Şimdi Ara

en iyi amatör slr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maddi açıdan sıkıntısı olmayan ama fotoğrafçılıktan da bas ve çek yapacak kadar anlayan bi arkadaşım, almışken en iyisini almak istiyor. Ben kompakt makinelerden anladığım için biraz kurcaladım ama, lens ayrı body ayrı, çözemedim. Sizlerden ricam, amerikadan veya Türkiye'den önerileriniz varsa bana iletmeniz. Bütçemiz 4500 euro'ya kadar çıkabiliyor yani 5000-6000 doları gözden çıkardı. uzun vadede pro. düşünsede 2 kere makine almadan hem pro hem auto çekim yapabilen bir ürün arıyoruz anlayacağınız. Şimdiden teşekkürler. Önerilerinizi bekliyorum arkdaşlar.



  • quote:

    fotoğrafçılıktan da bas ve çek yapacak kadar anlayan bi arkadaşım, almışken en iyisini almak istiyor.


    quote:

    fotoğrafçılıktan da bas ve çek yapacak kadar anlayan bi arkadaşım, almışken en iyisini almak istiyor.





    Keşke istekle parayla bitse; bas çek SLR sistem için geçersiz bi durum, otomatik modu olan makine alsanız bile temel teknik bilgi MECBURİ.


    Herşeyden önce oturup temel bilgiyi teorik bazda iyice öğrenmesi gerekiyor, alıp basmakla bitmiyor iş. Bütçenin de maşallahı varmış, bu kulvarda "en iyisini almak" değil de istekleri karşılayan modellere bakmak gerek.




  • canon 5d mark kit lensiyle70-200 f.4 L ve yanındada aksesuarlarını alır tripod hafıza filtre vb. kolay gelsin.
  • Hakan bırak artık bu bılgılendırme yapmayı.
    Adamlar takmıyor.Kac topıc acıldı,hala senı dınlemeyıp gıdıp DSLR alıorlar.


    Bosuna kasma....

    Ben artık uyarmaktan sıkıldım......
  • Ben de çook sıkıldım ama olsun yine, forum...
  • Anlamamadığım bu makinaları kullanmak içni herhangi bir lisansa falan ihtiyaç yok yani parası olan alır kimseye sen bunu biliyon mu ki kullanıyon denilmez. Ayrıca burada diyaframı enstantaneyi bilmekle kendini fotoğrafçı sanan adamalrla dolu burası ekipmanla da olmuyor ufak tefek şeyleri bilmekle de olmuyor.

    Bu forumda D-SLr kullananlar %95 i işi bilen birisini yanına gitse daha kadrajı bile doğru yapamadığını anlar o kadar sölim ben çok karşılaştım kendimde de ondan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

    Ben de çook sıkıldım ama olsun yine, forum...


    Abıcım sen yazıyorsun,uyarıyorsun ama dınleyen olmuyor.

    Leblebı alıp, onu duvara atarak yıkmaya calısıyon gıbı bır goruntu verıyo...

    :S
  • hemen bi d40 veya k100d super al.. bas çek yapmaya başla...baktın yetmiyo duruma göre alırsın bi nikon d300, canon 50d falan kafana göre takılırsın mis gibi walla...
  • Oğuz iyi güzel diyosun da her önüne gelen de d\SLR alsa? Hani param var sürmeyi bilmesem de araba aliyim, içinde otururum

    EDIT:

    Carmelo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 17 Kasım 2008; 0:57:45 >
  • Ammmman Hakan bu araba değil ki kimseyi öldürmezsin yani sana adamın birinin gelip te ula sende fotoğrafçı dediğinde D300 ü kafasında kırmadıkça

    Valla para olcak USA deki gibi NASCAR yarışlarına katılırım Hayatımı karavan da sürdürüm keyif anlıcan orası senin burası benim nerden nereye bak
    quote:

    Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

    Oğuz iyi güzel diyosun da her önüne gelen de d\SLR alsa? Hani param var sürmeyi bilmesem de araba aliyim, içinde otururum

    EDIT:

    Carmelo




  • PlutosDaddy gibi düşünüyorum hiçbirşey bilmeden böyle pahalı ekipmanlara sarılmak kendini tatminden öteye geçmez önce al bir dslr like abc yi öğren bol bol fotoğraf izle ondan sonra dslr konusundaki ihtiyaçlarını zaten kendin belirleyeceksin fotoğrafı ekipman değil fotoğrafçı çeker en iyiside olsa ortaya birşeyler çıkaramadıktan sonra parayı sokağa atmış olursunuz. yani bu cep telefonu yada bilgisayar gibi birşey değil olmuşken iyisi olsun diyelim.
  • al bir canon eos 5d
  • arkadaşlar işte benim demek istediğim de bu, yani auto moduna getirince otomatik oalrak güzel foto çekebileceği ama yarın birgün de makinayı değiştirmeye gerek duymadan, pro fotolar çekebileceği bir makina arıyoruz...
  • "Pro Fotolar" nasıl olur bilemiyorum ama, ileriyi düşündüğünüzde, fotoğrafta kaliteyi arttıran satın alınabilir faktör makineden ziyade lensler olacaktır. Tavsiyem canon 450d - nikon d90 - pentax k200d gibi makineleri yerinde inceleyip beğendiğinizi almanız ve kalan paranızı lense yatırmanızdır. Elinizdeki bütçeyle hatırı sayılır bir set oluşturabilirsiniz.
  • Şu "pro" işini de açıklığa kavuşturalım; arkadaşın ileride stüdyo falan mı açcak ya da biyerde mi çalışcak? Yoksa pro foto derken sadece yüksek kaliteli fotoğraftan mı bahsediyoruz?
  • DSLR = PRO (ya da 'objektifli makine' olarak anildigi da oluyor zaman zaman - digerleri isigi nereden aliyorsa)
    DSLR-like = YARI PRO
    (fotografla ilgisi olmayan ya da az olanlar boyle biliyor - ben de kucukken SLR icin(o zamanlar D daha eklenmemisti SLR nin basina) 'objektifi degisenlerden' tabirini kullanirdim )
    Gerci burada bahsi gecen 'pro cekim' ve 'pro fotograf' ama dipnot olarak eklemek istedim.
  • bu arkadaşımın fotoğrafa yeni merak sardığını ama önümüzdeki altı ay içerisinde kursa gidecek vakti olmadığını ve vakit bulduğunda da güzel resimler yakalayabileceği, ağırlıklı olarak gece manzaraları fotoğrafları çekmek istediğini biliyorum. Sorun şu ki, bu dönemde, işyeri için fotoğraflar çekmek istiyor ve bu fotoğrafları internet sitesinde yayınlamak istiyor. Bu işin kursuna gittiği zaman da, tamamen hobi olarak foto çekecek yani bi stüdyo filan ya da gazete muhabirliği yok işin içinde. Bu arada kimse Leica'dan bahsetmiyor. Bu kadar fotoğraftan anlayan bi topluluk bana biraz da Leica hakkında bilgi verebilir mi. Sizce bu arkadaşımın ilk dönemleri için leica fazla mı profesyonel bir makine?
  • Bana sorarsan arkadaşının ilk dönemleri için bırak Leica'yı tüm SLR'lar fazla. Kursa gitmeden işyeri için çekim yapabilceğini de sanmıyorum, karamsarlık etmek istemem ama madem hevesli bana sorarsan önce kursa gitsin ve kurstan yönlendirilsin.
  • Sonuç: ''Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz''. Uğur Mumcu'nun bu deyişini buraya adapte edersek (nacizane), ''kullanma konusunda yeterli değilsen, makina üzerinde etkili icraat yapamazsın''. DSLR sahibi deneyimli arkadaşlar, ilk defa makina almak isteyenlere karar vermede yardımcı olabilecek, makina da aranması gereken önemli özelliklerle ilgili (mümkünse marka belitmeden/marka takıntısı yaratmadan) detaylı bilgiler verirlerse (örneğin: gövde yapısı-sağlamlık, menü-dil, fiat/performans, vd....) daha faydalı olurlar.... (bilhassa ekonomisi iyi olmayan-dar bütçeli alıcılar için)... Gelen ve gelecek bilgiler için teşekkürler.
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim, eğer kararını değiştirmezse Leica M8.2 almayı düşünüyoruz, şimdilik S mode'da (amatör moduymyş, kitapcıkda öyle yazıyor) idare edecek ve sonra artık bişeyler yapar, baktı bu makina ona amatör geliyo, artık bi s serisi alırız, ama sanırım bi süre bununla idare edecek, yorum yapan, öneride bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.