Şimdi Ara

EN AZ YAKAN LPG Sistemi Hangisidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
37.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıralı LPG sistemlerine bir dünya para vererek, yapılan kilometreye göre bazen 1-2 yılda amorti edilmesine rağmen taktırıyoruz. Özellikle LPG fiyatlarının benzine her geçen gün daha fazla yaklaştığını düşünürsek, bu amorti oranı gittikçe uzuyor...

    Ben de LPG sistemi taktırmayı düşünen biri olarak böyle bir konu açmak, araçlarına sıralı sistem LPG taktırmış arkadaşlardan ölçüm değerlerini ve tavsiyelerini almak istedim.

    Sizce En Az Yakan LPG Sistemi Hangisidir? Tabi bunu aracınızın benzindeki sarfiyatını da belirterek, söylerseniz daha faydalı olur düşüncesindeyim.. Kolay gelsin..



  • Hocam buraya bakınız benzer konu size yardımcı olur saygılar
    http://forum.donanimhaber.com/m_14919960/tm.htm
  • iyi bir montaj yapılırsa hemen hemen her marka kitin sağlayacağı tasarruf birbirlerine yakındır
  • Yanlış anlaşılmasın ben MARKA olarak en az yakan SIRALI LPG SİSTEMİ hangisidir? onu öğrenmek istedim.

    bahsini ettiğiniz konuyu daha önce gördüm... arkadaşlar kullandıkları LPG sisteminin markasını belirttikten sonra ilave bilgi olarak lpg'de ve benzinde ne kadar yaktıklarını da yazdıkları takdirde hangi LPG sisteminin daha ekonomik olduğu daha net görülebilir.. lpg'de yakma miktarının yazılmasından bu yüzden bahsetmiştim.

    mesela ilk örnek benden olsun, ben şahsen kullanmadım ama duyduğuma göre BRC diğer bazı markalara göre bir miktar %5-%10 daha fazla yakıyormuş diye duydum. doğruluk derecesini test etme imkanım yok. ama başka bir forumdaki arkadaştan duymuştum. forumda brc yetkilisi arkadaşlar bu söylediğime tepki verirler sanırım , ama ben genel bilgi açısından söylüyorum yanlış anlaşılmasın. kulllanıcılar markalara göre tüketimlerini yazarlarsa daha net anlaşılır ..

    ŞUNLAR YAZILABİLİR.

    1-) LPG KİTİ MARKASI
    2-) ARACIN MARKA, MOTOR VE MODELİ
    3-) BENZİN TÜKETİMİ (mesela 100 km.de lt.)
    4-) LPG TÜKETİMİ (km/lt.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 15 Ocak 2008; 0:20:22 >
  • Hocam çok eski brc kullanıcısı olarak brc ile ilgili duydukların yanlış sadece onu belirteyim daha fazla yazmak istemiyorum neden bazı sistemler çok bazıları az yakar polemik çıkıyor saygılar.
    Fiat Marea 1.6 BRC Sequent24 şehirler arası 100 km de 8 lt lpg tüketimi değeri benzin kullanılmadı sayılır diğer arabam Hyundai 96 1.5 otomatik vites BRC Sequent24 MY-07 şehir içi 100 km de 11 lt lpg tüketim değeri benzin haric



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhannn -- 15 Ocak 2008; 0:37:55 >
  • 2004 golf 4 pasific 1,6 16V ş.dışı 100 km de 9 - 10 lt arası lpg tüketimi. ş.içi 11-12 lt lere ulaşıyor kullanımla orantılı. benzinde de 7,5 8 lt ortalama vardı ş.dışı. lpg kiti tartarini. 16000 km oldu 6 ayda. bakım zamanı geldiği için değerler biraz yüksek gibi geliyor bana.

    saygı,sevgi...
  • Yanlış bir soruya doğru bir yanıt verilemez çünkü aracın yakıtını kullanılan kit belirlemez.

    1.Montaj
    2.Gaz Ayarı
    3.Aracın düzeni
    4.Şoförlük

    belirler yakıtı.
  • merhaba eranyum,
    sorduğunuz soru biraz matıksız. çünkü lpg sisteminin yakıtı aracın performansı, motor durumu, yol ve çevre koşullarına göre değişir. benzin pompa fiatı ile lpg pompa fiatı arasındaki fark aracınızın yakıt tasarrufu olarak gördüğünüz orandır. 100 km de benzinde 9 lt yakıt tüketiyorsa lpg sisteminde de aynı oranda hatta biraz daha fazla oranda yakıt tüketir. lpg sistemleri özellikle sıralı sistemlerde benzinde ki çalışma perfonması ile aynı oranda yakıt tüketimi olur.

    ama yok sistemler arasında A marka fazla yaktırıyor B marka az yaktırıyor diye bir polemik oluşturmak istiyorsanız o farklı bir boyut. yardımcı olabildiysem ne mutlu ...



    iyi günler ...
    quote:

    Orjinalden alıntı: eranyumm


    Sıralı LPG sistemlerine bir dünya para vererek, yapılan kilometreye göre bazen 1-2 yılda amorti edilmesine rağmen taktırıyoruz. Özellikle LPG fiyatlarının benzine her geçen gün daha fazla yaklaştığını düşünürsek, bu amorti oranı gittikçe uzuyor...

    Ben de LPG sistemi taktırmayı düşünen biri olarak böyle bir konu açmak, araçlarına sıralı sistem LPG taktırmış arkadaşlardan ölçüm değerlerini ve tavsiyelerini almak istedim.

    Sizce En Az Yakan LPG Sistemi Hangisidir? Tabi bunu aracınızın benzindeki sarfiyatını da belirterek, söylerseniz daha faydalı olur düşüncesindeyim.. Kolay gelsin..
  • benim polemik oluşturmak gibi bir niyetim yok. sisteme göre yakıt farketmez demişsiniz. ama piyasada onlarca farklı marka var... ve bunların ECU'sundaki ne programları bir, ne de kulllanılan teçhizat bir. elbette farklı uygulamalar yaparak yakıt belki çok önemli oranlarda olmasa da azaltılabilir veya farklılaşabilir. lpg yakıt tüketimi bence sadece bahsini ettiğiniz nedenlerle ilgili değil, az veya çok kullanılan lpg kitiyle de ilgilidir. bu yüzden markaya göre kıyaslama yapmak açısından bu soruyu yönelttim.
  • herkezin söylediği tek bir şey var marka çok fark etmiyor önemli olan iyi bir usta ve kaliteli montaj,işçilik bende böyle düşünüyorum küçücük bir ayar ile neler değişiyor ben bunu anladım
  • Bence önce iyi bir marka bulancan sonra iyi bir usta marka marka olmazsa ustanın ustalığı da bir yere kadar söker
    Birde girdiğin lpg montajcısını işyerinde 2-3 değiş markanın reklamını görürsen arkana bakmadan çıkacan saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oguzhannn

    Birde girdiğin lpg montajcısını işyerinde 2-3 değiş markanın reklamını görürsen arkana bakmadan çıkacan saygılar



    bu söylediğinizin nedenini anlayamadım? 2-3 değişik marka takan bir yer olursa nasıl bir sakıncası var?
  • @eranyumm şöyle desem daha anlaşılır olur sanırım
    Değişik bir çok marka montajı yapan pratisyen doktor
    Tek marka montajı yapan uzman doktor
    Tek markada montajcının konusuna daha hakim tek markaya yoğunlaştığı için
    Çok marka da konu hakimiyeti zorlaşır diye düşünüyorum saygılar
  • bazı istisnalar hariç haklısınız
    quote:

    Orjinalden alıntı: oguzhannn

    Bence önce iyi bir marka bulancan sonra iyi bir usta marka marka olmazsa ustanın ustalığı da bir yere kadar söker
    Birde girdiğin lpg montajcısını işyerinde 2-3 değiş markanın reklamını görürsen arkana bakmadan çıkacan saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 17 Ocak 2008; 21:26:21 >
  • Evet olayın büyük kısmı usta, sürücü ve araçta bitiyor....ısınmadan yola çıkmak bile büyük ölçüde yakıt tüketimini artırır
  • Benim arac peugeot 106 xr 1.4. i

    Üzerindeki Kit Zavoli

    Son zamlardan sonra LPG tüketimi km de 110 YTL ye çıktı.

    Bu oran forumlardaki en iyi oran bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dermannn

    Benim arac peugeot 106 xr 1.4. i

    Üzerindeki Kit Zavoli

    Son zamlardan sonra LPG tüketimi km de 110 YTL ye çıktı.

    Bu oran forumlardaki en iyi oran bence.


    benzinde ne kadar yakıyor aracınız? bu değer şehirdışıdır sanırım.
    lpg şu an 1.72ytl. sizin aracın 0.11 yakması için 100km.de 6.4lt. lpg tüketimi olması lazım. bu da benzinde en az 6 lt. tüketim demek. 6 lt. benzin tüketimi ancak şehirdışında olur. şehiriçinde veya karma çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 20 Ocak 2008; 23:54:07 >
  • amma atmış bazı arkadalar yaw yakıt tüketiminde , maşallah aracları su koysan gidiyor demekki , marka ya göre tüketimin pek farkedecegini sanmıyorum akıl var mantık var , bu işler fizik matematik işidir sonuçta bir mekanik aksam var hesbı kiatbı ortada , aracını benzin tüketimi ne ise ona baglı lpg tükettimi vardır , marka işin içine memnuniyet sorunsuzluk kalite güvenlik gibi... faktörleriyle giriyor buda baktıgımızda bu işte servis agı kulalnım yapılan araştırma geliştirme faaliyetlerine yatırılan paranın karşılıgı olarak BRC yi işaret eder hiç düşünmeden taktırdım wallla bu dandik markalar yüzünden bende lpg karşıtıydım ...tabi bir zamanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maradona83 -- 21 Ocak 2008; 15:11:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.