Şimdi Ara

Enerji İçecekleri Uyanık Mı Tutuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
31.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilindiği üzere piyasada bir çok enerji içeceği mevcut. Bunların başında Burn ve Redbull geliyor. Uzun yol yapan şöförlerin dikkat kaybı yaşamamak ve uyanık kalmak için enerji iceceği tükettiği söyleniyor. Bu konu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez. Uzun zamandır aklıma takılıyordu aslında. Bugün birtane aldım ve içeriğine baktım. Taurin, İnositol, Kafein ve B grubu vitaminleri içeriyor. Kafeinin beyni uyararak uyanık kalmayı sagladıgı dikkati toparladığı ve kas performansını arttırdıgı bir gerçek. Lakin Taurin ve İnositol tam olarak ne işe yarıyor ?

    Taurin

    Bazı çalışmalar taurin ile kafein beraber alındığında düşünme yetisini geliştirdiği sonucunu ortaya koysa da bu iddia daha bilimsel olarak ispatlanamamıştır.
    Taurinin başka pek çok başka faydası da bulunmaktadır. Bu aminoasit, potasyum, sodyum ve magnezyumun taşınmasında rol oynar, kan basıncını ve kalbin atış hızını düzenler, nörotransmiter maddelerin üretiminde ve beynin korunmasında görev alır.

    İnositol

    İnositol ve faydaları: B grubu vitaminlerinden olan inositol fosfolipitlerin yapısına girer. İnositol kolinle birlikte çalışarak yağ ve kolesterol dengelenmesine, karaciğer sağlığının korunmasına yardım eder. Büyüme, üreme, kas gelişimi, açlık sırasında ketosizi önlemede, beynin sağlıklı çalışmasında, lesitin sentezinde görevleri vardır.İnositol hücre zarının temel maddelerindendir. Beyin ve kasların çalışmasına yardım eder.

    Söylenenler doğruysa yani uzun yol şöförleri enerji iceceği tüketerek uyanık kalıyor ve dikkatli dagılmıyorsa bunu başaran aslında kafein değilmidir ? Yukardaki iki maddeninde kafeinde oldugu gibi kanıtlanmış net bir dikkat toplama sinir sistemini uyarma etkisi yok.

    4-5 lira bu iceceklere vermek yerine 1 liraya alınan acı bir kahve daha mı iyi olacaktır sizce ?







  • Uyanık mı tutuyor bilemem ama benim bağırsakları iyi çalıştırıyor. =)))
  • Biyolojiden bildigim kadarıyla

    Norotransmitter maddeler sinir sisteminde bulunur . Sinir sistemi ve endokrin bezler de vücudun ic dengesini saglar

    Taurin beynin erken algılamasını en azından daha erken davranabilmeyi sağlıyor sanırım

    Bence 4 5 liralık olan daha iyi

    Valla ne zaman kahve icsem uykum geliyor en iyisi uyumak zaten beyin uyku istiyorsa kafein falan yalan

    Ya duş alican ya uyuyacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enerji icecegi uyanik tutuyor evet. Ben uzun yolda hep alirim yanima. Bariz bir sekilde farkediyor.

    Kahve falan hikaye bu arada. Benim uykum gelir kahve icince.
  • aslına bakarsanız pek icabet etmemiştim babama uzun yola cıkmadan önce nereden estiyse ısrar etmişti gece yolculugu birde 2 tane kırmızı burn ü zorla içirmişti ve hakikatende uyuklayan ben bir kıpırtı hissetmiştim ancak birazda bünye meselesi :))
  • vize ve final dönemlerimde 2,5 lt cola, enerji içecekleri ve bolca sigara ile 3-4 gün uyumadığımı bilirim sağlıklı mı değil ama şartlar
  • yorumlar için teşekkürler. diğer arkadaşlarda öneri olacaktır
  • Bir kaç kez uzun yolda kullandım,hissedilir şekilde işe yarıyor ama kötünün iyisi. Sonradan daha bir eşekten düşmüş gibi oluyor insan.
  • Bende hiç etki etmiyor bu enerji içecekleri ama tadı güzel ısmarlayan olursa içerim

    Redbull satışlarının en az yarısı votka ile tüketiliyordur kimsenin uykum açılsın diye redbull içtiğini sanmıyorum zaten uyku falanda açmıyor. Çay en güzeli hem kafein var hem bol bol içtiğin için fiziksel bir aktivite var hemde çok daha sağlıklıi
  • aralarında en iyi etkiyi redbull gösteriyor bana göre... ben farkını görüyorum, bariz şekilde bana etki ediyor... önceden haftada yol yapmasam bile 2-3 tane içerdim, uzun yolda zaten yanımdan eksik olmaz ama etkisi geçince insan bariz bi düşüş hissediyor. Ben yolunuz uzun (5 saat ve fazlası) veya yorgunsanız tavsiye ederim
  • Bendede alışkanlık oldu bende uzun yoldan önce iciyorum ama ise yarıyorumu yaramiyormu yorum yapamam psikolojik olabilir
  • bende uzun yolda içiyorum

    bir keresinden nescafenin soğuk kahvesini içtim ayık kalmam gerekiyordu istasyondaki satıcı önderdi

    İçmez olsaydın karın ağrısı beni öldürdü
  • Bunyeden bunyeye degisir. Nedense makul oranlarda alinan kafein bende bir ise yaramiyor. Kola, kahve vs vs icsem de ayni icmesemde. Redbull'u da denedim o da bir ise yaramadi. En guzeli insanin kendini bilmesi ve dis etkenlere bagli kalmadan gidebilmesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    bende uzun yolda içiyorum

    bir keresinden nescafenin soğuk kahvesini içtim ayık kalmam gerekiyordu istasyondaki satıcı önderdi

    İçmez olsaydın karın ağrısı beni öldürdü

    Onlar hem pahalı hem de dandik

    Vanilyali falan ne ise yarıyor çözemedim etki de etmedi
  • Normalde enerji içecekleri koşu, spor faaliyetleri gibi normalin üzerinde efor sarfedilecek aktivitelerden önce kullanılması öneriliyor. Çünkü içecekten alınan ani enerjiyi yakmanız gerek. Araçta oturduğunuz yerde 1 adetten fazla hızlı bir şekilde tüketilmesi sonucunda baş ağrısı yaptığını biliyorum. Belki daha değişik yan etkileri de olabilir.
  • Sözde enerji içecekleri uyarıcıdır ve sağlığa çok zararlıdır. Kafein bağımlısı değilseni kahve daha çok işe yarar.
  • arkadaşlar redbull içindeki taurinin uyanık kalma ile ilgisi yok. taurinin vücutta kullanıldığı önemli yerlerden biri safra asitlerinin sabunlaşma etkisi yapılmasıdır. asıl uyanıklığı sağlayan kafein. oda kesin bilgim olmaması birlikte 1lt redbull daki kafein oranı 1.5 lt deki kolaya eşit diye biliyorum

    enerji içeceklerinde son trend glisin içermesidir. glisin amino asiti santral(merkezi) sinir sisteminde eksitatör(uyarıcı) etki yaparken(bu etkisi ile kafein daha güçlü oluyor), periferik(vucut diye kısaltabiliriz) sinir sisteminde ise inhibitör(uyarıyıları kesen) etki oluşturmaktadır.
  • Enerji içeceği denilen sıvıların uyanık kalmayı sağlaması gibi bir durum yok, tamamen psikolojik. Bol miktarda kahve az da olsa işe yarayabilir. Ama cin gibi olmak için Modiodal, Modafinil vb. bir şeyler almak gerek.
  • burn ve redbull 2şer tane beni 36 saat uyanık tutmuştu
  • Nescafe express içerim genellikle. Faydası var mı derseniz, psikolojik olarak var fiziksel olarak pek yok sanırım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.