Şimdi Ara

Elon Musk, Starship testine yönelik bir tahminde bulundu: “Sağlam bir iniş için %30 şansımız var”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in artık merkezinde bulunan ve Musk’ın Mars’a kurmak istediği kolonide yaşayacak insanları taşıması beklenen uzay aracı Starship’in SN8 kodlu prototipi önümüzdeki hafta düzenlenme ihtimali bulunan çok önemli bir göreve hazırlanıyor.



    Yakın bir zamanda prototipe güç verecek 3 adet Raptor motorunun ateşleme testini gerçekleştiren şirket, sıradaki faaliyette Starship’i 50 bin fit yüksekliğe çıkarmaya çalışacak. Aktif bir Twitter kullanıcısı olan Elon Musk, Starship’i uzaya bir adım daha yaklaştıracak testin arifesinde ise yine ilginç açıklamalarda bulundu.







    Ünlü CEO, “Amacımız 3 motorlu yükselme sürecini, gövde flaplerini, ana tanklardan basınç tanklarına geçişi ve iniş sürecini test etmek” dediği açıklamasında, SN8’in yere sağlam bir şekilde inip inemeyeceğine yönelik bir soruyu da cevapladı. Musk bu soruya ise “Birçok şeyde sorun yaşanmaması gerekiyor, o yüzden ben sağlam bir inişe 3’te 1 şans veriyorum. Zaten bu yüzden SN9 ve 10’umuz var.” cevabını verdi.



    SpaceX’in Boca Chica Teksas’ta bulunan merkezinde inşası devam eden SN9 ile 10 prototipleri, şirketin her test sonucu elde ettiği tecrübeler sonrasında yavaş yavaş şekilleniyor. Musk, SN15 prototipi ile birlikte Starship’in ciddi güncellemeler alacağını belirtiyor.



    Kaynak:https://www.cnbc.com/2020/11/25/spacex-plans-for-starship-test-flight-next-week-which-elon-musk-says-has-a-1-in-3-chance-of-landing-int.html







  • duzgun calisan son urune ulasmak ne kadar uzun ve zahmetli bir surec.

  • Bu uzay çalışmaları heyecanlı oluyor.

  • bu konuda yorum yaptığımı hatırlıyorum. ama başka bir konuda kaldı sanırım. elon amca mars için bir tahminde bulunabilecek mi sizce? bence hayır. iniş testi için aynı şartları oluşturamayacağı için vereceği rakam da tahminden uzak, atmasyon olacak. zemini bir kere nasıl tutturacak, bu bile muamma. görünen bir gerçek var, elon bu testler sonrasında farklı bir iniş için kolları sıvar.

  • sn8'in denemesi başarılı oldu diye bir video izledim az önce. barış özcan'ın saatler bazında, oldukça büyük bir heyecanla canlı anlatım ile sunduğu sn8 starship uçuş testini başarılı oldu şeklinde kendi video kütüphanesine eklemesi bana çok ilginç geldi. sn8 starship dik olmayan bir açı ile yere oldukça hızlı yaklaşıp, adeta çakıldı.   bu test denemesi, kesinlikle bir tecrübe edinimini sağladı, buna katılmamak mümkün değil. ama başarılı oldu demek için %51 lik bir oranı yakalamak gerekmez miydi?


    ayrıca dikkat edin, yere çarpmaya yakın bir zaman ile (1:54:12'den itibaren) yere çakılma anına ait (1:54:15) görüntü aldatmacasını, anlayamamak için gözlerin kör olması lazım. videoda kesinlikle aldatmaca var. 1:54:15'deki görüntü, o hızla yere çakılan sn8 starship'e ait olamaz.. siz ne düşünüyorsunuz, son görüntü gerçek mi sizce?






  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.