Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4972. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
100.587
Cevap
616
Favori
4.046.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 49704971497249734974
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lakposhtha parvaz mikonand • 2004 / Bahman Ghobadi


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Para, kişisel hırs, faşizm ve ideolojilerin çocukların üzerinde ne denli yıkıcı etkiye sahip olduğunu ortaya seren bir film. Kaplumbağanın üzerindeki yükten daha ağır, insanın içini acıtıyor. Çocuklardan kiminin bacağı yok, kiminin kolları... Savaşın onları hem fiziksel hem de psikolojik anlamda yiyip bitirmesine bu filmle şahit oluyoruz. Onların hayatını hayal etmek bile bizler için çok zor. Çocuk yaşta anneliği yaşamak zorunda bırakılmış olan kız da var, mayınları temizleyip gelir elde etmek isteyen bir erkek çocuğu da.


    Ve bir kez daha İbn Haldun'un o acı vecizesiyle baş başa kalıyoruz: ''Coğrafya kaderdir''



    7.5/10

  • Yasak sokaklar (1965) 10 / 7 Unutulmaz Türk Filmleri serisinden izlemeyen varsa kaçırmasın


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vector x-31

    Reminiscence (2021) 10 / 7 Bilimkurgu macera severler kaçırmasın birde Hugh Jackman performansı var tabi


    Tavsiye için teşekkürler.

    Güzel filmdi, ben de tavsiye ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam

  • The Suicide Squad


    10/5

    Marvel' a özenmeye çalışıp filmi batırmışlar. Güldüren sahneleri saçma, aksiyon yarım yamalak IMDB nasıl 7.5 vermiş anlamadım.

    Çok boş vakitte çerezlik izlenir..

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
  • Solace


    10/8.5


    Kalite..


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackWondo -- 15 Eylül 2021; 13:20:15 >
  • vector x-31 kullanıcısına yanıt

    Ben de birkaç gün önce izlemiştim ama hiç beğenemedim bir türlü. Sanki ilk filmdeki tecavüzcü kötü adamı nasıl yaparız da ''o da kötü şeyler yaşıyor be aslında kötü bir adam değildi'' der gibi anlamsız bir arayışa düşmüşler, birde önceki filmde hadi neyse olur böyle adamın duyuları gelişmiştir zaten ufacık ev diye normal karşılanacak durumların daha da üstüne çıkılmış ikinci filmde adam wall hack açık gibi gidiyor.

    Son olarak bir de şu dikkatimi çekti ilk filmde ''there is no God'' diyen adam, ikinci filmde sonradan imana gelen dayılar gibi sürekli ''aman tanrı'' diyerek geziyor o arada ne olduysa  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

  • Angel-A • 2005 / Luc Besson


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Paris ile özdeşleşmiş birçok film var. Bu filmler renkli filmler olmasına rağmen, kendi açımdan hiçbiri Angel-A kadar etkileyici sunulmadı. Siyah beyaz olmasına rağmen mekan fotoğraflaması, açılar ve çekim kalitesi o kadar iyi ki varoluşsal bir hikaye başarılı teknik sayesinde şiirsel bir yön kazanıyor.


    Hayatını yalanlarla geçiren ve kendisini değersiz hisseden bir adamın, meydana gelen sürreal olay sonrası benliğini keşfetme yolculuğu çok güzel işlenir filmde. Birini sevmenin yolunun sevilmekten geçtiği, bütünü saran bir mutsuzlukta aslında gerçek mutluluk yolunun biraz da bu sevgi olduğu anlatılır. Angela karakterinin fiziksel özellikleri maskülen etkiler sunarken, Andre'nin; tam tersi olarak kırılganlığı, zekası ile feminen yönü resmedilir. Bu gerçeküstü hikayenin duygusal inandırıcılığının böyle yüksek olmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz Rie Rasmussen'in oyunculuğu ve mimik performansı. Fotoğrafçı olmanın da getirdiği müthiş avantajı da kullanarak, filmde her şeyi yapabilecek biri olduğunu inandırmakla kalmıyor film bittiğinde neden yanınızda Rasmussen yok diye acı çektiriyor biraz.


    Beni üzen ender şeylerden biri ise finalin klasik Hollywood kolaycılığıyla sonlandırılıp, seyirciyi herhangi bir iç sorgulamaya itmemesi oldu. Avrupa sinemasının en büyük farkı da bu hesaplaşmanın ta kendisidir aslında.


    8/10

  • Deli Deli Olma

    7/10


    https://m.imdb.com/title/tt1368068/

    Oyunculuklar,atmosfer çok iyi olsada kurgu ve senaryo biraz zayıf kalmış.

    Senaryo ve kurgu iyi olsa en iyi Türk filmlerinden biri olabilirdi.

    Bu haliyle bir başyapıt değil, ama iyi bir film.Ailece izleyebileceğiz bir dram filmi.Dram derken acıtasyon yok ve bazı sanat filmleri gibide sıkıcı değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 16 Eylül 2021; 8:44:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eXistenZ • 1999 / David Cronenberg


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    En popüler oyunları piyasaya süren Antenna Research şirketi, büyük bir ses getireceğini inandığı yeni oyununu onun yaratıcısı ve birkaç üyesi ile denemek için biraraya gelirler. Bundan sonra karakterler serüvene dahil olur ve filmin amacına ortak oluruz izleyici olarak. İnsanların oyun adı altında bir yolculuğa çıkıp gerçeklikten koptukları ve kendilerini bu evrende daha mutlu hissettikleri ortaya çıkar. Gerçeklik ve soyut evrenin birbirine girdiği bu ortamda artık neyin sanal ya da gerçek olduğu insanlar tarafından karıştırılmaktadır.


    Filmin felsefesi zaten birçok kitap, anime, film ve dizi tarafından işlendi. eXistenZ'in de, David Cronenberg usülü sinema diliyle oluştuğu ayan meyan ortada. Bedenin hem fetişizm hem de mekanik unsurlara karışması, normal dünyada sıradan gibi görüneni ters yüz ederek karmaşa yaratması vb gibi. Ancak bu filmde iyi bir felsefeye uyum gösteremeyen son derece özensiz grotesk, anlamsız bulduğum senaryo hakimdi. Böyle olması da filmin felsefesinin etkileyiciliğini inanılmaz azalttı. Sahneler içi doldurulmayı bekleyen ama anlamsız metalarla bulamaç haline getirilmiş gelişigüzel bir bayalığın temsilcisi maalesef. Bunun aksine kurgu, oyunculuk ve yer yer oluşan teatral etki bakımından gayet yerinde bir hali mevcut. Özellikle oyun padinin bağlantı şeklinin bir göbek kordonu şekliyle insanla bütünleşiyor oluşu gibi çeşitli detaylar, kendimce filmi ayakta tutan şeylerdi.


    İzlenebilir bir yapıya sahip ancak vasattan öteye gidemediğini düşünüyorum filmin. 


    6/10

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Upgrade(2018)


    Çok yüksek bir bütçesi yok filmi izlerken onu anlıyorsunuz ama düşük bütçeylede kaliteli bilim kurgu filmleri yapılabiliyor, imdb puanınıda tam hak ediyor, bende aynı puanı veriyorum 7.5/10

  • Abre los ojos • 1997 / Alejandro Amenábar


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Amenabar'ın son derece dolambaçlı hikayesi. Senaryo üzerine kurulu bir film diyebiliriz. Vanilla Sky adlı filmi izleyenler varsa, orijinal versiyonunun bu olduğunu söylemekte fayda var. Tom Cruise potansiyeli görüp filmi satın alırken, Penelope Cruz'un da tadına bakmayı ihmal etmemiş.


    Gizem dolu filmleri sevenler için iyi bir alternatif olabilir. Gereksiz uzatılmasaydı daha iyi olurdu kesinlikle.


    7/10

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Anayurt Oteli-1987


    8/10




    Film Yusuf Atılganın aynı adlı romanından yönetmen Ömer Kavur tarafından beyazperdeye aktarılmıştır.Psikolojik,drama türünde bir yapımdır.Bana göre başrol oyuncusu Macit Koper Türk sinemasında underrated kalmış bir aktördür.Filmin ana karakteri Zebercet i Norman Bates(Psycho) karakterine benzettim.Birebir olmasada bir yere kadar birbirine benzeyen karakterler.


    Ayrıca film her sinema seyircisine hitap eden bir yapım değil.Büyük çoğunluk en iyi Türk filmlerinden biri yorumunu yaparken bir azınlıkta filmden sıkılabilir...

    https://m.imdb.com/title/tt0092558/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 21 Eylül 2021; 4:0:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Captain Fantastic • 2016 / Matt Ross


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    İzole bir ortamda yaşayan baba ve altı çocuğunun son derece eğlenceli, düşündürücü hikayesi var. Sahne bir geyik avıyla başlayıp, pagan unsurları devraye sokarken akışla beraber bu insanların moderniteye nasıl ayak 'uyduramayışının' bir resmi olarak karşımıza çıkar.


    Filmin iki unsuru net olarak eleştirdiğini gördüm. İlki; çocukları oyun konsollarından, telefonlardan uzak tutmaz ve gerçek olan çok temel bilgileri yalanlarla geçiştirirseniz gelecek nesillere ait kalıntılı mallar bırakırsınız. İkincisi ise; Dört dil bilmeniz, siyasi tarihe sonuna kadar hakim olmanız ya da Bach tutkunu olmanız hiçbir şey ifade etmez. Bilgi, çevreyle paylaştıkça ve sosyal hayatta bireysel anlamda size bir şey katınca anlamlıdır. Farklı dilleri farklı paydaşlarla bir araya getirmediğiniz sürece o dili bilmenin de hiçbir anlamı yok. Eğer bunun ortasını tutturabilirseniz bence filmin vermek istediği fütürist idealar olgusuna ancak ulaşılabilir. Alanın işgal edilmesinden şikayet edilebilir fakat kendi alanımızı kontrol etsek bile hiçbir zaman bizden bağımsız şeyleri bu noktada engelleyemeyiz.


    Baba aslında bir tanrıyı simgeler. Çocuklarını dış dünyanın sakıncalarından kendi net çizgileriyle ayırmaya çalışması buna en güzel örnek. Kopuş gerçekleştikten hemen sonra sakallarını keserek aslında bu defolarını ve tutuculuğunu da bir kenara bırakır, mantığa kavuşur. Film gerçekten çok güzel. Geç izlediğime de biraz hayıflandım doğrusu.


    8/10

  • Josee, the Tiger and the Fish


    romantik anime. benim anladığım, kızlara çok yüz vermeyeceksin, valla başına herşey gelir :)

    neyse, romantik bir anime. bu tarzı seviyorsanız izleyin. komik yada eğlenceli değil.


     [ IMDB=

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Joze to tora to sakanatachi (2020) - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt12879624/

    ]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 22 Eylül 2021; 16:57:46 >
  • İdiocracy

    7.5/10


    https://m.imdb.com/title/tt0387808/

    Günümüz dünyasınıda içine alan gelecekteki dünyanın gelebileceği noktayı anlatıp,eleştiride bulunan eğlenceli bir film.Mike Judge filmi olup başrolde Luke Wilson var.

    Özellikle filmin başındaki anlatım dili ve eleştiriler iyiydi.Sona doğru düşen bir temposu var.Hem eğlencelik bir film ve eleştiri içeren bir film.Tabi çok daha kaliteli bir yapım olabilirmiş.Ama bu tarz işler az olduğundan ortalama bir filmden kendini ayırıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Katok i skripka (1961) - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt0053987/

    Tarkovsky'nin enstitüyü bitirmek için çektiği orta metraj filmi. Bir silindir işçisi ve müzisyen çocuğun hikayesini anlatıyor.


    7.5/10

  • Çizgi Pijamalı Çocuk (2008)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    WW2 ile ilgili 1 milyonuncu film olabilir ama yine de çok sarsıcı. Savaşa çocukların gözünden bakmak ve savaşın ne kadar ...tan birşey olduğunu tekrardan farketmek...

    10/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxPayne87

    İdiocracy

    7.5/10


    https://m.imdb.com/title/tt0387808/

    Günümüz dünyasınıda içine alan gelecekteki dünyanın gelebileceği noktayı anlatıp,eleştiride bulunan eğlenceli bir film.Mike Judge filmi olup başrolde Luke Wilson var.

    Özellikle filmin başındaki anlatım dili ve eleştiriler iyiydi.Sona doğru düşen bir temposu var.Hem eğlencelik bir film ve eleştiri içeren bir film.Tabi çok daha kaliteli bir yapım olabilirmiş.Ama bu tarz işler az olduğundan ortalama bir filmden kendini ayırıyor...
    Türkiye başta olmak üzere sıkıntı yaşayan birçok az gelişmiş-gelişmekte olan ülkelerin barındırdığı insanların adeta kökenini anlatan efsane bir film.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Eylül 2021; 15:34:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed Wood

    Captain Fantastic • 2016 / Matt Ross



    İzole bir ortamda yaşayan baba ve altı çocuğunun son derece eğlenceli, düşündürücü hikayesi var. Sahne bir geyik avıyla başlayıp, pagan unsurları devraye sokarken akışla beraber bu insanların moderniteye nasıl ayak 'uyduramayışının' bir resmi olarak karşımıza çıkar.


    Filmin iki unsuru net olarak eleştirdiğini gördüm. İlki; çocukları oyun konsollarından, telefonlardan uzak tutmaz ve gerçek olan çok temel bilgileri yalanlarla geçiştirirseniz gelecek nesillere ait kalıntılı mallar bırakırsınız. İkincisi ise; Dört dil bilmeniz, siyasi tarihe sonuna kadar hakim olmanız ya da Bach tutkunu olmanız hiçbir şey ifade etmez. Bilgi, çevreyle paylaştıkça ve sosyal hayatta bireysel anlamda size bir şey katınca anlamlıdır. Farklı dilleri farklı paydaşlarla bir araya getirmediğiniz sürece o dili bilmenin de hiçbir anlamı yok. Eğer bunun ortasını tutturabilirseniz bence filmin vermek istediği fütürist idealar olgusuna ancak ulaşılabilir. Alanın işgal edilmesinden şikayet edilebilir fakat kendi alanımızı kontrol etsek bile hiçbir zaman bizden bağımsız şeyleri bu noktada engelleyemeyiz.


    Baba aslında bir tanrıyı simgeler. Çocuklarını dış dünyanın sakıncalarından kendi net çizgileriyle ayırmaya çalışması buna en güzel örnek. Kopuş gerçekleştikten hemen sonra sakallarını keserek aslında bu defolarını ve tutuculuğunu da bir kenara bırakır, mantığa kavuşur. Film gerçekten çok güzel. Geç izlediğime de biraz hayıflandım doğrusu.


    8/10

    Hocam bu filme ilk defa 9 vermeni beklerdim çünkü bana göre gerçekten Mükemmele yakın bir film ))

  • 
Sayfa: önceki 49704971497249734974
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.