilir. bu açıdan civic daha önde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatcagdas

    "dolu araba yokuşta bastığın gibi hızlanır" he canım hee anlat masal gibi  


    ayda 10 kere geçtiğim yol ne diye "hayal" olsun. şehir-köy arası gidiş geliş 120km yolun daralan 2 şeritli yokuş bölgesinde birbirini sollamaya çalışan kamyonlar yüzünden herkes cambaz gibi survivor oynuyor her seferinde. "arkamdaki nasılsa durur" diyerek birden sollamaya çıkıp önünüze atlayan bir tir/kamyon illa denk geliyor her geçişimde . hayali senaryo dediğiniz asıl sizin "bütün yokuşları önünüz bomboş olarak çıkacağınızı zannetmenizdir" yok öyle bir dünya hocam, bütün yollar aynı değil. tabi siz Konya ovası gibi yerde iseniz ona bişey diyemem.


    3 şeritli - 4 şeritli yol olsa ne olacak ki zaten, geçtiğim yolda şu resmi kaç kere gördüm sayısını hatırlamıyorum.




    Alıntıları Göster

    Passat 2.0 tdi kullanıcısıym

    Bu anlattıkların civic için de corolla için de masal kusura bakma

    İkisi de insan gibi araba kullananı tatmin eder

    Forumdan shadowgeist in 1.33 corolla ile pozantıya gittik yemeğe 5 kişi

    Kamyon da var rampa da

    Gayet de rahat yolculuk ettik.

    Bastığında da hızlanıyor evet,araba kullanmayı bilmiyorsan sürücü kursuna yazıl

    Ezberden bilmiş bilmiş konuşmaktan vazgeçin artık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 23 Haziran 2021; 5:28:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Performansı civic, corollaya göre çok kötü olan xv den örnek vereyim. Resmini attığın durumdaki kamyonu, xv ile yüklü iken 4bin deviri geçmeden(yani motor sesi dinlemeden) 6-7 saniyede sollarım. Daha hızlı sollamak istersem deviri yükseltir, 3-4 saniyede sollarım.


    Hayali senaryolara gerek yok. Bu araçların performansı abarttığınız gibi kötü değil. 302 otobüs gibi zanneder bu yazdıklarınızı duyan.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.