Şimdi Ara

Elon Musk, 5 yıl önce paylaştığı tweet yüzünden yargılanıyor: Konu SpaceX ve Tesla!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk, 5 yıl önce paylaştığı tweet yüzünden yargılanıyor: Konu SpaceX ve Tesla!
    Elon Musk, 2018 yılında paylaşmış olduğu bir tweet’ten dolayı bir kez daha mahkeme salonuna gitti. Tesla’nın hissedarları tarafından açılan davada Musk, 2018'deki "fon güvenceli" tweet'lerini savunmak için tekrar tanık kürsüsüne çıktı ve Tesla’yı satın almak için SpaceX hisselerini satabileceğini söyledi.



    Elon Musk, Tesla, SpaceX ve Twitter dörtgeni



    Elon Musk Pazartesi günü San Francisco federal mahkemesine Tesla’yı 2018’de satın almak için SpaceX hisselerini satabileceğini söyledi. Musk, halihazırda olduğu gibi 2018’de de iki şirketin CEO’su konumundaydı.  



    Ayrıca Bkz.Tesla yöneticisinden sansasyonel itiraf: 2016'daki otopilot reklamı düzmeceydi



    Musk, 2018’deki tweet’inde Tesla’nın hisselerini senet başına 420 dolar karşılığında özel olarak almak için “fon sağladığını” ve anlaşma için yatırımcı desteğinin doğrulandığını söylemişti. Musk’ın bu söylemleri borsa dolandırıcılığı nedeniyle Tesla hissedarları tarafından dava edilmişti. Zira yatırımcılar, Musk’ın o dönemdeki açıklamaların kendilerine milyarlarca dolar kaybettirdiğini iddia ediyor. Davanın ikinci ayağında Musk, yapmış olduğu söylemleri savunmak için bir kez daha tanık kürsüsüne çıkarak bu sözlerine açıklık getirdi.



    Elon Musk, 5 yıl önce paylaştığı tweet yüzünden yargılanıyor: Konu SpaceX ve Tesla!
    Musk’a göre “güvence altına alınan fon” esasında SpaceX’te bulunan hisseleri anlamına geliyordu. Dolayısıyla Musk, finansman kapısı olarak SpaceX’in hisselerini o dönemde satabileceğini iddia ediyor. Öte yandan Musk’ın 2018’deki tweet’lerinde bahsettiği finansmanın Suudi Arabistan'a ait olan Kamu Yatırım Fonu’ndan geleceği iddia ediliyordu. Hatta Musk'ın "420 dolar" olarak belirttiği şeyin popüler kültürde esar anlamına geldiği de iddia ediliyor ancak Musk bu iddiayı mahkemede yalanladı ve bunun bir tesadüf olduğunu belirtti.



    Halihazırda dava süreci devam ederken bahsi geçen satın alma hiçbir zaman yaşanmadı. Musk ise sadece bir olasılıktan bahsettiğini ifade ediyor. Yani, Tesla’yı bir özel şirket haline getirmek isteseydi SpaceX hisselerini o dönem satabileceğini söylüyor. Nitekim Musk, Twitter’ı satın almak için önemli miktarda SpaceX hissesi satmıştı. Bu arada Musk davayı kaybederse yüklü bir tazminatla karşı karşıya kalacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/elon-musk-spacex-shares-funded-tesla-private-054933582.html







  • dolandırıcı bu herif zaten yeni mi anladınız? :D yıllardır coin piyasasını manipüle edip durdu.

  • istediği kadar tazminat alsınlar o para coinlerden çıkar zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artık herkes anladı bu adamın ne kadar dolandırıcı olduğunu. Twitter'i da eline verdiler, tesla hisseleri de batıyor indirim üstüne indirim yapıyor. Neyse köle düzeni kurmaya çalışan bu varosa umarım güzel bir ceza verilir sürekli alttan lip zirvede küçük yatırımcının eline vermemeyi ogretirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt

    Beni 400000 TL dolandırdı zaten hayatım bitti.. Artık hicbir seyi umursamıyorum.. Reis Erdoğan umarım tüm kriptoyu yasaklar.. Ben yandım baskaları yanmasın..

  • Mert Benzerli kullanıcısına yanıt
    Oha... doğruysa üzüldüm hocam, Allah kolaylık versin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.