Şimdi Ara

Ender 3 pro yazıcıda eksen kayması problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var lütfen yardım edin. Benim Ender 3 pro 3 Boyutlu yazıcım var eksen kayması problemi ile karşılaşıyorum yabancı kaynaklara baktığımda işte vidaları sıkın ya da gevşetin, kayısı gergin yapın ya da gevşek bırakın hepsini denedim en sonunda bilgili birisine mesaj attım o da cevap verdi dedi ki "Gazi merhaba, eksen kayması dışında bir sorunun yok gibi görünüyor. Eksen kaymasının birkaç sebebi olabilir. İlki sürücülerin vref ayarının yanlış olması. Bunu elektronikten anlamıyorsan kendin yapma. Kartı yakabilirsin. Diğeri kayışların aşırı gergin ya da aşırı bol olması. X, y, z kalibrasyonları da önemli ama kayma ile alakası yok. Anakartının iyi soğutulduğuna emin ol." diye bir yazı gönderdi bana şimdi ben anakart'ı açmaya kalksam yakma ihtimalim var çünkü okul okumadım yapsam yapar mıyım özgüvenim var belki yaparım ama riske gerek yok dedim ki fan takayım ama bu sorunuma çare olur mu? Bence olur hangi fanı önerirsiniz? Ya da vref ayarı mı yapmalıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İyi günler, vref ayarı motorlara verilecek maksimum akımı ayarlamak için kullanılan trimpotların ayarıdır. Her motor için ayrı olarak sürücü entegresinin yanında bulunan trimpotları çevirerek orta uçtaki gerilim değerini de ölçü aleti ile ölçerek sürücü entegresinin katalog değerine göre yapabilirsiniz ama yapmayın ölçü aleti probu ile bir yerleri kısa devre edip rahatlıkla bozabilirsiniz ana kartı. Yazdırma sırasında işlemi duraklatarak extruderın home pozisyonuna gelmesini bekleyin. Eksenleri elinizle rahatlıkla oynatabiliyorsanız sürme akımları çok düşük ayarlıdır diyebiliriz bu durumda vref ayarından şüphelenin. Yazdırma işlemini durdurursanız (stop) motorlar serbest kalır, duraklatırsanız (pause) motorlar sabit kalır unutmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problem hangi eksende? Baskı sonucunu gösteren bir fotoğraf paylaşır mısınız?

  • Ender 3 pro yazıcıda eksen kayması problemi

    Filament bitmişti bu modeli yazarken ağız kısmında durdurdum sonra filamenti taktım devam ettirdim böyle oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddrram D kullanıcısına yanıt
    Ender 3 pro yazıcıda eksen kayması problemi

    Hocam böyle oluyor ne yapmam gerekiyor acaba (bu baskıyı yazarken Filament bitti durdurdum baskı işlemini yeni Filament taktım tekrar başlattım durdurduğum kısımdan itibaren böyle oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ddrram D kullanıcısına yanıt

    Tamamdır şimdi anladım çok teşekkür ederim yanıtınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.