Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4915. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100.585
Cevap
616
Favori
4.045.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 49134914491549164917
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • The Babadook, 2014 | Jennifer Kent

    En kötü kabusların gerçeğe dönüşmesini ele alan psikolojik korkuya dayalı bir trajedi. Nefretin tezahürü bir karabasan fikrini çok orijinal buldum. Hem annenin hem çocuğun oyunculukları şahaneydi. Klasik hoplatmalı zıplatmalı korku filmlerinden sıkılanlar bir şans versin derim. 7/10




    Revolutionary Road, 2008 | Sam Mendes

    American Beauty'nin yönetmeni Sam Mendes yine aile yapısını sorgularken izleyiciye 'bir gün içinizde biriken boşluk hissini fark ettiğnizde bir şeyleri değiştirmek için harekete geçer misiniz, yoksa susup hayatınıza devam mı edersiniz?' diye soruyor adeta. Bitme arefesindeki bir evlilikten manzaralar sunan Marriage Story ile oldukça benzeşseler de bu filmi daha gerçekçi buldum. Ayrıca Titanic'ten seneler sonra Kate ve Leo ikilisini bir arada görmek beni duygulandırdı. 9/10




    Gangs of New York, 2002 | Martin Scorsese

    20.yüzyıla girmek üzere olan New York'ta geçen, dönemi kostüm/mekan tasarımlarıyla muhteşem yansıtan bir film. 'America was born in the streets' sloganından hareketle, o yıllardaki hem siyasal hem sosyal yapıyı eleştiren bir eser. Daniel Day Lewis, Leonardo Di Caprio ve Cameron Diaz isimleri çok başarılı. Bir nebze süresi uzun olsa da, kesinlikle görülmesi gereken bir film. Ayrıca aldığı 10 Oscar adaylığının hiçbirini kazanamamış olması çok ilginç. 8/10


    Remember the first rule of politics. The ballots don't make the results, the counters make the results. The counters. Keep counting.





    Stonehearst Asylum, 2014 | Brad Anderson

    Birkaç ay önce ilk kez buradaki yorumlarda görüp Shutter Island benzetmelerinden dolayı not almıştım, yeni izleyebildim.
    Edgar Allen Poe'nun öykülerinden birine dayanması da beklentimi artırmıştı ancak twistlere rağmen beni pek etkileyemedi, ne oyunculuklar ne de senaryo. Vasat buldum. 5/10




    Man on Fire, 2004 | Tony Scott

    Son zamanlarda hiçbir filmden bu kadar etkilenmemiştim, mahvetti bu film beni resmen. Aksiyondan tutun, duygusal sahnelere her şeyiyle enfesti. Denzel Washington hayranlığım katlanırken Dakota Fanning, I Am Sam (2001) filminden sonra bir kez daha ufacık yaşına rağmen gösterdiği performansla beni ağlattı izlerken. 10/10


    Revenge is a meal best served cold.


    Forgiveness is between them and God. It's my job to arrange the meeting.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andy Selva -- 7 Ocak 2020; 22:59:17 >
  • Filmin konusu bir hava durumu spikeri aynı günü tekrar yaşayıp yaşayıp duruyor. Kurtulmaya çalışıyor oldukça komikti. Sıkmayan bir film.

  • Agora • 2009 / Alejandro Amenábar


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Felsefe ve bilim tarihine adını altın harflerle yazdırmış Hypatia'nın merkezinde geçiyor film. Roma İmparatorluğu hâkimiyetindeki İskenderiye'de geçen hikayede ortam pagan ve hristiyanların gerginliği içerisinde. İnsanların dini bağnazlık altında, günümüze gelebilecek nice eseri nasıl yakıp yıktıkları da gösteriliyor. Zamanında tümden cahillerin şehit ilan edildiği, din fanatiklerinin aziz olabildiği yüzyıllar gerçekten de şok edici.

    Film, bahsettiğim zıtlıklardan kendisine iyi bir altyapı hazırlayıp mükemmel bir dönem atmosferi yaratıyor kendisine. Dönemin şartlarını biraz olsun merak edenler mutlaka izlemeli. Prodüksiyon başarısı göz dolduruyor. Hem mimari açıdan yarattıklarıyla hem de yer yer dünya atmosferi dışına çıkan gösterimleriyle Hypatia'yı taçlandırmasıyla net bir duruşu var. Senaryo bütünlüğü bir perde daha yukarda olsaydı ortaya şaheser çıkabilirdi her anlamda.


    8/10





    Capharnaüm • 2018 / Nadine Labaki


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Nadine Labaki duruşunu en çok beğendiğim kadın yönetmenlerden. Sukkar banat filmi ile bunu çok güzel şekilde ortaya koydu. Yönetmenliği ayrı, oyunculuğu da ayrı lezzetli açıkçası. Capharnaüm ile yansıtmaya çalıştığı toplumsal gerçeklik olgusu sinemacı olmak isteyen gerçek yönetmenlerin girişmek zorunda oldukları bir olgudur. Toplumun derdi, hayatın gerçeği, insanların içindeki fırtına ve hayattaki rahatsız edici şeylerin hepsi izleyicinin gözünün içine sokulmalıdır.

    Normal seyreden bir Amerikan draması içerisine Capharnaüm senaryosunu koyduğunuzda kesinlikle ajitasyon gelecektir. Fakat zamanında bereketli hilal diye adlandırılan, tümden aldığımız zaman Ortadoğu'nun bu hikayesi yaşanan yüzlerce gerçekten sadece biri. Kuzey Avrupa'da son derece yüksek yaşam standartı içerisinde iklim aktivisti çıkmak sürpriz olmaz. Lübnan, Suriye gibi coğrafyalarda hiçbir zaman çocuk olamazsınız. Kız kardeşinin kanını temizlemek zorunda olan bir oğlan olursunuz yeri gelince. Sırf çocuk yaşta başkasıyla evlendirilmemesi için. Okula eğitim almak için değil, karın tokluğu için girmenin ne demek olduğunu biz hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Sıcak yuvanın içinde içeceklerimizi yudumlarken o ufaklıkları anlamaya çalışmaya cüret edebiliriz ancak.


    Zain'in evden kaçıp kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışırken birden Yonas'a ebevyn olurken görürüz. İşte buradan itibaren daha o yaşta, zorlu şartlarda kendi şikayet ettiği ebevynleri gibi davranmaz. Kendi kanından olmasa bile onu iple sokağa bırakırken vicdanı el vermez, gözyaşı döker. Zain ve Yonas'ın olduğu her sahnede içiniz darlanır, yutkunmak zor gelir. Rahil'in, bir annenin sütünden feragat etmesinin yükünü tanımlayamam bile. O kadar çocupu varken hala ısrarla beraber olan anne babaya ne demeli... Çocuk sahibi olmanın ne demek olduğunu bilmeyen hiçbir çift, ebevyn olmamalı. Topluma birey olarak girecek çocuklara yetemeyecek kadar cahil ve maddi anlamda sıkıntıda olan insanların beş altı tane çocuk yapmaları tam bir çılgınlık. Üremenin özgürlük olduğu günümüzde aynı zamanda bunun yükümlülükleri de olmalı.


    Filmi mutlaka izleyin. Eminim ki sizleri çok etkileyecektir. Ama yazıktır diyeceksiniz mutlaka. Birileri altın varaklar altında züppe gibi gelirken dünyaya, diğerlerinin hayatta kalabilme mücadelesi her şeyden daha ağır geliyor. Vicdan muhakemesinin beyazperdeye yansıyan hali.


    8,5/10
  • Once Upon a Time in Hollywood (2019)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Üstad kalitesini konuşturmuş gene, uzun süresine rağmen kılçıksız tertemiz bir film çıkarmış ortaya. Harika kamera kullanımı, Leo'nun müthiş oyunculuk performansı, seyirciye batmayan Tarantino'nun kendine has özenle yazdığı replikleri, vahşet kan olmadan Tarantino filmi mi olur derken sonlara doğru masterpiece sahnesini ortaya koyması ve bu sahnenin az olması bir parmak balı çaldı ve film bitti. Vahşet konusunda ne kadar usta olduğunu tekrar gördük, o sahneleri daha da uzatabilirdi ama bu filmin diğerleri gibi olmasını istemediği çok bariz. Önceki filmler kadar müzikler o kadar iyi değil ama final sahnesini ve orada çalan parçayı beğendim.

    9/10


    John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Önceki iki filmin baya gerisinde.

    5/10
  • The Selfish Giant (2013)
    7,5/10



    Gone with the Wind (1939)
    8/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someoneme -- 11 Ocak 2020; 8:9:59 >


  • Knives Out

    çok ahım şahım değildi. sinemada izlemenizi tavsiye etmiyorum. bir kaç ay sonra netflix'te yer alır zaten.

    6/10. imdb puanı çok abartılı.
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Fırıncının karısı.

    4/10 oda emeğe saygıdan. Bence tamamı ile zaman kaybı.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Paradise Beach

    6.5/10

    İzlenilebilir bir çete filmi.
  • Eraser (1996)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Arnold'dan fena olmayan çerezlik bir film. Finali çok iyi.

    7/10


    Last Man Standing (1996)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Noir western türünde idare eder bir film. Farklı bir stil denenmiş.

    7/10


    A Perfect World (1993)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Sadece Kevin Conster için izlenir.

    7/10


    The Specialist (1994)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Mantık aramadan izledim ve ben beğendim. Sadece Stallone ve Sharon ikilisi için bile bir şans verilir.

    8/10


    Kalifornia (1993)

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum bu filmi beni yanılttı. Kendine has bir tarzı olan yol-bağımsız film havasında geçiyor. Yönetmenlik çok iyi, Brad'in performansı çok iyi, Michelle Forbes'a oldu bitti hastayım zaten..

    8.5/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 14 Ocak 2020; 3:0:12 >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    10/10 Mükemmel bir film

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Lighthouse • 2019 / Robert Eggers

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Sinematografi anlamında bu senenin en güçlü filmi. çekildiği 1800'lü yılların etkisi, kullanılan analog kamerayla daha da artmış. Duraklatılan her sahneden rahatlıkla fotoğraf alabilirsiniz. Bu stilize özelliği bakımından Bela Tarr'ın, A torinoi lo filmine referans olduğu da açık. Yavaş giden tempoyu gerilimli hale getiren en önemli unsurlardan bir tanesi de sesten yararlanılması. karakterler diyalogu kestiği anda net bir uğultu başlıyor.


    Denizkızları ile Sirenlere gönderme var. Winslow karakterinin figürin üzerinden kendini tatmin etme çabası biraz da eski kültlerden kibeleye, kadınların doğurganlığına vurgu yapıyor. Winslow bu heykelciği parçaladıktan sonra kendi cinsel tatmin evrenini bırakarak, ışığa (Aphrodite) ulaşmanın pratikte temellerini atar. Ve sonucunda tanrılar, Prometheus'un Pandora mitindeki gibi cezalandırırlar, iç organlarını kuşlara yem ederek.

    Wake'in elbette ki Proteus'u canlandırdığı açıktır. Fakat yer yer Zeus'u andıran alegoriye dönüştüğü gerçek. Fenerin oradan yani yüksekten Winslow'u gözetlemesi, direktifler yağdırması, osurup geğirmesiyle klan reisini andırması, anahtarları her an yanında taşıyıp feneri sadece kendi için harcaması ve tabii ki meşhur döl sahnesi. Meninin çoğu yerde Zeus'un şehvetini simgeleyen bir metafor olduğunu söylemek gerek.

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Tek mekan kullanımının başarılı olmasının ana nedeni temponun, filmdeki fırtınayla birlikte yükselmesi ve iki karakterin kullandığı iktidar yarışındaki tiratlar. Giderek artan sanrılar, uzun günlerin geçmek bilmediği ıssızlık; giderek artan paranoyasıyla aslında Tolga Karaçelik'in Sarmaşık filmini de hatırlatmıyor değil izleyenlere.

    Sinemanın dinamiklerini son derece başarılı temeller üzerine oturtan bir yapım, izlenmeli.


    8/10


  • Bacurau, 2019 | Juliano Dornelles & Kleber Mendonça Filho

    Filmekimi bu filmi getirdikten sonra övgü dolu yorumlar alan bu film için beklentim daha fazlasıydı. Brezilya'nın bir köyündeki yerel halk ile outsiders diyebileceğimiz yabancıların arasındaki çatışmayı anlatırken bu sahneler oldukça vahşet içerip gerçekçi olsa da filmde bariz bir bütünlük sorunu var, bir türlü içine çekemiyor izleyiciyi. 6,5/10




    Oh, Ramona!, 2019 | Cristina Jacob

    Netflix'te gezinirken denk geldiğim, çıtır çerez filmlerden birisi. Hikaye oldukça klasik, ergen ve kızlarla arası pek iyi olmayan bir gencin yaşadıkları. Ancak filmi sonuna kadar izlettiren şey farklı anlatım yapısı ve baş roldeki iki kızın da olağanüstü/sıradışı güzellikleriydi. 6/10




    Matchstick Men, 2003 | Ridley Scott

    Nicolas Cage'in ismini ucuzlaştırmadığı o eski güzel filmlerinden birisiydi, çok keyif aldım izlerken. Sam Rockwell ve Alison Lohman ile birlikte tüm oyuncular döktürmüş. Ridley Scott denilince akla gelen filmlerden birisi olmaması filmin şanssızlığı bence. Senaryo kalitesi ve müzikleri çok üst düzeydi. 8,5/10




    Finding Neverland, 2004 | Marc Forster

    Bir dönem oldukça popüler olduğunu hatırlıyorum bu filmin, dvd'sini aldığımı falan.. Ancak ilk kez izliyormuşum hissiyatında izledim. Johnny Depp ve Kate Winslet'tan sımsıcak masalsı bir hikaye. İzleyenler hep ağladığını söylese de bende o etkiyi yaratmadı, ama yine de iyi bir film. 7,5/10




    The Two Popes, 2019 | Fernando Meirelles

    Baş roldeki iki oyuncunun da performansı muhteşem, kaldı ki dün açıklanan Oscar adaylarına seçildi ikisi de. Kilise kurumuna ve mevcut düzene oldukça sert eleştirileri yapmaktan çekinmemesi en beğendiğim yönü oldu. Bizim böyle cesur bir film çekmemiz için dünya tersine dönmesi lazım ne yazık ki. İkilinin sohbetleriyle ilerleyen filmin arka planında Arjantin'de gerçekleşen darbe dönemi de anlatılmış, oradan apayrı bir film çıkarmış, yönetmenden böyle bir proje bekliyorum. 8/10




    A Bronx Tale, 1993 | Robert De Niro

    Sicilya kökenli çeteleri merkezine alan filmler arasında belki de en underrated diyebileceğimiz filmlerden birisi. Goodfellas gibi klasiklerin hep hakkı verilirken bu filmin adını şahsen hiç en iyiler arasında duymamıştım ancak filme bayıldım. Karakterlerin gelişimi ve tutarlılığı ile filmin bir an olsun çizgisini bozmadan final yapması harikaydı. Robert De Niro hem yönetip hem oynamış (yardımcı rol). Chazz Palminteri ise filmin kilit adamı, en iyisi. 9,5/10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andy Selva -- 14 Ocak 2020; 16:21:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andy Selva kullanıcısına yanıt
    bu 2 papa filmini netflix'de görüyordum hatta ilgimi de çekiyordu ama izlememiştim. bu yorumdan sonra şans vereceğim bakalım nasıl bir şeymiş..


  • Jojo Rabbit...8/10 güzel filmdi, tavsiye ederim.
  • Kingsman Golden Circle

    Açılış sahnesi çok iyi, sonra tempo düşüyor, fazla bütçe ayıramamışlar heralde, sonlara doğru yeniden yükseliyor ama genel olarak ilk film kadar iyi değil, film kendini ciddiye almıyor, öyle bir derdi yok, laylaylom sahneler, izlenir yinede.

    6/10

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam sedanur.
  • Two Pope 2 Papa'yı izledim.. film güzel ama sempatik göstererek baya baya Vatikan reklamı kokuyor


  • ford v ferrari

    8.5/10 pit-stoplar neymiş eskiden öyle ya..şimdi 3 saniye bile sürmüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    selam sedanur.
    Sedanur diye nasil okudun yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öner

    Sedanur diye nasil okudun yaa

    Alıntıları Göster
    hocam kesin sedanur bence.. ufak bir harf oyunu yapmış.

  • Sarmaşık-2015 Puanım 10 /6
    Arkadaşımın abarttığı kadar yokmuş.Türk sinemasında ortalamanın üzerinde bir film tabi izlenebilir...


    https://m.imdb.com/title/tt4309356/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 17 Ocak 2020; 1:54:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 49134914491549164917
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.