Şimdi Ara

En iyi 10 çok oyunculu rol yapma (MMORPG) oyunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MMORPG oyunları
    MMORPG aslında bünyesinde iki farklı oyun tipini barındırıyor. MMO kısaltması "Massively Multiplayer Online" tamlamasının baş harflerinden oluşuyor. Bunun anlamı devasa büyüklükteki kitlelerin yer aldığı çok oyunculu online oyunlar. RPG ise "Role Play Gaming" anlamını taşıyor. Kendisini rol yapma oyunu olarak nitelendiriyoruz. İşte oyuncular hem rol yapabildiği hem de binlerce kişiyle aynı anda vakit geçirebildiği MMORPG oyunları ile eğleniyor.



    ​​​Bu tip oyunlarda genelde yarattığınız karakterler ile duygusal bir bağ kuruyorsunuz. Onları fiziksel ve mental açıdan geliştirip onlara yeni özellikler kazandırabiliyorsunuz. Silahlar, kozmetik eşyalar ve kıyafetler bu yapımların önemli bir parçası. Zira sürekli yeni içerikler yayımlanıyor ve bunlar sizin o oyundaki kaderinizi belirleyebiliyor. Bazı yapımlarda ücretli abonelik sistemi mevcut. Bazılarında size ekstra içeriklerin satın alınması öneriliyor. Bazen de her iki yapı tek bir çatı altında birleştiriliyor.




    En iyi MMORPG oyunları tavsiyeleri (2022) ⚔️



    "Hangi MMORPG oynanır?" sorusunu bir arkadaşınızdan duymuş olabilir veya bu soruyu bir arkadaşınıza sormuş olabilirsiniz. Bir rol yapma oyunu günümüzde güçlü bir bilgisayar ile keyifli bir şekilde oynanabiliyor çünkü yıllar geçtikçe grafiklerin kalitesi yükseltildi ve işlemcilerin gücüne daha çok ihtiyaç duyulur hâle gelindi. MMORPG olarak nitelendirilen oyunlar sağlam bir internet altyapısı olmadan da oynanamıyor. Eğer bilgisayarınızın mimarisi ve internetinizin altyapısı iyiyse sizin için derlediğimiz en iyi MMORPG oyunları listesi işinize yarayacaktır. İşte en iyi çok oyunculu rol yapma oyunları:




    1. Black Desert Online 🗡️



    mmorpg oyunu Black Desert Online
    14 Temmuz 2015 tarihinde piyasaya sürülen bu yapımda fantastik manzalar, kan dolu savaşlar, büyük hacimli ticaretler ve kritik diplomasi manevraları var. 



    Macera dolu kapışmalara katılmak için ham maddeler toplamalı, onları bir araya getirip kendi eşyalarınızı üretmeli ve sizi destekleyen diğer karakterlerle işlerinizi tamamlamalısınız.



    Bu oyunda bir sihirbaz veya bir demirci olabilirsiniz. Kitlelere yardımcı olmak veya kitlelerin kaderini tayin etmek sizin elinizde. Black Desert Online şu anda Steam üzerinden satın alınabiliyor. Ayrıca kendisinin mobil ve konsol sürümleri de mevcut.





    2. Destiny 2 🏹



    bilim kurgu fps oyunu Destiny 2
    PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve Stadia platformları için marketlerdeki yerini alan bu oyunda ekibinizle beraber gezegenlerin güvenliğinden sorumlusunuz. Gezegenleri tehdit edenleri ortadan kaldırmak için Güneş'in etrafında dolanmalısınız.



    Destiny 2 hem bir bilim kurgu öyküsüne sahip hem de bir birinci şahıs nişancı (FPS) yapımı. Gezegenlerin ve içeriklerin sayısı düzenli bir şekilde artırılıyor. Call of Duty serisine aşinaysanız bu oyunun evrenine kısa sürede alışacaksınız. Kendisinin Steam sayfası şu anda aktif.





    3. The Elder Scrolls Online 🐲



    popüler mmorpg oyunu The Elder Scrolls Online
    ZeniMax Online Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayımlanan bir MMORPG oyunu olan Elder Scrolls Online 8 yıl önce oyuncuların hayatına girdi. 



    Skyrim döneminden 1000 yıl geriye gittiğiniz bu yapımda görkemli yerleri ziyaret etmek ve tarihe adınızı yazdırmak size kalmış. Morrowind'in bataklıklarına ve orada yaşayan uzaylılara dikkat etmeli, Summerset'in güneşli adasında vakit geçirmeli ve karla kaplı olan tepeleri gezmelisiniz.



    Elder Scrolls Online hikâye, karakter tasarımı ve seslendirme bakımından en kaliteli rol yapma oyunlarından birisidir. Kuzeyliler, Kızılmuhafızlar, Bretonlar, İmparatorlukçular, Dunmer (Karanlık Elfler), Altmer (Yüksek Elfler), Bosmer (Orman Elfleri), Orsimer (Orklar), kediye benzeyen Khajiit yerlileri ve kertenkeleye benzeyen Argonian sürüngenleri gibi çok ilginç karakterler sizi bekliyor. Bu oyunun bir Steam sayfası var.





    4. EVE Online 🛸



    uzay oyunu EVE Online
    6 Mayıs 2003'de oyuncuların beğenisine sunulan EVE Online bir bilim kurgu ortamına sahip. Parçaları değiştirilebilen uzay gemilerinde kaptan olabilirsiniz. Madencilik, korsanlık, üretim, ticaret, keşif ve savaş gibi konularda uzman olmayı tercih edebilirsiniz. 



    Amarr İmparatorluğu, Minmatar Cumhuriyeti, Gallente Federasyonu, Caldari Devleti ve Jovian ırkı hakkında bilgiler edinmelisiniz. Zira hayatta kalmak için acımasız oyuncuların yaşadığı evrenlerin sırlarını bilmek zorundasınız. Unutmayın, biliyorsanız yaşarsınız. EVE Online şu anda Steam üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.





    5. Final Fantasy XIV: Endwalker ⚒️



    devasa çok oyunculu çevrim içi oyun Final Fantasy XIV: Endwalker
    27 Ağustos 2013 tarihinde PC ve PlayStation 3 kullanıcılarıyla buluşturulan bu yapım 14 Nisan 2014'te PlayStation 4'e getirildi. 23 Haziran 2015'te macOS için tekrar dizayn edilen Final Fantasy XIV en son geçen yıl PlayStation 5 sürümüyle tekrar gündeme gelmişti.



    World of Warcraft'ın hâkimiyetine meydan okuyan ve bir MMORPG oyunu olan bu yapım güzel grafikleri ve Final Fantasy serisinin estetiksel süslemeleri ile dikkat çekiyor. Hydaelyn isimli bir kurgusal dünyanın Eorzea bölgesinde yaşananlara bir göz atmak için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.




    Ayrıca Bkz.PC ve telefondan oynanabilen en iyi internetsiz oyunlar




    6. Guild Wars 2: End of Dragons 🏴󠁣󠁬󠁡󠁮󠁿



    devasa çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu Guild Wars 2: End of Dragons
    ArenaNet tarafından geliştirilen bir MMORPG projesi olan Guild Wars 2, 28 Ağustos 2012'de resmî olarak yayımlandı. Bu yapımda Guild Wars'da yaşanan dönemin 250 yıl sonrasına şahit olacaksınız.



    Destiny's Edge isimli bir loncanın Yaşlı Ejderhalar isimli bir grubu yok etmesine tanıklık edeceksiniz. Sizi dinamik görev yapma sistemleri, mesleklerin dayanışmaları ve Yaşlı Ejderha Zaitan'ın akıl almaz kötülükleri karşılayacak. Ayrıca Deathmatch modunu (ölüm müsabakası) ve hedef bazlı kapışmaları seviyorsanız Guild Wars 2: End of Dragons'ın Steam sayfasına erişebilirsiniz.





    7. Lost Ark 🐉



    devasa çok oyunculu ryo Lost Ark
    Lost Ark canavarlara ve yapay zeka ile savaşmaya odaklanmanız gereken bir yapım. Seviye atlama mekaniğine sahip olan bu oyunda zindanlara baskın yapabilir ve karakterlerinizin teçhizatlarını kazandığınız puanlarla geliştirebilirsiniz.



    Ganimetler, şık görseller, çeşitli içerikler ve aksiyon dolu maceralar bu rol yapma oyununda yer alıyor. Binlerce aktivitenin yanı sıra tamamlanması 20 saatten fazla sürmeyen bir hikâye modu da var.





    8. The Lord of the Rings Online 💍



    yüzüklerin efendisi oyunu The Lord of the Rings Online
    Fantastik bir evren olan ve J. R. R. Tolkien tarafından tasarlanan Orta Dünya ile buluşmak için bu yapımı tercih edebilirsiniz. Genişleme paketleriyle sık sık gündeme gelen The Lord of the Rings Online yaklaşık 15 yıldan beri içerik anlamında güncelleniyor. Kendisini "en iyi MMORPG oyunlar" temalı listelerde her zaman görebilirsiniz.



    Burada Yüzüklerin Efendisi için yazılan kitaplardaki olayların benzerleriyle karşılaşacaksınız. Düşmanlar ve önemli karakterler ana hikâye ilerledikçe ortaya çıkıyor. Detaylı evreni ve oynaması ücretsiz olan yapısıyla oyuncuları kendisine çekmeyi başaran The Lord of the Rings Online için yayımlanan son genişleme paketinin adı Before the Shadow.





    9. RuneScape ᚠ



    oynaması ücretsiz mmorpg RuneScape
    Java tabanlı olan ve 4 Ocak 2001 tarihinden beri oyunculara hizmet veren RuneScape dünyadaki en popüler ve en iyi MMORPG oyunları arasında yer alıyor. 



    Karakterlerinizi tecrübe puanı kazanarak geliştirebilirsiniz. Saldırıya yönelik olan yetenekler olduğu gibi üretime yönelik olan yetenekler de mevcut. Bazı silahlar, bazı büyüler, bazı zindanlar ve bazı şehirler yalnızca belirli görevlerin tamamlanması sonucunda kullanıma açılıyor.



    Bu görevleri yapmadan RuneScape evreninde yer almak neredeyse imkânsız. Çevrenizdeki karakterlerle sosyal etkileşimler kurabilirsiniz. 21 yaşındaki bu yapımın Steam sayfası aktif.





    10. World of Warcraft 𓀎



    en iyi mmorpg oyun World of Warcraft
    Kendisi için bu tür listelerin olmazsa olmazı olan yapım diyebiliriz. 23 Kasım 2004 tarihinde oyuncuların kullanımına sunulan ve günümüzde hâlâ güncellenen World of Warcraft, Warcraft III: The Frozen Throne'da geçen olayların yaklaşık 4 yıl sonrasını irdeliyor.



    Dünyanın en popüler MMORPG oyunu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bu oyunda birincil meslekler, ikincil meslekler, toplayıcı meslekler, sınıflar, nesnesel sınıflar, ırklar ve hızlı bir kapışma sistemi mevcut. Kendisinin Vikipedi sayfası var. Bu sayfadan bolca bilgi elde edebilirsiniz.



    En iyi MMORPG oyunları konulu listemizin sonuna geldik. Online rol yapma oyunları 2022 yılında sadece PC platformunun değil mobil cihazlar ile konsolların da ilgi alanı. MMORPG kategorisindeki oyunlar için oynaması çok keyifli olan yapımlar diyebiliriz. Bu yazıda size "MMORPG nedir?" sorusunun cevabını verdik. Daha sonra sizi bazı ücretsiz ve en çok oynanan MMORPG oyunları ile buluşturduk.





    MMORPG Oyunları Oylama: 5/5 (⭐⭐⭐⭐⭐) Toplam Oy: 24









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.