Şimdi Ara

ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
8
Favori
7.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Uzun süredir aklımda bulunan sistemi an itibari ile toplamış bulunuyorum. Forumda bir çok arkadaşımız mini itx sistem toplamayı düşünüyor bu arkadaşlarımıza yardımcı olması açısından küçük bir inceleme ve test yazısı hazırlayacağım.

    *Zaman içerisinde gereken benchmark programları ve oyun testleri yapılacaktır şuan için sistem test aşamasındadır.

    ----------SİSTEM BİLEŞENLERİ----------

    *Cooler Master Elite 110
    *Msi Z97I Gaming Ac
    *Intel i5 4670k
    *Corsair Vengeance 4x2 1600 Mhz Ram
    *Gigabyte gtx 970 mini
    *Corsair Hydro H60
    *Cooler Master V550 (Yarı Modüler)
    *Crucial 128 gb ssd
    *Western Digital 1 Tb Cavier Blue
    *Cooler Master Sleeve Bearing 80mm Silent Fan(2x)

    ----------NEDEN TERCİH ETTİM?----------

    *Elite 110

    -Bir çok donanım meraklısı aklından bir kerede olsa minik bir sistem toplamayı geçirmiştir. Bende uzun süredir düşünüyordum ve ilk etapta ilgimi çeken kasa Corsair Obsidian 250D olmuştu. Obsidian 250D'yi satın aldım , kasa kalite olarak olsun görsel olarak olsun ben burdayım diye bağırıyordu Corsair burada kalitesini ortaya koymuştu. Corsair kasayı her ne kadar çok sevsemde tahmin ettiğim kadar küçük değildi ben daha küçük bir şeyler arıyordum ve yeni bir arayışa girdim. Bunun sonucunda şuan kullanmakta olduğum Elite 110'unu keşfettim. Elite 110 tüm isteklerime cevap vermişti;oldukça kompakt boyutları,120mm radyatör desteği,usb 3.0 desteği... Elite 110 elime ulaştığında işte aradığım kasa buydu dedim.

    *Msi Z97I Gaming Ac

    -Mini ITX bir sistem toplamaya başladığınızda ülkemizde sunulan bileşenlerin ne kadar kısıtlı olduğunu anlıyorusunuz. Anakart seçiminde satın alabileceğiniz yalnızca 5-6 model mevcut. Asusun çok güzel mini ITX anakartları olmasına rağmen ülkemizde bulamadım. Beni Msi z97I mini'ye iten Z97 chipseti , usb 3.0 desteği , bios arayüzü , görsel olarak göze hitap etmesi ve dahili wireless özelliğinin olması oldu.

    *Intel 4670K

    -İşlemci olarak kafamda 4690k vardı fakat sistem düşündüğümden fazla tuttu bu yüzden ikinci ele yöneldim. Forumdan temiz bir 4670k temin ettim. Anakartımızın otomatik hız aşırtma özelliği ile 4,0 ghzde stabil değerlerde çalışıyor. Bir süre sonra elle hız aşırtma yapacağım bakalım sonuçlar nasıl olacak.

    *Corsair Vengeace Ram

    -Corsair ramler önceden elimde bulunuyordu. Sıfırdan sistem toplayacak arkadaşlarımıza kesinlikle düşük profil ram öneriyorum. Sıvı soğutma kullandığım için ramlerin yükseklikleri sorun yaratmadı fakat düşük profil ramlerim olsaydı H60'ın üzerine bir adet daha fan ekleme şansım olacaktı.

    *Gigabyte Gtx 970 Mini

    -Uzun süredir mini sistem toplamayı planladığımı söylemiştim bunun önünde ki engel Nvidia tarafında maxwell mimarisi ile aşıldı. Maxwell mimarisinin getirdiği verimliliği fırsat bilen üreticiler yüksek seviye ekran kartlarının minik versiyonlarını üretti. Şuan piyasada hem gigabyte hemde asus olmak üzere iki adet gtx 970'in mini sürümü mevcut. Bu kartlar hakkında detaylı test ve inceleme bulmanız çok zor benim satın aldığım zaman diliminde asus gtx 970 satışa sunulmamıştı doğal olarak bende tercihimi gigabyte gtx 970'den yana kullandım. Kartın performansından ve soğutmasından oldukça memnunun gigabyte çok başarılı bir iş çıkarmış. Normal boyutlardaki gtx 970ler kadar güçlü olmadığını söylebilirim benchmarklarda 100-200 puan düşük alıyor. Kart 1080p'de oynadığım hiç bir oyunda zorlanmadı ve tüm oyunları ultra ayarlarda çok rahatlıkla oynatabildi. Sentetik testlerden çok günlük kullanıma baktığımız zaman sahip olduğumuz ürün ihtiyacımızı karşıladıktan sonra benchmark değerlerine takılmanın bir anlamının kalmadığını düşünüyorum.

    *Cooler Master V550 Yarı Modüler

    -Mini ITX bir sistem toplayacağınız zaman sizi en çok düşündüren parça güç kaynağı oluyor. Tüm sisteminize yeterli gücü verebilmenin yanında kablo yönetimi ve boyut olarak size rahat çalışma yerini de sunması gerekiyor. Mini ITX bir sistem için modüler güç kaynağı olmazsa olmazımız diyebiliriz. Türkiye'de bilindik alışveriş sitelerine baktığınızda aradığınız güç kaynağına ulaşmanız biraz güç zira filtreleme seçeneğinden modüleri seçtiğiniz az güç kaynakları birden 750W'a fırlayıveriyor. Maxwell mimarisinin ve haswell mimarisinin verimliliğimizi ele aldığımızda böylesine kompakt bir sisteme 750W gibi üst düzey bir güç kaynağı israf olacaktır diye düşünüyorum. Cooler master burada kullanıcıları mutlu edecek bir ürün ortaya koymayı başarmış. Güç kaynağının tek eksiği yarı modüler olması , tam modüler olarak gelseydi eminim ki bir çok kullanıcı daha memnun kalırdı. Güç kaynağının öne çıkan yönleri ise;gold sertifikası ile yüksek verimlilik sunması ve sessiz çalışması. Bütçeniz uygunsa alternatif olarak Sfx 600W tam modüler güç kaynağı tercih edebilirsiniz oldukça kompakt boyutları ve ince kabloları ile daha çok yerden kazanarak kasanızda hava akımı için yeterli boşluğu sağlayabilirsiniz.

    *Corsair Hydro H60

    -Böylesine ufak bir sistemde kullanıcıların soğutma konusunda endişileri vardır. Hem işlemciyi yeterince soğutabilecek hemde yer konusunda sorun çıkarmayacak bir işlemci soğutucu tercih etmeniz gerekir.Kule tipi soğutucuları dar alan sebebiyle tercih edemezsiniz ve bunun sonucunda elinizde sayılı seçenek kalır. Eğer toplamış olduğunuz sistemi overclock yapmadan kullanacaksanız hava soğutma tarafında hem fiyatı hem de kapladığı hacim dolayısıyla en iyi seçeneğin Noctua NH-L9i olduğunu söyleyebilirim. Overclock yapmayı düşünüyorsanız sıvı soğutma tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Kasamız 120mm radyatörleri desteklediği için sıvı soğutma tarafında hem Cooler Master'ın hem de Corsair'in hazır soğutma kitleri tercih edilebilir. Ben tercihimi Corsair'den yana kullandım ve performans odaklı olan H60 modelini tercih ettim. Kasanızda sessizliğe daha çok önem veriyorsanız Corsair tarafında H55 tercih edebilirsiniz. Cooler Master tarafında ise Seidon 120M ve Seidon 120V fiyat olarak daha uygun olması dolayısı ile tercih edilebilir.

    *Cooler Master Sleeve Bearing 80mm Fan(80x80x15)

    -Sistemi kurup oyunları denemeye başladığımda ekran kartının sıcaklığının 80 derecelere dayandığını ve kasanın sol ön tarafına sıcaklık vurduğunu gördüm. Bu sorunun ardından sol tarafta bulunan iki adet fan yuvamıza fan arayışı içine girdim. Fanlar ve ekran kartı
    arasında dar bir alan olduğu için Cooler Master'ın 80x80x15mm boyutlarındaki slim fanlarını tercih ettim. İlk etapta fanlardan çok beklentim olmamasına karşın sonuç gayet etkileyiciydi;fanlar kasanın ön yüzüne vuran sıcaklığın tamamını aldı ve ekran kartını 68-70 derece seviyesine indirdi. Bu fanlar doğrudan güç kaynağına bağlanıyor ve 12V ile çalışıyorlar,fanlarımız 12Vde sesli çalıştığı için molex üzerinde ufak bir oynama yaparak fanlarımızı 7V'da çalıştırdım. Soğutmadan bir iki derece ödün vermeme karşın sistemdeki ses sorununu bu şekilde çözdüm.

    Fanları Amazon üzerinden satın alabilirsiniz:http://www.amazon.com/Cooler-Master-Bearing-Computer-Coolers/dp/B005C31GIA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1425161499&sr=8-1&keywords=80mm+slim+fan

    Dip Not:Fanların içerisinden gerekli molex kablolar çıkıyor.


    ----------Montaj Aşamasından Bir Kaç Görüntü----------


     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    ----------Montaj Sonrasında Yaşadığım Sorun----------

    *Sistemi topladıktan sonra hdmi girişini ekran kartına takarken kasada bulunan çıkıntıdan dolayı hdmi girişini kasaya takamadım. Bu çıkıntının burada neden konumlandırıldığını anlayamadım doğrusu. Kasada çıkıntı bulunan bölümde hdmi girişi için yeterli yer açılması için hdmi kablosunun eni kadar bir alan kesmem gerekti. Gerekli işlemi uyguladıktan sonra hdmi yerine oturdu ve ekrana görüntü geldi.

     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    ----------Montaj Sonrası Bir Kaç Görüntü----------

     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    ----------SIK SORULAN SORULAR----------

    Montaj sırasında zorlandınız mı?

    *Montaj bir hayli keyifli başladı güç kaynağını takma aşamasına gelindiğinde ise işler biraz sarpa sarmaya başlıyor. Kablo düzenini doğru yapabilmek için iki kere kabloları çıkarıp tekrar takmam gerekti , en sonunda doğru kablo düzenini oturtabildik ve sorun ortadan kalktı.

    Sıcaklık değerleri normal mi?

    *Ekran kartında yük altında 69 dereceden yukarısını henüz görmedim. İşlemcimizi msi anakartının sağlamış olduğu OC/genie özelliği sayesinde overclockladım ve işlemciyi 4,0 ghz'de kullanıyorum. İşlemci sıcaklıkları sistem boşta iken 38-45 derece arasında seyrediyor , yük altında henüz test etme fırsatım olmadı test ettikten sonra gereken bilgileri ekleyeceğim.

    Kasadan gelen ses seviyesi nasıl?

    *Kasadan gelen ses miktarı normal atx sistemlere göre biraz daha fazla. H60 ile birlikte gelen fan sesli çalışıyor. Sistemde bir kaç fan değişikliği ile gereken sessizliği önümüzdeki günlerde sağlamayı düşünüyorum. ( Yan fanların 7V çalıştırılması ile sorun çözülmüştür.)

    Neden daha geniş kasa tercih etmediniz?

    *Mini ITX sistemlerin minimum hacim maksimum performans odaklı toplanması gerektiğini düşündüğüm için bu kasayı tercih ettim.

    Sistemde kullanılan bileşenler Hackintoh ile uyumlu mu?

    *Evet , sistemde ki 120Gb SSD ikiye bölümlendirilmiş olup yeni oluşturalan 50 gb'lık bölüme hackintosh 10.10 kurulmuştur. Sistem gayet stabil bir şekilde çalışmaktadır. Appstore üzerinden 10.10.2 güncellemesi yapılmıştır. (Wireless yongası Mac OS X tarafından desteklenmemektir.)

     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem




    ----------PERFORMANS TEST SONUÇLARI----------




     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem


     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    3D MARK 11 DEMO
     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    Monster Hunter Benchmark Sonucu

     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    Thief Benchmark Sonucu

     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    Tomb Raider 2013 Benchmark Sonucu

     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

    Assassin's Creed Unity Oynanış Videosu



    Battlefield 4 Multiplayer Oynanış Videosu



    Sleeping Dogs Oynanış Videosu



    Dip Not: Sleeping Dogsta steam'den ücretsiz olarak indirilebilinen HIGH-RES-TEXTURES DLC'si aktif olarak video kaydı yapılmıştır.

    Max Payne 3 Oynanış Videosu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 27 Aralık 2015; 15:05:04 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gandalf81

    Hayırlı olsun minik canavar.

    Teşekkür ederim hocam
  • akke4323 kullanıcısına yanıt
    güle güle kullan üstadım hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Supervisor_

    güle güle kullan üstadım hayırlı olsun

    Teşekkür ederim Yunus hocam
  • Elinize emeğinize saglik cok guzel gozukuyo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balaban353

    Elinize emeğinize saglik cok guzel gozukuyo.
    Hayırlı olsun,güle güle kullan.

    Hevesimi alamadım bir türlü şöyle sistemlerden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trktlh

    Hayırlı olsun,güle güle kullan.

    Hevesimi alamadım bir türlü şöyle sistemlerden.

    Teşekkür ederim Tarık hocam , bu sefer tam istediğim gibi oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trktlh

    Hayırlı olsun,güle güle kullan.

    Hevesimi alamadım bir türlü şöyle sistemlerden.

    Alıntıları Göster
    hayırlı olsun hocam.benim çok hoşuma gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: testerenecmi

    hayırlı olsun hocam.benim çok hoşuma gitti.

    Teşekkür ederim hocam uzun süredir aklımdaydı anca toparlayabildim. Böyle bir sistemi maxwell serisinin getirdiği düşük güç tüketimi ve düşük sıcaklıklara borçlu olduğumu düşünüyorum zira kart tam yük altında tek fanlı olmasına rağmen 69 dereceyi geçmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akke4323

    quote:

    Orijinalden alıntı: testerenecmi

    hayırlı olsun hocam.benim çok hoşuma gitti.

    Teşekkür ederim hocam uzun süredir aklımdaydı anca toparlayabildim. Böyle bir sistemi maxwell serisinin getirdiği düşük güç tüketimi ve düşük sıcaklıklara borçlu olduğumu düşünüyorum zira kart tam yük altında tek fanlı olmasına rağmen 69 dereceyi geçmedi.

    Alıntıları Göster
    Uniqine Heaven 4.0 sonucu eklendi.




  • akke4323 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, sizin sistem toplanmış sonunda.

    Güzel minik bir dragon olmuş. ITX bir sistem içine dünya sığmış resmen. UH 4.0 sonucu ekran kartının GPU hızı kaynaklı düşük anladığım kadarıyla.Test sonucunu kulübe de beklerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    Hayırlı olsun, sizin sistem toplanmış sonunda.

    Güzel minik bir dragon olmuş. ITX bir sistem içine dünya sığmış resmen. UH 4.0 sonucu ekran kartının GPU hızı kaynaklı düşük anladığım kadarıyla.Test sonucunu kulübe de beklerim.


    Teşekkür ederim hocam. UH 4.0 sonucu normal gtx 970'ler için kaç arasında seyrediyor?
  • akke4323 kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olmuş ve uğraşması keyifli bir sisteme benziyor. Güle güle, iyi günlerde kullanın

    UH 4.0 için normal kartlarda ortalama 53-54 stock halleri, aşırı bir fark mevcut değil. Fark sadece daha düşük frekansta çalıştığından kaynaklıdır diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 16 Ocak 2015; 1:10:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

    Çok güzel olmuş ve uğraşması keyifli bir sisteme benziyor. Güle güle, iyi günlerde kullanın

    Teşekkür ederim , güç kaynağını kasaya itene kadar her şey çok keyifli sonrasında biraz stres başlıyor
  • Hayırlı olsun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrikoc61

    Hayırlı olsun :)

    Teşekkür ederim hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akke4323

    quote:

    Orijinalden alıntı: hayrikoc61

    Hayırlı olsun :)

    Teşekkür ederim hocam

    Oyun testi gelmezse biliyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrikoc61


    quote:

    Orijinalden alıntı: akke4323

    quote:

    Orijinalden alıntı: hayrikoc61

    Hayırlı olsun :)

    Teşekkür ederim hocam

    Oyun testi gelmezse biliyorsun.



    Müsait olduğum zaman gereken testleri ekleyeceğim hocam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akke4323

    quote:

    Orijinalden alıntı: hayrikoc61


    quote:

    Orijinalden alıntı: akke4323

    quote:

    Orijinalden alıntı: hayrikoc61

    Hayırlı olsun :)

    Teşekkür ederim hocam

    Oyun testi gelmezse biliyorsun.



    Müsait olduğum zaman gereken testleri ekleyeceğim hocam

    Alıntıları Göster
    Montaj esnasında çekilen yeni fotoğraflar eklenmiştir.




  • akke4323 kullanıcısına yanıt
    bitmiş halini de ggörseydik
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.