Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (475. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.711
Cevap
93
Favori
358.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Terabithia Köprüsü

    Arkadaşımla filmini izleyip beğendikten sonra almıştık iyi ki de almışız spoiler olmadan kitabı anlatamayacağım ama tek diyebileceğim şey 2 çocuğun dostluğunu çok güzel anlatıyor olması. Filmini izlediyseniz bile şiddetle okumanızı öneririm bildiğim kadarıyla sadece 1 basımı var ve bir çok sitede artık stokları tükeniyor

  • Borsa'da Tek Başına. Temel analiz için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum.

  • -Harry Potter Zümrüdü Anka Yoldaşlığı-

    Diyebileceğim birşey yok çocukluğumun serisi tarafsız bir yorum yapmam imkansız 970 sayfa su gibi akıyor.

    -Spoiler olabilir-

    Burdan St Mungo bölümlerini, yoldaşlık sahnelerini(daha detaylı bir şekilde), Dırdırcı olaylarını, Mcgonagall ve Hagrid yapılan o olayları filme eklemeyen David Yates ve senariste şükranlarımı sunuyorum!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 6 Şubat 2021; 22:18:46 >
  • Dostoyevski- Yer Altından Notlar


    İlk bölümü bir tek bana mı saçma geldi? Yırtıp atasım geldi kitabı resmen. Sanki bütün olay ikinci bölümde dönüyor gibi okuyunca fark ettim. İlk bölümü okumadan doğrudan ikinci bölümü okuyarak da başlayabilirmişim kitaba. Bunun dışında yine keyifle okuduğum bir Dostoyevski eseri oldu. Oluşturduğu karakterleri tüm detaylarıyla anlatabilen bu denli bir yazar yok sanırım edebiyat tarihinde.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IT-Stehpen KING
    1 haftalık serüvenimin sonuna geldim çocukluğumda mini dizisiyle büyüdüğüm, tam metin basılmadan önce birden fazla kez okuduğum kitabın tam metnini de bitirmek nasip oldu. Kitapta ki anlatılan dostluğu ömür boyu kıskanarak hatırlayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  • Vakif serisi 7.kitaptayim,olaganustu bir seri gercekten.okumayanlarin neler kacirdiginj tarif etmek mumkun degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt

    Şansa bak ben de tam Vakıf serisi için gelmiştim. Bende Vakıf, Vakıf ve İmparatorluk, İkinci Vakıf mevcut şimdilik. Alırken tüm serisi almak yerine ana seri dedikleri bu kitapları önce alayım gerisi gelir demiştim. Gün tabiki ölçü değil ama 4 günde 2 kitabı bitti. Akıcılığı muazzam. Bazı diyaloglar şahane. Sıkıldığım bir anı olmadı. Sonları her zaman merak ederek okudum. Ayrıca Politikayı bilim kurguya nasıl bu kadar şahane yedirdin be kral. :) Ayrıca bizi Hari Seldon hariç ki o bile yarım kaldı ya hiçbir karaktere tam bağlamıyor. Bu aşırı hoşuma gitti benim. Daha gerçekçi olmuş. Tamam ana kahraman bir adet ama birçok kahramancık olması hoş olmuş. :)

    Biraz zaman geçtikten sonra seriyi tamamlayıp baş köşeye koyacağım. Diziside çekiliyordu yayınlanmadan bitiririm umarım tüm serisi. Böyle akıcı merak uyandırıcı seriler bundan sonra radarımda. Dune serisine bakacağım yakında.


    Ayrıca belirtmek isterim ki kesinlikle benim gibi seriye ortadan girmeyin. :) Olaylara çat diye giriyor kitap. En baştan başlamak lazım. Vakıf olayı tamam ama kesinlikle kuruluşuna hakim olamadım haliyle. Aslında iyi de oldu tekrar okumuş olurum seriyi. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapiens hayvanlardan tanrılara | ölmeden önce okunması gereken kitaplardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edith Hahn Beer, Susan Dworkin - Nazi Subayının Karısı

    İkinci Dünya Savaşı esnasındaki soykırım sürecinde Yahudiler'in durumunu yansıtmakta olup bu dönemi Almanya'nın içlerinde, kimliğini gizleyerek "görece" şanslı şekilde atlatmayı başaran bir kadının anılarından oluşmakta. Pek fazla bir aksiyon, hareketlilik vs. yok. Dipnotlar konusunda editoryal bir soruna sahip olmakla birlikte bir günde okunabilen bir kitap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    1984 ve Hayvan Çiftliği okuyan birisi olarak ve düzenin gerçeklerini ortaya kurgusal koyan kitaplar okumuş birisi olarak George Orwell'ın başka bir kitabına atladım. İşin garibi daha önce duymamıştım adını, bahsedildiğine rastlamadım. Kurgu diye tahmin etmiştim ancak bir araştırma kitabı karşıma çıktı. 1984 ve Hayvan Çiftliği hikayelerinin gerçek olanı. Zaten bu yüzden konuşulmuyor bence. Gerçek her zaman beğenilmez. Araya kurgu koymadığınız, okuyucunun gerçekten hayatında olan şeyleri anlattığınızda maalesef yeterli kitleye ulaşamıyor, bu dizi ve filmlerde de böyle.


    Sanayi devrimi zamanında öncelikle o "aşırı gelişmiş" "sevgi pıtırcığı" batılıların, üst sınıf insanların işçi sınıfını nasıl ezdiği detaylıca ve kahredici şekilde anlatılıyor. Büyük oranda benimseyebileceğiniz hayat hikayeleri var. Son bi kaç bölümde ağırlıklı olarak İngiltere'nin sosyo-kültürel durumuna göre analizler var ve burası biraz sıkabilir. En azından meraklısı olmayanları.


    George Orwell şuan yaşasaydı aynı kurguları farklı nesneler üzerinden anlatır ve üstüne bir o kadar daha koyardı.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be, 11 sene önce 20 dolara (30 tl) aldığım kitap şuan 4,5 dolar (35 tl).



    son okuduğum kitap ise yine aynı yazarın romanı olan "başlangıç".

  • Nietzsche / Deccal

  • Lawrence Freedman - Strateji

    Strateji kavramının canlıların/insanın davranış güdüleriyle olan ilişkisiyle başlıyor. Özellikle 18. yüzyıl itibariyle askeri alanda teorik çerçevelerle ele alınışını karşılaştırmalı olarak anlatıyor. Ardından Fransız İhtilali ve Sanayi Devrimi'yle başlayan bir süreçte sivil haklar hareketleri ve sol hareketlerin hareket tarzlarını stratejik çerçevede değerlendiriyor. ABD'deki ırk ayrımı olaylarına kadar devam eden bu kısım sonrasında ise görece kısa olarak iş dünyasında kavramın popüler oluşu ve uygulanan kimi stratejileri sunuyor. Tüm konular kavramın ne şekilde tanımlandığı ve tanımlanabileceği anlatısıyla birlikte ele alınıyor. Son sayfalarda sonuç olarak stratejinin neye benzediği ile ilgili anlatı ile kitap bitiyor.

    Kitapta tarih nitelemesi var ama tam olarak stratejik düşüncelerin ya da teorilerin tarihsel olarak sırayla anlatılmasından ziyade strateji teorisi tarihi (ya da stratejik düşünce tarihi?) şeklinde bir kitap olduğu söylenebilir sanırım. Sebebi ise doğrudan bir teori ya da anlatılar veya teorisyenler arasında bütünlüklü/süreğen ilişki vurgusu olmamakla birlikte kavramı tanımlamaya yönelik değerlendirmelerin de ele alınan konulara eşlik ediyor olması.

    Esasen çok da anladığımı söyleyemem. Yanlış yönlerdirme yapmış olmayayım. Düz bir okuma yaptım ve pek çok konuyu tam olarak anlamadan geçtim ki bitirmem itibariyle kitabın tam olarak neyi anlattığını da anlamadığımı fark ettim... Net olarak söyleyebileceğim tek şey tarihsel ve teknik bilgi yönünden de teorik bilgi yönünden de yoğun bir kitap olduğu...galiba...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 5 Haziran 2021; 16:45:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frank Wilczek - Güzel Bir Soru

    "Güzellik" temalı bir popüler bilim kitabı. Ama çok da popüler(halk) odaklı olmayanından. Antik çağ felsefecilerinden günümüz standart/çekirdek kuram çalışmalarına kadar yaşanan gelişmeleri güzellik odaklı bakış açısıyla ele alıyor.
    ___________________________

    Ray Bradbury - Fahrenheit 451

    En popüler bilim kurgu klasiklerinden bir tanesi olması kaynaklı olarak tanınırlığı dolayısıyla fazla bir şey söylemeye gerek yok sanıyorum. ABD'de Soğuk Savaş'ın ilk dönemlerinde etkili olup komünizm şüpheciliği çerçevesinde hem yönetim kadroları hem de sokaktaki vatandaş üzerinde paranoyakça bir baskı durumuna yol açan McCarthycilik'in etkisiyle hayat bulmuş kısa bir eser. Çok da etkileyici bulmamış olmakla birlikte güzel olduğunu söylebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 6 Mart 2021; 22:53:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jack London- Büyük Sorgu

  • 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.