Şimdi Ara

En İyi 8 Termal Macun Kapışıyor [Kullanıcı İncelemesi] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
51
Favori
176.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dişler için sağlıklı olmaması
  • @mur88

    TG1 bende beklemiyordum bu kadar performans.X şeklide olabilir böyle uzun incede.Aralarında pek bir performans farkı yok.Yeter ki montaj sırasında hatalı yol izlenmesin.Ama h100i nin kendi macunu varsa tavsiyem ellemeyin

    @Gerginix

    Teşkkür ederim abi. ]Mx4 benide şaşırttı.Hatta dedim hatalı montaj yaptım diye sürdüm macunu silip tekrar test ettim ama sonuç aynı.Birde bu mx4 ün ilk revizyonu mavi paketli ikinci revizyonu geldi onda sonuç farklıdır.

    @_Dominic_Toretto_


    Gece incelemeyi bitireyim de yatayım modunda oldugumdan gözümden kaçmış ,düzeltiyorum

    @bocekgrafik

    Şimdi abi ufak farlar olsa da sıcaklık değerleri olarak en başarılı Liquid Ultra doğrudur . Ama sürmesi bir dert, silmesi ayrı bir dert [İşlemci üzerindeki yazılar hafif silindi] Hatta montaj sırasında farkında olmadan anakartın bir yerine damlasa etse kısa devre yapsa sistemi elini alma riski de var.

    En doğrusu belki o olurdu ama o zaman bitmezdi abi o inceleme.Firmalar yeni macunlarda artık beklemenin olmadıgını söylesede ben de gözümle gördüm bu durumu. Diğer macun incelemeleri de benim yaptıgım şekilde.

    @Turbo-Boost

    İyi ile kötü macun arasında mutlaka fark olur, eger sogutucu kaliteliyse bu fark açılır
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • evet güncel termal macun incelemesi süper olmuş güncel macunların incelemeri yoktu.
    yanlız bir hafta civarı kullanımdan sonra macunların en iyi performans verir hale geldiklerini sanıyorum bu durumda belki
    dengeler değişebilirdi.
    ama dediğiniz gibi o şekilde test yapılması işi çok uzatırdı ve zorlaştırırdı.
    ellerinize sağlık güzel olmuş.

    bu arada ben termal macun sürürken ortaya 1-2 damla sürüyorum birde her köşe ile orta noktalar arasına minik damla koyuyorum (çok ufak damla)
    bazende tüm yüzeye ince bir katman halinde ; tabi çarpı şekli var,düz ince sürme şekli var ,ortaya sürme şekli var hangisi doğrusu belli değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 21 Mayıs 2013; 11:34:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill

    Selam arkadaşlar.Bu proje epeydir aklımdaydı ve elimin boşalmasıyla birlikte atmış bulunuyor.Testte 8 farklı piyasada kabul gören ve en kaliteli oldukları iddia edilen termal macunu test edecegim.



    ''Verimlilik farkını ısı enerjisine dönüştürerek dışarı atan elektronik yongaların üst kaplaması ve bunları soğutmak için kullandığımız soğutucuların tabanı, ne kadar düzeltilse bile mutlaka bir düzeyde pürüzlü bir yüzeye sahip oluyorlar. Yeryüzündeki en düz yüzeye sahip maddelerden biri sayılan elmas bile tam anlamıyla düz değil. Pürüssüz bir cisim gibi görünen toplu iğne ise, görüntü olarak büyütüldüğünde bir mantar gibi görünüyor ve pek pürüzsüz değil. Aluminyumdan mamül ve ayna gibi yansıtıcı olacak kadar düz bir soğutucu tabanı ise taşlık bir araziyi andırıyor. Bir ramdeki yongalar ile aluminyum soğutucusunun halini ise tahmin etmek zor değil.



    Bir soğutucu ile yonganın arasında, bu düzeyde olmasa da buna benzer şekilde boşluklar kalır. Dolayısıyla ısı alışverişi, sadece temas eden yüzeylerden gerçekleşecektir, aradaki boşlukta ise hava kalır, hava da elbette ısı iletimini sağlar, ancak çok çok yavaştır, havanın ısı iletkenliği, 0,03 W/mK’dan daha az iken, aluminyum 215 W/mK, bakır ise 369 W/mK değerindedir. Bu boşluğu, hava yerine ısı iletkenliği “havaya oranla” daha yüksek, ancak kolaylıkla şekil alıp boşlukları doldurabilecek maddelerle doldurmak gerekiyor. Bunlar için genellikle macun kıvamında bir malzeme kullanıyoruz ve ısı iletkenliğinin yüksek olduğuna vurgu olarak da “termal” sıfatını ekliyoruz. Macun içeriğinin temel maddesi, silikon, oldukça yüksek ısı iletkenliğine sahip, 149 W/mK. Onun dışında çeşitli metaller var ancak elektriksel iletkenliğin azaltılması için çoğu oksitlenmiş veya başka şekilde bileşik haline getirilmiş durumda. Macunda temel kıstas, maksimum ısı iletkenliği, minimum elektrik iletkenliği ve optimum düzeyde akışkanlık; su gibi akmaması ve parça gibi de durmaması lazım. Soğutucu ile yonga arasında sıkıştığında, boşluklara doğru akarak doldurması lazım. Burdaki önemli bir detay, macun, soğutucu ve yonga arasında bir katman değildir, sadece ikisinin buluşamadığı yerlerde ara maddedir. Hiç bir macun veya bu yazıda bahsedilecek hiç bir başka ara madde, aluminyum veya bakırdan mamul soğutucu kadar ısı iletkenliğine sahip değildir, en iyi macunlardan sayılan Arctic Cooling MX-4, 8,5 W/mK ısı iletkenliğine sahiptir, piyasadaki macunların çoğu ise 3-4 W/mK civarındadır. Soğutucunun, mümkün olduğunca, doğrudan teması sağlanmalıdır. Bunun için fazla macun veya ara madde kullanımından kaçınılmalıdır.''

    Alıntı:http://www.hardwaremania.com/inceleme/donanim/sogutucu/termal-bilesenler-macun-bant-ve-padler-kullanim-yerleri/ [Mahir Saruhanoğlu]







    Arctic MX4



    Arctic MX4[ Rev.2.0


    Mx4 ikinci revizyonu.

    Firebal Bilgisayara bu ürünü tedarigi için teşekkür ederim.



    Coollaboratory Liquid Ultra

    Testteki en farklı termal macun..Çünkü sıvı metal diye tabir ettigimiz bir özelligi var ve iletkenlik oranı daha yüksek.Diger macunlar silikon bazlı iken liquid ultra sıvı metal. İlk önce işlemciye sıktıgımızda pek bir şeye benzemiyor ama fırçasıyla yaymamız lazım.Bu işlem yaklaşık iki üç dakika sürüyor ve tavsiyem ilk başta yayılmıyor gibi gelebilir ama zamanla sürtünmeye baglı ısınmadan tüm işlemcinin üzerine sorunsuzca yayılacaktır.Çıkarılmasına gelecek olursak biraz ugraştırıyor.Normal sıvı temizleme losyonları ya da kolonya ile çıkmıyor.Kutu içeriginde gelen ıslak mendil formunda Isopropyalkohol %70 di diye adlandırılan özel bir alkol türü var.Sürülmesi ve sökülme zor bir ürün ve dikkat gerektiriyor.Eger sürerken diyelim anakart üzerinde farketmeden başka bir bileşenle teması oldu ve bu durum istenmeyen sonuçlar dogurabilir.Normal silikon bazlı soğutucuların en önemli özelliklerinden biride elektirik iletkenliginin çok düşük olması.



    GELID Solutions GC-Extreme

    Gelid in en performanslı termal macunu.Ürün ek nin işlemci blogundan çıktı.




    Noctua NT-H1

    Noctua firmasının tek bir termal macunu bulunuyor ve o da NT -H1 .Ürün noctua'nın sogutucularının içinden çıktı



    Phobya HeGrease Extreme



    Prolimateck PK1



    ThermaltakeTG-1

    Türkiye pazarında ve büyük teknoloji magzalarında çok rahat bulunabilecek bir macun.Kıvamı bana epey koyu geldi.


    XSPC K2

    K2 XSPC RayStorm kutu içeriginden çıktı.Akışkanlık itibariyle testteki en akışkan termal macun.




    Test sonuçları 2500K 4.5 GHZ de 1.28V iken alınmıştır.Toplam test süresi 10 dk sürmüştür ve kriter olarak 10 dk boyunca yükteki tüm çekirdeklerin saniye saniye ortalaması ve ulaşılan en yüksek sıcaklıklar alınmıştır.Kullanılan sogutucu blok Thermalright Ultra 120 modelidir ve kullandıgım fan ise Scythe gentle typhoon 5400 lik modelidir.Bu kadar yüksek devirli bir fanı tercih etmememin nedeni sonuçların mümkün oldugunca macunlar arasındaki farkın açıkca ortaya çıkması.Ayrıca verilen sıcaklık degerleri delta dır.Yani işlemci sıcaklıgı ortam sıcaklıgından çıkartılmıştır.

    Macunu hemen her uygulamada uzun ince bir şerit çizgi çekerek uyguladım ve testi hemen gerçekleştirdim.Bazı macunlarda süre geçtikçe sıcaklık degelerinde düşmeler oluyor fakat böyle bir yol izleseydin test çok uzun sürecek ve içinde çıkılmaz bir hal alacaktı.









    Testin en başarılı iki termal macunu Noctua NT-H1 ve GELID's GC-Extreme Gelid'in ürünü Türkiye'de bulunmuyor fakat NH-T1 temin edebilirsiniz fazla ugraşa girmeden.






    İkinci ve üçüncü Prolimatech PK1 Thermaltake TG-1 alıyor.PK1 ülkemizde bulunmuyor ama TG-1 oldukça pazarda yaygın bir macun.Kıvamı hoşuma gitmemesine ragmen oldukça şaşırttı beni TG-1






    Phobya HeGrease Extreme
    Thermalright TG-1 ne zamandır aklımda olan bir macundu sonuçlar sayesinde performansında görmüş olduk emeğinize sağlık ..




  • İnceleme için teşekkürler
    Yurt dışından almak isteyenler
  • Çok merak ediyorum.. H100i de macunu değiştirip daha iyi sonuç alan varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coollaboratory liquid ultrayı sistemimde soğutucu güncellemesi esnasında yeni soğutucuyu monte etmeden önce temizleyince işlemci üzerindeki yazılar silindi gitti ve ancak %90izopropil alkol ile temizledim.ayrıca biraz uğraştırıyor da. Yalnız ilk günkü ile aradan geçen 5-6 gün sonraki performansı arasında 1derece fark var yok gibi..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler.

    Sözüm meclisden dışarı ama ben bu termal macun testlerine pek güvenmiyorum. Ama tabi ki bir macun diğerinden daha iyi olacak, buna tabi ki inanıyorum.

    Çünkü zaten en fazla 3 derece fark ediyor macunlar arasında. Bu 3 derece fark ise, macunu nereye ne kadar sürmen ile, sürmeden önceki yüzeyin temiz olması ile, sürdükten sonra üstüne soğutucuyu montajma kısmına göre değişebilir. Mesela ilk montajımızda macun çok az daha sola kayabilir, öbür montajımızda öbür tarafa kayabilir vb. Mesela aynı macunu aynı teknikle, aynı oranda aynı şekilde uygula, sonra sök, temizle ve tekrar uygula. İki sonuçta da farklı çıkabilir. Tabi ki her ne kadar dikkat etsek de çok ufak değişiklikler bile etkiliyor diye düşünüyorum. Mesela senin testinde MX-4 en kötü macun çıkmış, diğer bazı yabancı testlerde en iyi macun denilmiş vesaire.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 21 Mayıs 2013; 13:46:45 >




  • Thermaltake TG-1 değil mi?
    Sürekli Thermalright denmiş..
  • @GoldPunch

    Test ettigim macunlar genelde piyasada en iyisi diye atfedilen macunlar.Ondan fark 3 derece çıktı.Yoksa piyasada bulunan xigmatek gibi markaları da test etseydim aradaki makas açılırdı.Diger yönden montaj ederken bile sogutucu vidaları sıkarken her seferinde 5 kere çaprazlama giderek sıktım.Yanlış montaj yapılmadıktan sonra çaprazmış , uzun çizgiymiş, ortaya damlaymış aralarındaki fark 1 derece yok. Zaten test kendi içinde tutarlı olsun diye aynı macunu 3 kez denedim farklı montaj yöntemlerinde (örnegin blogu tabana temasını sagladıktan sonra sag sol yapıp biraz daha yayıyım fark edecek mi diye) fark çıkacak mı diye. Onu dışında dedigim gibi mx4 ün sonucuda bende şaşırdım ve silip yeniden uyguladım macunu ama sonuç aynıydı.Tabi bendeki mx4 ilk serisi sonradan mavi li olan çıktı onda sonuç degişebilir.

    @thomson

    Evet dalgınlıktan epey ufak yanlışlarım olmuş,düzelttim.




  • İnceleme için teşekkürler.Ufak tefek yanlışlar olur hiç sorun değil.
    Uygun fiyatlı ve performansı iyi olan Thermalright Chill Factor3 ve mavi olan MX-4 elinize geçerse onları da teste eklerseniz çok iyi olur.
    Çalışmalarınızın devamını diliyorum...
  • İncelemelerinizi takip ediyorum çok detaylı, emek vererek, uğraşarak detaylı şekilde yapıyorsunuz, tebrik ederim bu şekilde devam etmeniz dileğiyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneTreeHill

    @GoldPunch

    Test ettigim macunlar genelde piyasada en iyisi diye atfedilen macunlar.Ondan fark 3 derece çıktı.Yoksa piyasada bulunan xigmatek gibi markaları da test etseydim aradaki makas açılırdı.Diger yönden montaj ederken bile sogutucu vidaları sıkarken her seferinde 5 kere çaprazlama giderek sıktım.Yanlış montaj yapılmadıktan sonra çaprazmış , uzun çizgiymiş, ortaya damlaymış aralarındaki fark 1 derece yok. Zaten test kendi içinde tutarlı olsun diye aynı macunu 3 kez denedim farklı montaj yöntemlerinde (örnegin blogu tabana temasını sagladıktan sonra sag sol yapıp biraz daha yayıyım fark edecek mi diye) fark çıkacak mı diye. Onu dışında dedigim gibi mx4 ün sonucuda bende şaşırdım ve silip yeniden uyguladım macunu ama sonuç aynıydı.Tabi bendeki mx4 ilk serisi sonradan mavi li olan çıktı onda sonuç degişebilir.

    @thomson

    Evet dalgınlıktan epey ufak yanlışlarım olmuş,düzelttim.

    Tamam hocam o zaman.

    quote:

    Orijinalden alıntı: _G_K_N_

    İncelemelerinizi takip ediyorum çok detaylı, emek vererek, uğraşarak detaylı şekilde yapıyorsunuz, tebrik ederim bu şekilde devam etmeniz dileğiyle.



    Katılıyorum. Her şeyi geçtim sayfa düzenini bile göz hoş gelecek şekilde ayarlıyor. Takdir edilesi.




  • eline sağlık emre hocam gelid den şaşmamın nedeni çok sağlam bir ürün hem gpuda hem cpuda güzel sonuçlar veriyor mx4 te kullandım ama gelid daha iyi benim gözümde
  • Emre test için teşekkürler. çok güzel olmuş. yalnız liquid ultranın termal iletkenliği 38.2 W/mK olacak.
  • Mx-4 çok övülmesine rağmen teste göre vasat performans vermiş. Ben de şu an mx-4 kullanıyorum.
    Üşenmezsem bir ara temizleyip ek cpu bloğun içinden hediye çıkan gelid gc extreme macunu süreceğim. Ben hediye çıkan
    macunlar genelde kötü olur diye direkt es geçip kullanmamıştım. Bu arada teste arctic silver'ın as5 ve ceramique macunlarını
    da katsan güzel olurdu.
  • MX4 ün 2. sürümü daha başarılı, testte kullanılan ilk sürüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    MX4 ün 2. sürümü daha başarılı, testte kullanılan ilk sürüm.

    Bendeki de ilk sürüm olması lazım fotodaki ile aynı gri ambalajdaydı çünkü.
    Cpu lapping yapmıştım o kadar, macundan verim kaybedersek kötü olur. Elimde gc extreme de var bir ara denerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    MX4 ün 2. sürümü daha başarılı, testte kullanılan ilk sürüm.

    Bendeki de ilk sürüm olması lazım fotodaki ile aynı gri ambalajdaydı çünkü.
    Cpu lapping yapmıştım o kadar, macundan verim kaybedersek kötü olur. Elimde gc extreme de var bir ara denerim.

    CPU lapping zımparalamak ya da cilalamak gibi birşey mi? Yeni macun sürerken hiç denemedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.