Şimdi Ara

EN İYİ BAĞLANTI HALA ETHERNET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR MERHABA,TEKNOLOJİ ÇOK İLERLEDİ ANCAK HALA KABLOSUZ BAĞLANTI SORUNLARI TAM OLARAK ÇÖZÜLEMİYOR.W-Fİ DE YA HIZ DÜŞÜYOR YA BAĞLANTI KOPUYOR.Wİ-Fİ TEKNOLOJİLERİNİN TAMAMI BANA GÖRE BALON PAZARLAMA STRATEJİSİ.ÇOK İYİ BİR Wİ-Fİ İÇİN BİR SÜRÜ CİHAZ KULLANMAK ŞART, O ZAMAN NE ANLAMI KALIYOR .AYRICA KABLOLU BAĞLANTIDA PİNG SORUNUDA YOK GİBİ OLUYOR.


    ŞU ANDA 100 VE ÜZERİ ANTENLİ CİHAZLAR YADA 4 ANTENLİ HER BİR ANTENİ 1 METRE UZUNLUĞUNDA MODELLER VAR,AMA ONLARDA AŞIRI PAHALI VE NE SONUÇ VERECEĞİ ŞÜPHELİ.WİFİ 6 DENİYOR AMA BUNU DESTEKLEYEN CİHAZ VAR MI FİYATLAR YANİ İLLADA YENİ BİR ŞEYMİ ALACAĞIZ.YANİ Wİ-Fİ DE SORUNLAR HİÇ BİTMİYOR.BİTECEĞEDE HİÇ BENZEMİYOR.BU FORUMDA BİLE NETWORK A GİRDİĞİMİZDE İNSANLARIN Wİ-Fİ KAYNAKLI SORUNLARLA SAVAŞTIĞINI ÇOK NET BİR BİÇİMDE GÖRMEKTEYİZ.



    BENCE BUNUN BANA GÖRE 2 TANE TEORİSİ VAR.



    TEORİM


    1-SİNYALLERİN BİRBİRİNİ KESMESİ.YANİ GENEL OLARAK FARKLI Wİ-Fİ STANDARTLARI VAR,BUNLAR ARASINDA GÜÇLÜ OLAN DİĞERİNİ KESİYOR.BUNUN DIŞINDA CİHAZLARIN ÇOĞU 2.4GHZ DE ÇALIŞIYOR BUDA SİNYALİ BLOKE EDİYOR.NASILMI İKİ TANE 90KG LUK KUVVETİ DÜŞÜNÜN BUNLAR BİRBİRİNİ İTSEDE ÇEKSEDE POZİTİF YADA NEGATİF BİR ETKİ OLMAZ,ANCAK BURADA ANLAMSIZ VE GEREKSİZ BİR DİRENÇ OLUŞUR BUDA RAKİPLER ÜZERİNDE YORGUNLUĞA NEDEN OLUR.YANİ BU OLAYLAR HER NE KADAR JAMER OLMASADA JAMER ETKİSİNE BENZER BİR ETKİ OLUŞTURMAKTADIR.JAMER(SİNYAL BOZUCU YADA KESİCİC CİHAAZ).DAHA AÇIK BİR İFADE İLE BİZİZM Wİ-Fİ MİZ YAN KOMŞUNUN ,YAN KOMŞU ALT KOMŞUNUN,ODA BİR BAŞKASININ Wİ-Fİ Sİ ÜZERİNDE GEREKSİZ BİR STRES OLUŞTURMAKTA BUDA SİNYALDE KOPMA VE HIZ SORUNLARINA NEDEN OLMAKTADIR.




    TEORİM



    2-KABLOSUZ İLETİŞİM ÜZERİNDE PEK ÇOK BİLİM İNSANININ ETKİSİ OLMUŞTUR.ANCAK HİÇBİRİ NİKOLAİ TESLA KADAR BAŞARILI OLAMAMIŞTIR.BURADAKİ KİLİT KONU ŞUDUR NEDEN BİZİZM KULLANDIĞIMIZ KABLOSUZ TEKNOLOJİLER HEP SORUNLU NİKOLAİ TESLANIN ÖRNEKLERİ SORUNSUZDUR.BU SORUNUN TEK BİR CEVABI VARDIR.NİKOLAİ TESLA ÇOĞU BİLGİYİ NOT EDİYORDU.ANCAK PROJELERİNDE KİLİT OLUŞTURAN BİLGİLERİ ASLA NOT ETMİYOR FORMÜL HALİNE GETİRİP AKLINDA TUTUYORDU.YANİ TESLA ÖLDÜKTEN SONRA BU BİLGİLER BİRİLRİNİN ELİNE GEÇSEDE VERİMLİ BİR SONUÇ ELDE EDEMEMİŞTİR,ÇÜNKÜ HERŞEY DEFTERE YAZILMAMIŞTIR ÖNEMLİ EKSİKLER VARDIR.BU EKSİKLER DEVASA TEKNOLOJİ FİRMALARI TARAFINDAN BİLE HALA ÇÖZÜLEMEMİŞTİR,KENDİ ÇABALARIDA MOBİL TEKNOLOJİLERİ GELKİŞİYORMUŞ GİBİ GÖSTERMKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAMAMAKTADIR.





    SONUÇ OLARAK BU GÜN HALA EN İYİ BAĞLANTI VERİMLİLİK VE MALİYET OLARAK KONUYA BAKTIĞIMIZDA HALA ETHERNET EN İYİ SONUÇ VEREN TEKNOLOJİDİR.SİZLERİNDE FİKİRLERİNİZİ DESTEK YADA ELEŞTİRİLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ.







    SAYGILAR..................................................








  • Yazının tamamını okumadım ama wifi'da problem falan hiçbir zaman yaşamadım. Ben teknosa gibi marketlerde satılan cihazları hiçbir zaman kullanmadım.

    150-200 liralık cihazlardan performans bekleyenler var komik. Profesyonel bir router aldığınız sürece hiçbir sorun yaşamazsınız. Evimde 10 yıldır unifi ap ac lr cihazı kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamıyorum. Standart modemlerin sürekli wifi problemi çıkardığı bir gerçek. Bundan dolayı herhangi bir modemin wifi özelliğini kullanmadım, kullanmam.

  • Teknode kullanıcısına yanıt

    YANİ,BİR BİLGİSAYAR PARASINA CİHAZ ALMAK NE KADAR MANTIKLI,ZATEN VERİLEN HIZLAR 15MBPS Yİ GEÇMİYOR.BU DURUMDA ZATEN İNNTERNETE BAĞLANACAK CİHAZ SAYISIDA DÜŞÜK OLUYOR.ETHERNET VARKEN HADİ EN OLUR ŞEKLİYLE ETHERNET+REPEATER KOMBİNASYONUNU KABUL ETSEK DAHİ SORUN KISMEM ÇÖZÜLÜYOR.YANİ BENCE RİSK İLE VERİMLİLİK DENGELİ OLMALI.



    SAYGILAR........................................

  • Üretici yazılımlarında tdma yani sıralı alıp gönderme varsa ki şuan çoğunda var. Ptp modunda nLos kesinlikle sorun çıkmaz. Ptmp ise uygun donanım doğru yazılım ve hava süresi (mesafe) kullanılarak sorunsuz ağlar ve internet kullanımları sağlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi de arada bir transformasyon söz konusu. Hâla ethernet ne demek? Ethernet ya da kablolu bağlantı tabii ki hep en iyi olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 28 Mart 2021; 21:7:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    hocam,üretici ve bazı kullanıcılara bakarsak bunun aksini iddia ediyorlar.



    saygılar..................................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    O da doğru 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

          



    saygılar.........................

  • Hocam Lİ-Fİ Teknolojisi De Büyük Bir Çığır Açacak Eminim.
    Belki İleride Yaygınlaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt

    onun için sürekli ışık yakmak gerekiyor.kamusal alnda iş yapar,ama evde falan problem duvardan geçmez her odaya şebeke çekmek lazım,en kötüsü internet kullanacağım diye gündüz vakti de elektrik mi yakacağız.hem israf hem maliyet.



    saygılar..............................

  • Teknode kullanıcısına yanıt

    ucuz cihazı düzgün ayarlarsan sorunsuz çalışır... mümkünse yeni teknoloji olsun yoksa en yavaş genel hızı belirler...

  • fiziksel olarak veri iletmekle havadan veri iletmek elbette hiç bir zaman aynı olmayacak. fakaaat bu şu demek değildirki wifi kötü. senin kullandığın router-access point kötüdür, ayarlamaları iyi yapılmamıştır, çevrende aşırı yoğun wifi trafiği vardır, kullandığın alıcı cihazın antenleri iyi değildir, router-access point'e uzaksındır vs. vs. bu böyle uzar gider.


    Sana bir soru: kablo ile bağladığın cihazı her yere taşıyormusun? öyleyse her odaya wifi için ap alıp takacaksın sorunsuz full performans istiyorsan.


    Maliyet kısmına gelecek olursak tabii kablo en ucuzu ama her şeye kablo takamayacağımıza göre paraya kıyıp iyisinden kablosuz cihazlar tercih etmek lazım sonradan ağlamamak için.

  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    hocam,''Sana bir soru: kablo ile bağladığın cihazı her yere taşıyormusun?''


    cevap hayır taşımıyorum.zaten böyle bir şeyede gerek yok.



    saygılar....................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    tamam telefonunu tabletini kablo ile bağla hocam

    saygılar........................

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt

    aslında oda basit,öyle bir durumda modemin yanına konumlanırım.


    saygılar.......................

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.