Şimdi Ara

En güçlü ve atak 125 cc tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
8.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamunaleykum arkadaşlar. Tamamen başka ve tek sebepten dolayı sadece 125 cc motora bineceğim. O nedenle lütfen lütfen lütfen 125 cc yukarısını önermeyin. Yurtdışında yaşıyorum. Elhamdulillah maddî problemim ve başka ülkeden sipariş sıkıntım yok. Sadece çok güçlü, atak, süratli ve kullanımı kolay bir 125 cc arıyorum. Hakkını verdikten sonra yakıtıda sorun değil. 125 cc'lik piyasaya yabancıyım, ne var, hangisi iyidir bilmiyorum. O nedenle yardımlarınızı rica ediyorum. O kadar güç, hız istiyorsan git büyük cc'li al demeyin, şu an için olmuyor. Benim gözüme takılan honda cb125r ve suzuki gsx-r 125. Ne dersiniz?



  • aprilia rs 125.
    Benim bildiğim en hızlı 125 cc motor bu.
    Eskidir, bulmak biraz zor olabilir.
  • Aleyküm selam hocam, belli ki 125cc de ısrarcı olmanızdan dolayı yaşınız ufak. Daha hiç motor bilgin yoksa önce güzelce eğitimini al, bütün ekipmanlarını diz. Güzelce bilinçlen bu eğitimlerde, ondan sonra tekrardan düşün bu hız/güç merakını.

    Sorunuzun cevabı da(Benim bildiğim) : Aprilla RS 125 2T

    Ama bulunur mu orasını bilemem.
  • aprilla almasına alırsın da,temizi yok makinenin
  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ayıptır söylemesi 32 yaşındayım ve yine ayıp olacak ama 650'lik motorumu perte çıkardım. Bu durumdan bahsetmek istemiyordum, o nedenle açıklamamıştım lâkin ihtiyaç doğdu :)
    Bir buçuk hafta önce kaza geçirdim. Yeşil ışık yanınca fırladım, karşı şeritte kırmızıda bekleyen bir kaç sıra arkadaki arabalardan bir tanesi u dönüşü olmayan yerde direkt önüme u dönüşü yaptı. Fren yaptım, adam beni gördü lâkin dondu kaldı ve yolun ortasında durdu, bende çarptım arabaya. Kaskım, motorsiklet pantolonum, eldivenlerin ve botum pert oldu. Yani tam ekipmanlıydım ve sadece kas zedelenmeleriyle kurtuldum elhamdulillah. Kazayı ve beni gören sağlık ve polis ekipleri şaşkına döndüler ve dedikleri "eğer ekipmanların olmasaydı kesinlikle bu halde olamazdın." Çok kısa mesafe bile olsa ekipmanlı çıkarım. Şimdi gelelim "niye 125 cc ısrarı"na, bu ülkenin büyük hacimli motorsiklet ehliyetini henüz almamıştım. Türkiye ehliyeti A sınıfı olduğu için pek üzerine düşmedim. Kazada karşı taraf %100 haksız olmasına rağmen ben büyük cc'liler için ehliyetsiz olmamdan dolayı bir sene boyunca cezalıyım, 125 cc üstü motorsiklet alamam ve kullanamam ülke kanunları gereği. 650'liliğe alıştığımdan dolayıda 125`likte en hızlı ve atik hangisiyse onu arıyorum.
    Cevap uzun oldu, affola :)




  • aprillanın sadece 2 zamanlı 125likleri hızlıdır yeni nesili normal 125liklerden farkı yok youtube dan top speed videolarından bakabilirsiniz ben olsam ktm duke125 veya rc125 alırdım bütçeniz varsa yamaha mt125 de olur yeni kasa
  • Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İkinci el sitelerinde aprilla rs4 125 var ve bayisine gidip sorabilirim. Ktm benimde aklımdan geçiyor lâkin yedek parça ve servis maliyetlerine değer mi bilemiyorum. Yamaha'yıda ekledim listeme. Tekrar teşekkür ederim
  • Hocam işe giderken motosiklet ve ekipmanlı nasıl olabiliyorsun kıyafetlerin kırışmıyor mu?
  • Duke 125, torklu kivrak dedin mi baskasini tanimam.
  • nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Günlük kıyafetlerle gidiyorum işe. Motorsiklet kıyafetlerini çıkarıp bir kenara koyuyorum. Kot pantolon tarzında motorsiklet pantolonlarımda var. Onlarla gitmişsem sadece pantolondaki diz koruma süngerlerini çıkarıyorum. Kıyafetlerimi biraz büyük aldım, gömlek kumaş pantolon giysemde neredeyse hiç kırışmıyor.
  • _recoo kullanıcısına yanıt
    Ktm benimde aklımı çeliyor lâkin bu ülkede piyasaya yeni yeni çıkıyor. Yerel motorcular ve tamirciler bilmiyorlar ktm'yi. O nedenle tamir, yedek parça vs sorunu yaşarım diye endişe ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masivila

    Ktm benimde aklımı çeliyor lâkin bu ülkede piyasaya yeni yeni çıkıyor. Yerel motorcular ve tamirciler bilmiyorlar ktm'yi. O nedenle tamir, yedek parça vs sorunu yaşarım diye endişe ediyorum.
    KTM mi yeni yeni çıkıyor? Size yeni geliyodur o yıllardır var TR'de. 2008 model kullanıyorum ben misal.
  • _recoo kullanıcısına yanıt
    Dostum konuyu açarken yazdıklarımı ve diğer mesajlarımı dikkatle okuduysan Türkiye'de değil başka ülkede yaşadığımı ve yaşadığım ülkede Ktm'nin yeni yeni piyasaya çıktığını belirttiğimi fark edebilirsin :)
    Yaşadığım ülkede 2015'ten öncesi neredeyse yok ve pek yaygın değil. Tüm ülkede 5 - 6 tane yetkili satıcı var.
  • masivila kullanıcısına yanıt
    Var ama yedek parça pahalı. Bende duke 200 var. Çoğu parça bajaj la aynı fabrikadan çıkıyor ve uyumlu fan yağ filtresi vs. Bajaj parçalarınında fiyatları uygun
  • https://www.youtube.com/watch?v=96vgbznkiUs&feature=youtu.be

    Bu arkadaşın bu videosunu izledikten sonra bu motoru aldım ve çok memnunum. Gidişi, kıvraklığı, ataklığı harika. Herhangi bir 125'lik tecrübem olmadığı için kıyaslama yapamam ama ışıklarda, yokuşlarda karşılaştığım 125'liklerin hepsini, 250'lik scooterlerin bir çoğunu alt ediyorum. Özellikle yakıt noktası harika. 650'likten sonra hiç bitmeyen depo bulmuşum gibi oldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.