Şimdi Ara

En İyi Diyetisyen Arayışında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En İyi Diyetisyen Arayışında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


    Farklı sebep ve amaçlarla birçok kişi bir diyetisyene danışmak ister. Ancak en iyi diyetisyen arayışında birçok kişi zorluk çekmektedir. Bu sebeplerin arasında ise kişinin kendi amaçlarıyla örtüşebilecek ve verim alacağına emin olduğu bir diyetisyene danışmak yer almaktadır. Bundan dolayı biz de İstanbul’da en iyi diyetisyen arayanlara rehber olmaya ve seçimlerini kolaylaştırmaya yönelik bir blog yazısı hazırladık.

    İyi Diyetisyen Özellikleri Nelerdir?

    İstanbul’da iyi bir diyetisyen arayışı süreci oldukça uzun sürebilir. Yakın çevremizden diyetisyen desteği alanlara sorular sorulur, online ortamda araştırmalar yapılır ancak nihai kararı vermekte zorlanabilirsiniz. Nitekim hem sağlığınıza yönelik doğru bir adım atmak ve bunu yaparken de size en uygun diyetisyenden destek almak amacında olunur. Verilen hizmet bedelinin karşılığının alınması istenir.

    İyi bir diyetisyenin özellikleri birbirinden farklı boyutlarda incelenebilir. Bir bireye yönelik hizmet arayışı ile bir firmaya yönelik diyetisyen hizmeti arayışındaki kriterler genel olarak aynı olmakla birlikte farklılıklar gösterebilmektedir. En iyi diyetisyen arayışınızda size yardımcı olmak adına iyi bir diyetisyende olması gereken genel özellikleri maddeler halinde sıralayalım:

    • Diyetisyen seçiminde size büyük mucizeler vaat etmekten ziyade mantık doğrultusunda yönlendiren diyetisyenleri seçmeye özen gösterin. Nitekim konu sağlık olduğundan aylık kilo verme miktarı garanti edilemez.

    • Diyetisyeniniz bilimsel metotlara bağlı kalarak çalışmalıdır. Bilimsellik çerçevesinde sizinle sağlıklı bir iletişim kurabilmeli ve sizi doğru yönlendirmelidir.

    • Diyetisyeniz sizinle görüşme sırasında sizden birtakım testler istemeli ve varsa hangi hastalıklarınız olduğunu sormalıdır. Bu testler arasında kolestrol testi, tiroid bezlerinizle ilgili testler, kan şekeri seviyesini ölçen test, vücudunuzdaki yağ ve su oranını ölçen testler yer almaktadır. Bu tarz testleri talep etmesi önemlidir. Nitekim her kişinin vücut yapısı, alması gereken besin değerleri birbirinden değişiklik gösterir. Bir başkasında sağlıklı bir şekilde işleyen diyet programı sizde işe yaramayabilir. Bundan dolayı sizin vücut değerlerinizi öğrenip o doğrultuda sağlıklı diyet programları uygulamak durumundadır. Görüştüğünüz diyetisyenler bu gibi testleri talep etmeden diyete başlatıyorsa kesinlikle o kişiden hizmet almayı bırakmalısınız.
    • En iyi diyetisyen listesinde yer alanlar mutlaka bir hastaneye, tıp merkezine bağlı olarak çalışır ya da kendi kurumsal ofisinde hizmet verir.

    • Herkes diyetisyen olamaz. Bununla ilgili bir eğitim geçmişi olması gerekmektedir. Dolayısıyla dolandırıcılığın önüne geçmek adına görüştüğünüz diyetisyenin eğitim geçmişini incelemeyi düşünebilirsiniz. Buna ek olarak hangi alanlarda uzmanlaştığını ve belli bir seviyede tecrübesinin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

    • Kilo verme, kiloyu koruma ya da kilo alma gibi hangi amaçla olursa olsun diyetisyen seçerken önceliğiniz ücret miktarı olmamalıdır. Nitekim tüm bunlar sağlığınızla ilgilidir ve hiçbir para sağlığınızdan daha önemli değildir. Bununla birlikte ‘En pahalı hizmet veren diyetisyen en iyi diyetisyen’ gibi bir düşünceden uzak durmalısınız. Bu noktada en iyi diyetisyen kriterlerine uyan 4-5 adet diyetisyeni belirleyip listenize almak ve sonrasında bu adaylar arasında fiyatı da göz önünde bulundurarak seçiminizi yapmak mantıklı olabilir.

    • İyi bir diyetisyen hayal satmaz. Her daim realist ve danışanlarına karşı dürüst olmalıdır.

    • İyi bir diyetisyen danışanlarına verdiği programların takibini disiplinli bir şekilde yapar ve danışanlarını dikkatli bir şekilde dinlemeyi bilir.

    Tüm bu önerilerimiz doğrultusunda diyetisyen arayışınıza başlayabilir ve listenizi oluşturabilirsiniz.İstanbul Halkalı diyetisyen arayışınızda Merve Diyet olarak sizlerle tanışmak ve birlikte neleri başarabileceğimizi konuşmak isteriz.

    Kaynak: https://www.mervediyet.com/en-iyi-diyetisyen-arayisinda-dikkat-edilmesi-gereken-noktalar/



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.